ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ του Champions League

Ο ΠΑΟΚ του Champions League

Οι Αμαζόνες του ΠΑΟΚ ρίχνονται σήμερα (7/10, 18.00) στην "μάχη" των 32 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με αντίπαλο την σουηδική Ερεμπρο και το Sport24.gr σας παρουσιάζει όσα θέλετε να ξέρετε για το καμάρι του "Δικεφάλου" (VIDEO).

Μετά την κατάκτηση 10 πρωταθλημάτων, τεσσάρων κυπέλλων και τριών νταμπλ στις τάξεις της γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟΚ πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα να γίνει το βήμα παραπάνω και στο Champions League.

Ο "Δικέφαλος" θα λάβει σήμερα (7/10, 18.00) μέρος για τρίτη φορά στην φάση των 32 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αντιμετωπίζοντας στην Τούμπα την σουηδική Ερεμπρο (η ρεβάνς θα διαξαχθεί σε μία εβδομάδα στις 21.00).

Το πρώτο παιχνίδι για τη νοκ άουτ φάση του Champions League ο ΠΑΟΚ το είχε δώσει κόντρα στην Αρσεναλ, ενώ το δεύτερο την σεζόν 2010-11 με αντίπαλο την αυστριακή Νοϊλεγκμπαχ και όλες τις υπόλοιπες αποκλείστηκε από τα προκριματικά.

Την τελευταία φορά στους 32 ο Δικέφαλος είχε κερδίσει την Νοϊλεγκμπαχ στην Τούμπα με 1-0 με γκολ της Παντελειάδου, ωστόσο, στη ρεβάνς τρεις εβδομάδες αργότερα δεν τα κατάφερε, ηττήθηκε με 3-0 και αποκλείστηκε από την συνέχεια. Από τότε έχει μείνει απωθημένο η πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Οι τρεις νίκες στα προκριματικά

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε φέτος τις υποχρεώσεις του στο Champions League από τον περασμένο Αύγουστο και πραγματικά εντυπωσίασε. Οχι μόνο κατάφερε να πανηγυρίσει την πρόκριση στην νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης, αλλά το πέτυχε και με εμφατικό τρόπο, έχοντας απολογισμό τερμάτων 18-0 στα τρία ματς ομίλου που έδωσε.

Πιο συγκεκριμένα, αρχικά κέρδισε την Γκλέντοραν από την Βόρεια Ιρλανδία με 4-0, στη συνέχεια διέσυρε την Ντράγκον από τα Σκόπια με 10-0 και τέλος επιβλήθηκε της Σόφιας με 4-0. Πρώτη σκόρερ στον προκριματικό όμιλο ήταν η Ντιμιτρίεβιτς με τέσσερα γκολ.

Η ενδεκάδα με Ερεμπρο

Ο τεχνικός της γυναικείας ομάδας, Αλέξανδρος Κατηκαρίδης, έχει καταλήξει, όπως όλα δείχνουν, στις παίκτριες που θα παρατάξει στον σημερινό αγώνα. Ο Ελληνας τεχνικός θα εμπιστευτεί σε μεγάλο βαθμό τις ποδοσφαιρίστριες που τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο στα τρία παιχνίδια του προκριματικού ομίλου του Champions League.

Tερματοφύλακας, λοιπόν, θα είναι η Πελετίδου, στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά θα τοποθετηθούν οι Γεωργίου, Πελεκούδα, Βλασιάδου και Γκάτσου και στα χαφ θα βρεθούν οι Χατζηγιαννίδου και Μάρκου. Η αρχηγός Δήμητρα Παντελειάδου θα αγωνιστεί δεξιά στην επίθεση, η Δημητρίου αριστερά και η Κακαμπούκη πίσω από την μοναδική προωθημένη, Γέλενα Ντιμιτρίεβιτς.

Αναλυτικά οι παίκτριες του ΠΑΟΚ που έχουν δηλωθεί στην UEFA:

Τερματοφύλακες

15. Ελένη Πελετίδου

1. Ανθή Παπακωνσταντίνου

Αμυντικοί

7. Ειρήνη Βλασιάδου

3. Δέσποινα Γαβρά

13. Στέλλα Κούτσικου

12. Ελένη Μουρατίδου

2. Τατιάνα Γεωργίου

18. Αναστασία Γκάτσου

20. Φιλιώ Κυριαζή

23. Χρύσα Τσακίρη

30. Σοφία Πελεκουδα

Μέσοι

5. Χαρά Δημητρίου

8. Ναταλία Χατζηγιαννίδου

6. Κέλλυ Τσιτσιά

14. Δέσποινα Γιάννου

4. Ελένη Κακαμπούκη

16. Γεωργία Σακελλάρη

21. Ανθούλα Αρβανιτάκη

Επιθετικοί

22. Φανή Δοϊρανλή

25. Χριστίνα Σαχινίδου

9. Ελένη Μάρκου

11. Δήμητρα Παντελιάδου

17. Ιωάννα Χαμαλίδου

10. Γέλενα Ντιμιτρίγεβιτς

Προπονητής: Αλέξανδρος Κατηκαρίδης

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ