ΠΑΟΚ

Ο βασικός κορμός του Τούντορ

Ο βασικός κορμός του Τούντορ
INTIME SPORTS

Ο Ιγκόρ Τούντορ στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό επισήμανε πως ο βασικός κορμός της ομάδας του αποτελείται από 14-15 παίκτες. Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί που έχουν σηκώσει το βάρος μέχρι στιγμής και ποιοι έχουν χρησιμοποιηθεί λιγότερο για διάφορους λόγους.

"Ο βασικός κορμός αποτελείται από 14-15 παίκτες, αυτοί θα είναι που θα χρησιμοποιούνται. Σε τέτοια ντέρμπι πρέπει να παίξεις με τους καλύτερους, δεν είναι αυτά ματς που θα δώσεις ευκαιρία και ειδικά όταν το διάστημα μεταξύ των δύο αγώνων είναι τόσο μικρό" δήλωσε ο Ιγκόρ Τούντορ στη συνέντευξη Τύπου μετά το ντέρμπι της Τούμπας, όπου ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με 2-0 από τον Ολυμπιακό. Κάνοντας μία μίνι αναδρομή στους αγώνες που έχει δώσει ο Δικέφαλος στα πλαίσια της φετινής σεζόν, γίνεται εύκολα αντιληπτό τι εννοούσε ο Κροάτης τεχνικός με τα λεγόμενά του.

Ο βασικός κορμός λοιπόν του ΠΑΟΚ αποτελείται από τους εξής 15 παίκτες:

Όλσεν, Κόστα, Βίτορ Τζαβέλλας, Τζιόλης, Κάτσε, Κωνσταντινίδης, Κίτσιου, Ροντρίγκες, Πέλκας, Αθανασιάδης, Μακ, Μπερμπάτοφ, Σάμπο και Ζάιρο.

Αυτοί είναι που έχουν πάρει τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής μέχρι στιγμής στις αναμετρήσεις του Δικεφάλου και αποτελούν τον βασικό κορμό του ασπρόμαυρου συνόλου. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως ο Μπερμπάτοφ και ο Αθανασιάδης έχουν αγωνιστεί λιγότερο, ο πρώτος λόγος τραυματισμού και ο δεύτερος διότι ενσωματώθηκε αργά στην ομάδα. Επίσης, ο Σάμπο δεν έχει θέση βασικού, αλλά έχει πάρει αρκετά λεπτά συμμετοχής, έχοντας παίξει και στο αρχικό σχήμα σε κάποια ματς. Επιπλέον, ο Ζάιρο δεν υπολογίζεται συνήθως για τη βασική ενδεκάδα, όμως αποτελεί μία από τις πιο συχνές επιλογές του Τούντορ για αλλαγή.

Αυτοί που έχουν επιβαρυνθεί περισσότερο είναι ο Μακ στον επιθετικό τομέα, ο Τζιόλης και ο Κάτσε στη μεσαία γραμμή με τον Πέλκα μπροστά τους σε δημιουργικό ρόλο, οι δύο Πορτογάλοι (Βίτορ-Κόστα) μαζί με τον Τζαβέλλα στην άμυνα, ο Όλσεν που έχει παίξει σε όλα τα επίσημα παιχνίδια, εκτός από εκείνο στη Δανία με την Μπρόντμπι και οι Κίτσιου-Κωνσταντινίδης (δεξιά) και Ροντρίγκες (αριστερά) στα άκρα.

Ωστόσο, εδώ αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν ποδοσφαιριστές στο ασπρόμαυρο ρόστερ που υπολογίζονται ως βασικοί στα πλάνα του Τούντορ, αλλά έχουν αγωνιστεί ελάχιστα μέχρι σήμερα για αναγκαστικούς λόγους. 'Ένας από αυτούς είναι ο Λέοβατς που αποκτήθηκε για να αποτελέσει το αριστερό φουλ μπακ στο 3-5-2 του ΠΑΟΚ, όμως τραυματίστηκε και έχει μείνει εκτός δράσης το τελευταίο διάστημα. Ο Χαρίσης είχε επίσης τραυματισμό και πλέον είναι στη διάθεση του Κροάτη, επομένως μένει να φανεί κατά πόσο θα χρησιμοποιείται. Το ίδιο ισχύει και για τους Τσίμιροτ και Άντονις, που αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμών και το προσεχές διάστημα θα τεθούν στη διάθεση του προπονητή του ΠΑΟΚ για να του δώσουν λύσεις στο χώρο του κέντρου.

Από την άλλη όμως, υπάρχουν και παίκτες που από επιλογή του Κροάτη δεν έχουν πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής. Αυτοί είναι οι Σκόνδρας, Κοροβέσης, Μαλεζάς, Μυστακίδης και Γλύκος. Αυτοί λοιπόν δεν ανήκουν από ότι φαίνεται στους «καλύτερους» που ανέφερε ο Τούντορ πως προτιμάει στα ντέρμπι, όπου δεν μπορεί να δίνει ευκαιρίες. Αντιθέτως, όσοι αναφέρθηκαν παραπάνω ανήκουν στον βασικό κορμό που ισχυρίστηκε ο Κροάτης πως αποτελείται από 14-15 παίκτες οι οποίοι θα «τραβήξουν το κουπί» και όπως φαίνεται, το προσεχές διάστημα αναμένεται να προστεθούν κι άλλα βέλη στη φαρέτρα του, εφόσον επιστρέψουν και βρουν ρυθμό ορισμένοι παίκτες και δεν απουσιάσουν κάποιοι από τους υπάρχοντες.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ