ΠΑΟΚ

Ο Πρίγιοβιτς γράφει ιστορία στον ΠΑΟΚ

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ /  EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς σκοράρει ακατάπαυστα και έχει πετύχει σπουδαία επιτεύγματα, καταρρίπτοντας ρεκόρ τερμάτων σε μία σεζόν στην ιστορία του ΠΑΟΚ.

Ιστορικής σημασίας ήταν τα δύο γκολ που πέτυχε ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς στη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού με 3-0 στη Λεωφόρο.

Καταρχάς, ο Σέρβος επιθετικός έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Δικεφάλου του Βορρά που πέτυχε δύο τέρματα σε εκτός έδρας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Το πιο σημαντικό ρεκόρ που κατέρριψε όμως και τον κατατάσσει στο "πάνθεον" της ιστορίας του ΠΑΟΚ είναι αυτό των περισσότερων γκολ σε μία σεζόν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρίγιοβιτς που σκόραρε δύο φορές στο χθεσινό (29/4) παιχνίδι, έφτασε τα 25 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις στη φετινή σεζόν, μετρώντας μέχρι στιγμής 36 συμμετοχές.

Ξεπέρασε έτσι την επίδοση του Στέφανου Αθανασιάδη, που είχε σημειώσει 23 γκολ τη σεζόν 2012-13, σε 42 παιχνίδια. Πλέον, ο 28χρονος φορ έχει την πρώτη καλύτερη επίδοση, αναφορικά με τα γκολ που έχει πετύχει παίκτης του Δικεφάλου σε μία σεζόν.

Το επίτευγμα που κυνηγάει πλέον ο Πρίγιοβιτς στην τρέχουσα σεζόν, είναι να καταφέρει γίνει ο τρίτος παίκτης του ΠΑΟΚ, μετά τους Δημήτρη Ναλιτζή και Δημήτρη Σαλπιγγίδη, που θα κατακτήσει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος. Στο πρωτάθλημα έχει 17 γκολ σε 25 εμφανίσεις και μοιράζεται την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ με τον Ανσαριφάρντ που έχει επίσης 17 τέρματα.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ /  EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ναλιτζής το 1999-2000 είχε βγει πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 24 γκολ και τα 13 από αυτά τα είχε πετύχει με τη φανέλα του Πανιωνίου και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης το 2005-2006 με 17 τέρματα είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος ως παίκτης του ΠΑΟΚ.

Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρίγιοβιτς είναι ο πρώτος σκόρερ του φετινού ΠΑΟΚ συνολικά, καθώς έχει πετύχει με την ασπρόμαυρη φανέλα περισσότερα γκολ από οποιονδήποτε άλλο παίκτη του φετινού ρόστερ του Δικεφάλου.

Αυτό διότι με τα δύο γκολ στη Λεωφόρο έφτασε τα 35 σε 56 συμμετοχές στον ΠΑΟΚ, ξεπερνώντας τον Ρόμπερτ Μακ που μετράει 33 γκολ σε 114 εμφανίσεις με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Ο Σλοβάκος είχε 8 γκολ σε 35 εμφανίσεις τη σεζόν 2014-15 που ήταν η πρώτη του στον ΠΑΟΚ, 20 τέρματα σε 46 συμμετοχές το 2015-16, ενώ φέτος έχει σκοράρει 5 φορές σε 33 αγώνες, στη δεύτερη θητεία του ως δανεικός στην ομάδα.

Τέλος, ο Πρίγιοβιτς κυνηγάει άλλη μία ιστορική επίδοση στον ΠΑΟΚ. Πρόκειται για τα 19 γκολ που πέτυχαν μέσα σε μία ολόκληρη σεζόν στην Α' Εθνική με τη φανέλα του Διεφάλου, ο Σταύρος Σαράφης το 1972-73 και ο Γιώργος Κωστίκος το 1981-1982. Και οι δύο είχαν αναδειχθεί δεύτεροι καλύτεροι σκόρερ πίσω από τον Αντώνη Αντωνιάδη με 23 γκολ και τον Γρηγόρη Χαραλαμπίδη με 21 τέρματα αντίστοιχα.

Ο Πρίγιοβιτς μετρά 17 τέρματα στο πρωτάθλημα και έχει ακόμη μία αγωνιστική (την τελευταία κόντρα στον Πλατανιά στην Τούμπα) ώστε να κάνει χατ-τρικ και να ξεπεράσει την επίδοση. Πρέπει, μάλιστα, να υπογραμμίσουμε ότι ο Σέρβος άσος του ΠΑΟΚ κυνηγά αυτό το ρεκόρ σε πρωτάθλημα 30 και όχι 34 αγωνιστικών όπως ο Σαράφης και ο Κωστίκος.

Η ανάρτηση με την οποία συνεχάρη τον Πρίγιοβιτς η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το ρεκόρ του:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Με Πρίγιοβιτς στον δρόμο για τα αστέρια, 3-0 ο ΠΑΟΚ τον Παναθηναϊκό
Πρίγιοβιτς: "Να τελειώσουμε με νίκες και να βγω πρώτος σκόρερ"
Πώς ο ΠΑΟΚ θα είναι ισχυρός στο 2ο προκριματικό του Champions League
Ο Σαββίδης χόρεψε ποντιακά στην Σεβαστούπολη!
Η μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ