ΠΑΟΚ

Ο Σαββίδης εγκαινιάζει την Έδρα Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού

ÊÕÐÅËËÏ ÅËËÁÄÁÓ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
Σαββίδης EUROKINISSI

Στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, ο ΙΒάν Σαββίδης και ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Περικής Μήτκας θα χαιρετήσουν την επίσημη έναρξη λειτουργίας της Επώνυμης Έδρας Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού στο ΑΠΘ.

Μετά την Εδρα Ποντιακών Σπουδών, το φιλανθρωπικό ίδρυμα του Ιβάν Σαββίδη χρηματοδοτεί και την λειτουργία Επώνυμης Έδρας Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Η επίσημη έναρξής της θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 19:00, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, παρουσία του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης:

"Το 2016, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το «Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Ιβάν Σαββίδης» υπέγραψαν, στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους «2016: Έτος Ελληνικού Πολιτισμού στη Ρωσία και Ρωσικού Πολιτισμού στην Ελλάδα», Σύμφωνο Συνεργασίας που προέβλεπε, μεταξύ άλλων, την ίδρυση Επώνυμης Έδρας Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού στο ΑΠΘ.

Βασικοί στόχοι της Έδρας είναι η ανάπτυξη διδακτικού και ερευνητικού έργου για τη μελέτη και τη διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας, της ιστορίας και του πολιτισμού, καθώς και η ενίσχυση των ήδη υφιστάμενων δεσμών της Ελλάδας με τη Ρωσία. Επίσης, προγραμματίζεται η σύναψη επιστημονικών συμφωνιών με Έδρες συναφούς αντικειμένου στο εξωτερικό και η διεύρυνση των συνεργασιών με πανεπιστήμια της Ρωσίας, με απώτερο στόχο τη δημιουργία ενός πυρήνα ρωσικών σπουδών στο ΑΠΘ.

Με απόφαση της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής Σχολής, η Επώνυμη Έδρα Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού εντάσσεται ακαδημαϊκά στο Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας".

Το πρόγραμμα της Τελετής έχει ως εξής:

19:00-19:30 Χαιρετισμός του Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή κ. Περικλή Μήτκα.

Χαιρετισμός του ιδρυτή του «Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ιβάν Σαββίδης» και Προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, κ. Ιβάν Σαββίδη.

Χαιρετισμοί Επίσημων Προσκεκλημένων.

19:30-19:40 Παρουσίαση της Επώνυμης Έδρας Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού από τη νεοεκλεγείσα Επίκουρη Καθηγήτρια Ρωσικής Φιλολογίας και Υπεύθυνη της Έδρας, κα Τατιάνα Τριανταφυλλίδου.

19:40-20:00 Καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παρουσιάσεις από καλλιτεχνικές ομάδες και οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα για τη διάδοση της ρωσικής γλώσσας και πολιτισμού.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ