ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ του αύριο έχει χρώμα ελληνικό

Ο ΠΑΟΚ του αύριο έχει χρώμα ελληνικό

Τι συμβαίνει με τους δανεικούς του ΠΑΟΚ και ειδικά τους νεαρούς Έλληνες που εντυπωσιάζουν. Πότε θα ανοίξει εντός η ΠΑΕ η συζήτηση για το ενδεχόμενο επιστροφής τους (και πότε) στην Τούμπα και ποια παράμετρος θα παίξει καταλυτικό ρόλο. Πώς ο "Δικέφαλος" έχει προνοήσει να κρατήσει ανοιχτή πόρτα επιστροφής για ορισμένους. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελούν οι δανεικοί ποδοσφαιριστές για τον ΠΑΟΚ. Κι αυτό γιατί ΚΑΙ πολλοί είναι (συνολικά 17) ΚΑΙ κάποιοι από αυτούς θα μπορούσαν, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, να βρίσκονται ακόμη στο ρόστερ του Δικεφάλου και να διεκδικούν θέση βασικού (Ενρίκε, Ουάρντα, Χαρίσης αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα).

Ήδη μας απασχολούν με τις επιδόσεις τους στις ομάδες που αγωνίζονται και ειδικά η απόδοση νεαρών Ελλήνων που αποκτήθηκαν με τη στάμπα των κορυφαίων ταλέντων εντός συνόρων έχει δημιουργήσει τελευταία ένα ρεύμα για την επιστροφή τους στην Τούμπα.Πριν αναλύσουμε τι ακριβώς ισχύει, καλό είναι να ξεχωρίσουμε τις περιπτώσεις που "φωτογραφίζουμε". Αυτές που συζητιούνται περισσότερο από τις υπόλοιπες στα γραφεία της Τούμπας. Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται ο Λάζαρος Λάμπρου και ο Χάρης Χαρίσης. Ακουλουθούν οι "Περιστεριώτες", Δημήτρης Χατζηισαΐας και Δημήτρης Γιαννούλης, ενώ δεν περνούν απαρατήρητες και οι εμφανίσεις του Στέλιου Κίτσιου στο Βέλγιο, ούτε-η έκπληξη ίσως της λίστας-αυτή του Μανώλη Πατράλη.

ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

Αρχίζοντας από τον Λάμπρου, είναι εμφανές από πέρυσι ακόμη, ότι ο δανεισμός του στον Πανιώνιο αποτελεί μία απόλυτα εύστοχη κίνηση. Ειδικά φέτος, εξελίσσεται μία από τις βασικές μονάδες στην επίθεση των "κυανέρυθρων". Έχει ήδη αγωνιστεί σε 10 ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη (συμπλήρωσε 790 λεπτά συνολικά), πέτυχε 3 γκολ και έδωσε 2 ασίστ. Με το ενθουσιώδες παιχνίδι του έχει "αναγκάσει" τον Γιώργο Σαββίδη να δηλώσει, μέσω των social media, την πρόθεσή του να τον πάρει πίσω στην Τούμπα τον Γενάρη, κάτι που έχει αναφέρει και σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του.

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÃÊÏÑÉÔÓÁ / EUROPA LEAGUE / PANIONIOS - GORICA (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
Λάμπρου EUROKINISSI SPORTS

Στο δανεισμό του, που έχει διάρκεια μέχρι το καλοκαίρι υπάρχει συγκεκριμένη ρήτρα επιστροφής που επιτρέπει στον ΠΑΟΚ να τον εντάξει στο ρόστερ του αν καταβάλει ένα συγκεκριμένο ποσό στην ομάδα της Νέας Σμύρνης.Ο Χάρης Χαρίσης κάνει πράγματα και θαύματα στο Βέλγιο με την φανέλα της Σιντ Τρουίντεν. Έχει παίξει σε 7 ματς της Jupiler League μοιράζοντας και 2 ασίστ, μετρά μία συμμετοχή στο Κύπελλο και με την γενικότερη παρουσία του ως κεντρικός μέσος (συνολικά έπαιξε 607 λεπτά) έχει "τραβήξει" το ενδιαφέρον συλλόγων της Μπουντεσλίγκα (Βέρντερ, Άιντραχτ, Κολωνία και Χέρτα), καθώς και της Κλαμπ Μπριζ του Ιβάν Λέκο που τον γνωρίζει καλά καθώς ήταν βοηθός του Ίγκορ Τούντορ στην πρώτη σεζόν του στον ΠΑΟΚ. Στην μονοετή συμφωνία δανεισμού ΠΑΟΚ-Σιντ Τρουίντεν έχει μπει ρήτρα αγοράς 1,5 εκατ. ευρώ (υπάρχει πολύ πιο ακριβή ρήτρα για όποια άλλη ομάδα θελήσει να τον αποκτήσει).

Ο ΠΑΟΚ του αύριο έχει χρώμα ελληνικό

Παρόμοια είναι και η συμφωνία των δύο ομάδων και για τον Στέλιο Κίτσιου, μόνο που η ρήτρα είναι κατάτι μικρότερη (1,2 εκατ. ευρώ). Ο 24χρονος μπακ μετρά 8 συμμετοχές και συνολικά 720 λεπτά συμμετοχής, στοιχείο που δείχνει ότι ήδη έχει γίνει βασικό γρανάζι της βελγικής ομάδας.

ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ

Ο Δημήτρης Χατζηισαΐας δεν έχει χάσει λεπτό στα ματς του Ατρομήτου. Κολόνα στο κέντρο της άμυνας (είναι πρώτος με 18 επεμβάσεις μεταξύ των συμπαικτών του στο πρωτάθλημα), μετρά 540 λεπτά σε 6 ματς. Ο δανεισμός του είναι μέχρι το καλοκαίρι και υπάρχει και στην δική του περίπτωση ρήτρα επιστροφής για τον Ιανουάριο (το ίδιο ισχύει και για τον Ουάρντα).

Ο ΠΑΟΚ έχει δώσει και έναν ακόμα παίκτη στην ομάδα του Περιστερίου (δείγμα των άριστων σχέσεών τους που είχαν πιστοποιηθεί με τη μεταγραφή του Λημνιού) και αυτός δεν είναι άλλος από τον Δημήτρη Γιαννούλη. Ο 22χρονος αριστερός μπακ μετρά 343 αγωνιστικά λεπτα, έπαιξε και στα 6 ματς του Ατρομήτου και στο τελευταίο με τη Λαμία έδωσε και μία ασίστ για γκολ. Η παραμονή του στο Περιστέρι έχει οριστεί μέχρι το καλοκαίρι του 2019 (διετής δανεισμός).

SUPERLEAGUE / ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ - ËÁÌÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ - ËÁÌÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχει ρήτρα επιστροφής στην περίπτωσή του, όμως, αν τεθεί θέμα επιστροφής του στον ΠΑΟΚ είναι βέβαιο ότι θα μπορούσε να συζητηθεί σοβαρά μεταξύ των διοικήσεων των δύο ομάδων.

Ο ΠΑΤΡΑΛΗΣ ΕΚΠΛΗΣΣΕΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ

Στην παραπάνω λίστα μπαίνει ως "άξια προσοχής για τη συνέχεια και η περίπτωση του Μανώλη Πατραλη. Ο 20χρονος μέσος δόθηκε δανεικός για δύο χρόνια στον Πλατανιά και το πρώτο δείγμα γραφής ( 5 ματς, 200 λεπτά συμμετοχής και 1 γκολ) είναι σαφέστατα ελπιδοφόρο.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΑΡΟΥΣ

Πώς αντιδρά ο ΠΑΟΚ στα άκρως θετικά μηνύματα που στέλνουν οι νεαροί Έλληνες παίκτες που έχει δώσει δανεικούς; Καταρχήν, οι άνθρωποί του έχουν φροντίσει να σχηματίσουν πλήρη εικόνα για καθένα από τα παιδιά στα οποία αναφερθήκαμε (όπως και για όλους τους δανεικούς). Υπάρχουν άνθρωποι που είναι επιφορτισμένοι με το έργο της διαρκούς και στενής παρακολούθησης των συγκεκριμένων παικτών, είτε δια ζώσης, είτε μέσω DVD.

Φροντίζουν, μάλιστα, να έρχονται και σε επικοινωνία με τους παίκτες για να ενημερώνονται και από τους ίδιους για την πορεία τους και φυσικά να τους στέλνουν το μήνυμα ότι ο ΠΑΟΚ παρακολουθεί την εξέλιξή τους. Έτσι, φροντίζουν να κρατούν ζεστή τη σχέση τους με τον σύλλογο στον οποίο ανήκουν.

Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ

Το ερώτημα είναι, πλέον, αν υπάρχει, για κάποιο από τα παιδιά αυτά, προοπτική άμεσης (από τον Γενάρη) επιστροφής στον ΠΑΟΚ. Απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα θα μπορεί να δοθεί από τα μέσα Οκτώβρη, καθώς, πιθανόν στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος λόγω Εθνικών ομάδων, στην Τούμπα θα γίνει μία σύσκεψη για να αξιολογηθεί η παρουσία των δανεικών και να αποφασιστεί αν, για κάποιον ή κάποιους, θα ανοίξει θέμα επανένταξης στην ομάδα τον χειμώνα. Είναι δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο για τον Χαρίση (ή τον Κίτσιου), καθώς η συμφωνία με την Σιντ Τρουίντεν δεν προβλέπει "παράθυρο" επιστροφής.

Καθοριστικό ρόλο, θα παίξουν και οι αποφάσεις για ενδεχόμενες πωλήσεις ή αποχωρήσεις παικτών που ανήκουν τώρα στο ρόστερ, προκειμένου να "ελαφρύνει" το μπάτζετ της ομάδας, μιας και το συνολικό άνοιγμα της σεζόν πλησιάζει τα 30 εκατ. ευρώ. Θα παίξει, κατά συνέπεια, ρόλο στο ποιες θέσεις θα υπάρξει αποχώρηση.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο ΠΑΟΚ ποντάρει πολλά στα ταλέντα που έχει αποκτήσει από διάφορες ομάδες ανά την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Μπορεί φέτος, λόγω της μεγάλης δίψας για τον τίτλο του πρωταθλήματος να δόθηκε βαρύτητα στην απόκτηση ποιοτικών ξένων, είναι όμως σαφές ότι τα επόμενα χρόνια ο Δικέφαλος θέλει να ενισχύσει την προοπτική προώθησης και νεαρών ταλαντούχων Ελλήνων κάτι που φέτος επιχειρεί... μερικώς με τον Πέλκα και τον τον Λημνιό και-λιγότερο ως τώρα-τον Δεληγιαννίδη.

Photo credits: Eurokinissi, Sint-Truiden

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προπονητές: Δεν βγάζουν πια ούτε τον Σεπτέμβρη
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ