ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ... ξεψαχνίζει τη ρύθμιση

Ο ΠΑΟΚ... ξεψαχνίζει τη ρύθμιση
INTIME SPORTS

Γιατί στην ΠΑΕ περιμένουν τις εφαρμοστέες εγκυκλίους για να δουν αν μπορούν να βρουν άμεσα τη λύση για τα χρέη προς το Δημόσιο.

Ψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (στήριξη με επιφυλάξεις έδωσαν ΔΗΜΑΡ και ΑΝ.ΕΛ) η τροπολογία για τις οφειλές προς το Δημόσιο και στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχουν λόγους να πιστεύουν πως μπορεί να δώσει λύση και το θέμα των δικών της χρεών.

Ποια είναι τα δύο στοιχεία που δημιουργούν αισιοδοξία παρότι αρχικά είχε διαφανεί πως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν καλύπτεται από τη συγκεκριμένη ρύθμιση:;

-Πρώτο, η ξεκάθαρη αναφορά ότι η ρύθμιση δεν αφορά μόνο σε ληξιπρόθεσμες οφειλές, αλλά ακόμη και σε εκκρεμείς (όπως είναι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ)

-Δεύτερο, πως δεν διευκρινίζεται αν το όριο του 1 εκ. ευρώ που ορίζεται ως ανώτατο για τις οφειλές που μπαίνουν στη ρύθμιση, αφορά στο σύνολο των χρεών μίας εταιρίας προς το Δημόσιο ή για κάθε υπόθεσή της ξεχωριστά. Η λέξη "συνολικά" δεν υπάρχει πουθενά.

Θυμίζουμε πως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε προχωρήσει σε προσφυγές στα δικαστήρια για 42 υποθέσεις της.

Ο ΠΑΟΚ, για όσους θυμούνται τι είχε γίνει το καλοκαίρι του 2007, έχει κάνει προσφυγή στα δικαστήρια για 42 υποθέσεις το καλοκαίρι του 2007, εκ των οποίων μόλις μία για είναι χρέη άνω του 1 εκ. ευρώ (οφειλή για την υπόθεση Σικαμπάλα που φθάνει περίπου στο 1,2 εκ. ευρώ)

Τα τελευταία χρόνια, βέβαια, συνηθίζεται, σε τέτοιου είδους ρυθμίσεις, όταν γίνεται αναφορά στο ύψος των χρεών για τα οποία επιτρέπονται, αυτή να περιλαμβάνει συνολικά ένα ΑΦΜ.

Γι' αυτό τα στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που ασχολούνται με το ζήτημα αναμένουν την έκδοση των εφαρμοστέων εγκυκλίων που θα εκδοθούν στο επόμενο δεκαπενθήμερο προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχει η δυνατότητα ο "Δικέφαλος να "καλύψει" τα χρέη του προς το Δημόσιο με ένα ποσό κοντά στα 13 εκ. (αν δεν βρεθεί λύση με την υπόθεση του Σικαμπάλα, διαφορετικά μπορεί να πληρώσει μόνο 10,5 εκ. ευρώ).

Κοντολογίς ο επίσημος ΠΑΟΚ θα ψάξει κάθε λεπτομέρεια για να βρει λύση για τα χρέη του μέσα από τη ρύθμιση που ψηφίστηκε και προβλέπει 100% διαγραφή προστίμων σε εφάπαξ εξόφληση. Αν, όμως, αυτό δεν συμβεί, τότε θα περιμένει να κατατεθεί νέα τροπολογία μαζί με τον προϋπολογισμό, μέσα στο Νοέμβριο.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ