ΠΑΟΚ

Ο Τούντορ αλλάζει τον δικό του ΠΑΟΚ

Ο Τούντορ αλλάζει τον δικό του ΠΑΟΚ
Πλετίκοσα

Ο Ζάιρο σε ρόλο αντι-Πέλκα και οι υπόλοιπες αλλαγές που έχει στο μυαλό του ο Ιγκόρ Τούντορ. Πλησιάζει στον ΠΑΟΚ ο Πλετίκοσα.

Νέος ΠΑΟΚ, νέος προπονητής, τριετές πλάνο, Είναι ξεκάθαρο πως ο Δικέφαλος ακολουθεί μία δυναμική διαδικασία εξέλιξης που περνά μέσα από αλλαγές και βελτιώσεις που είναι πάντα πρόθυμοι να κάνουν οι άνθρωποί του.Άλλωστε, από την αρχή Σαββίδης και Άρνεσεν είχαν συμφωνήσει ότι θα δημιουργήσουν ένα σύνολο με έναν προπονητή νέο και μοντέρνο στον οποίο θα έδιναν το χρόνο να αποκτήσει εμπειρίες, να μάθει το υλικό και να διδαχθεί ακόμη και από τα λάθη του.

Και το δείγμα γραφής είναι πλέον μεγάλο και δίνει την ευκαιρία στον 37χρονο τεχνικό να βγάλει συμπεράσματα που τον οδηγούν στις πρώτες βελτιωτικές κινήσεις.

Το πόρισμα του πρώτου τριμήνου

Από τα παιχνίδια που έχει δώσει ο ΠΑΟΚ, σε Ελλάδα και Ευρώπη, μέχρι σήμερα, έχουν καταγραφεί θετικά σημεία (η ομάδα έχει αποκτήσει συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο και ταυτότητα στο παιχνίδι της και παίζει ελκυστικό, επιθετικό ποδόσφαιρο), αλλά και αδυναμίες. Στην δεύτερη κατηγορία μπαίνουν:

- Η ανασφάλεια στη θέση "1".

- Η παρουσία ενός χαφ που θα βοηθά καλύτερα στη σύνδεση άμυνας επίθεσης.

- Στη αποδοτικότερη παρουσία των ακραίων στο 3-5-2 (η 3-4-3 όπως το ονομάζει ο Τουντορ).

- Στην εύρεση ενός παίκτη που μπορεί να παίξει το ρόλο του Πέλκα, όταν ο τελευταίος είναι απών ή ντεφορμέ.

Ο Πλετίκοσα και οι άλλες λύσεις Άρνεσεν-Τούντορ

Από τις κινήσεις των τελευταίων ημερών, προκύπτει ότι Άρνεσεν και Τούντορ δουλεύουν πάνω σε συγκεκριμένες λύσεις.

Στη θέση του τερματοφύλακα, οι πληροφορίες του Sport24.gr, αναφέρουν ότι στην τελευταία παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ο Στίπερ Πλετίκοσα τα βρήκε σε όλα με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, τόσο στη χρονική διάρκεια (πιθανόν για ένα εξάμηνο) όσο και στις απολαβές που θα πάρει αν πάει στην Τούμπα. Και λέμε αν, γιατί ο αθλητικός διευθυντής και ο προπονητής της ομάδας ακόμη το σκέφτονται. Θέλουν να δουν και το επόμενο δείγμα γραφής, μέχρι τον Γενάρη, του Όλσεν και πιθανόν και του Γλύκου και να πάρουν την οριστική απόφαση τους. Έχουν, όμως, όπως έχουμε ξαναγράψει, το "πράσινο φως" και την θετική γνώμη του Σαββίδη για τον Πλετίκοσα.

Ο 37χρονος προπονητής του ΠΑΟΚ είναι προβληματισμένος και από τη μέτρια παρουσία του Κάτσε στον οργανωτικό τομέα (ενώ αγγίζει το άριστα με τα συνεχή ντουμπλαρίσματά του ανασταλτικά). Τη λύση την περιμένει από τον Τσίμιροτ όταν επανέλθει σε φουλ ρυθμούς.

Από κει πέρα, υπάρχουν και άλλα ζητήματα, για τα οποία τις πρώτες σκέψεις του, ο Τούντορ τις έδειξε στο χθεσινό φιλικό της ανδρικής ομάδας με την Κ20. Ο Κροάτης χρησιμοποίησε τον Ζάιρο σε ρόλο αντι-Πέλκα και είχε δίπλα του τον Λέοβατς αριστερά και τ

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ