ΠΑΟΚ

Ο Βιεϊρίνια μένει μπακ για 5 λόγους

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Ποιο είναι το πόρισμα στο οποίο οδήγησε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ το τεστ του Αντελίνο Βιεϊρίνια ως αριστερός μπακ. Το Sport24.gr αναλύει.

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια έβγαλε 94 λεπτά αγωνιζόμενος ως αριστερός οπισθοφύλακας στο ματς του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο. Το κοντέρ του στο τέλος της αναμέτρησης κατέγραψε: ένα γκολ με πέναλτι, 3/10 γεμίσματα (περισσότερα από κάθε άλλο συμπαίκτη του), 6 πάσες, 3 λάθη, 4 κλεψίματα, 1 φάουλ υπέρ και 1 κατά. Ο τίτλος του MVP που πήρε από τους δημοσιογράφους αποδίδει το μέγεθος της προσφοράς του στο παιχνίδι και οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα για το πώς θα τον διαχειριστεί ο Ραζβάν Λουτσέσκου από εδώ και στο εξής.

"Όλοι ξέρουν σε ποια θέση θέλω να παίζω, αλλά με ενδιαφέρει να βοηθώ την ομάδα από οπουδήποτε μου ζητηθεί", ανέφερε στις δηλώσεις του μετά το ματς και η αλήθεια είναι ότι πιθανότατα ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα του ζητήσει να παίξει και πάλι τον ρόλο του αριστερού ακραίου οπισθοφύλακα στο επόμενο ματς με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Την εκτίμηση αυτή ενισχύει και η πληροφορία ότι όταν τέθηκε για πρώτη φορά εντός ΠΑΟΚ θέμα χρησιμοποίησης του Πορτογάλου ως βασικού αριστερού μπακ, το ερέθισμα είχε δοθεί από τα προβλήματα που υπήρχαν κυρίως στα εκτός έδρας παιχνίδια.

Φαίνεται, κατά συνέπεια, ότι τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας, ο Βιεϊρίνια πάει για μονιμοποίηση στη συγκεκριμένη θέση και το Sport24.gr καταγράφει τους 5 λόγους που οδηγούν τον Ραζβάν Λουτσέσκου σ' αυτή την επιλογή:

1. Η επιλογή Λέοβατς έχει κοστίσει βαθμούς στον ΠΑΟΚ:Ο πρώτος και βασικότερος λόγος είναι ότι ο Λέοβατς... δεν πάει. Δεν εμπνέει σιγουριά στα ανασταλτικά καθήκοντά του. Απ' όλους τους ακραίους μπακ του ΠΑΟΚ είναι αυτός με τις λιγότερες κερδισμένες μονομαχίες-μάλιστα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ δεν είχε κερδίσει ούτε μία-και η πλευρά του έχει βρεθεί αρκετές φορές ευάλωτη. Τα δύο ντέρμπι κορυφής που έδωσε ο ΠΑΟΚ σε "Καραϊσκάκη" και ΟΑΚΑ κρίθηκαν από δικά του λάθη. Ο Βιεϊρίνια, αντίθετα, στα ματς με Λαμία, Ολυμπιακο και ΑΕΚ που στη διάρκειά τους πήρε ρόλο μπακ, πήγε πολύ καλύτερα ανασταλτικά.

2. Δεν επηρεάστηκε η επιθετικότητά του:Το γεγονός ότι η θέση του ήταν στα μετόπισθεν στο ματς με τον Ατρόμητο, δεν τον έβγαλε εκτός επιθετικού παιχνιδιού ΠΑΟΚ. Ανέβηκε αρκετές φορές, σέντραρε και προσπάθησε να περάσει και μπαλιές στην πλάτη της άμυνας του Ατρομήτου και στατιστική απόδειξη είναι τα 10 γεμίσματα. Η άμυνα των φιλοξενούμενων προβληματίστηκε πολύ στη αντιμετώπισή του κι αυτό είναι απόδειξη ότι ένας μεγάλος παίκτης δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένα μόνο πράγματα μέσα στο παιχνίδι.

3. Χώρο στους άλλους εξτρέμ, καλή συνεργασία με Μακ:Ο ΠΑΟΚ έχει περισσότερη ποιότητα στα άκρα της επίθεσης σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη θέση. Ο ίδιος ο Πορτογάλος, ο Μακ, ο Κάμπος, ο Πέλκας, ο Λημνιός, ο Μυστακίδης που θα επανέλθει σύντομα είναι παίκτες αξίας αλλά λόγω έλλειψης αγώνων, οι περισσότεροι από αυτούς δεν μπορούσαν να βοηθήσουν. Με την οπισθοχώρηση του Βιεϊρίνια, το πρόβλημα σαφώς μειώνεται, αφού δημιουργείται χώρος για να παίξουν παίκτες που δεν είχαν πάρει χρόνο συμμετοχής μέχρι σήμερα.

4. Συνιστά σούπερ δίδυμο στα άκρα με τον Μάτος:Υπάρχουν ορισμένοι που λένε "καλά, είναι δυνατό ο ΠΑΟΚ να δίνει 1,3 εκατ. ευρώ ετησίως στον Βιεϊρίνια για να παίζει μπακ;"Θυμίζουμε απλά ότι κορυφαίες ομάδες σε διεθνές επίπεδο όπως η Ρεάλ, έχουν μπακ (πχ. Μαρσέλο) που πολλές φορές κάνουν το επιθετικό παιχνίδι τους. Και ο ΠΑΟΚ με τον Βιεϊρίνια αριστερά και τον Μάτος στην απέναντι πλευρά (πρώτος σε ασίστ από πλευράς παικτών ΠΑΟΚ με 5 ως τώρα), έχει ισχύ που θα την ζήλευε κάθε άλλη ελληνική ομάδα.

5.Γνωρίζει πολύ καλά τη θέση:Στον Βιεϊρίνια δεν είναι καθόλου άγνωστη η θέση του μπακ, αφού την έπαιξε και στην Γερμανία με την φανέλα της Βόλφσμπουργκ (κυρίως στα δεξιά). Γι' αυτό, άλλωστε, εκτιμούν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, ο Αντρέ δεν χρειάστηκε χρόνο προσαρμογής.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ