ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ θέλει διπλό χωρίς φουλ ρίσκο

Ο ΠΑΟΚ θέλει διπλό χωρίς φουλ ρίσκο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ΠΑΟΚ θα παίξει κόντρα στην Σλόβαν χωρίς διάθεση για εκτεταμένο ροτέισιον και με τον Ίβιτς να προβληματίζεται μόνο για τη μεσαία γραμμή.

Τι σημαίνει το παιχνίδι με τη Σλόβαν για τον ΠΑΟΚ; Με μία γρήγορη ανάγνωση αποτελεί τη μεγαλύτερη ευκαιρία για διπλό στον όμιλό του στο Europa League (με βάση την εκτίμηση των ανθρώπων του Δικεφάλου ότι η Καραμπάγκ είναι πιο ποιοτική ομάδα από τους Τσέχους).

Για πολλούς η νίκη είναι υποχρέωση μετά την επιδημία που χτύπησε την ομάδα του Λίμπερετς. Ο Ίβιτς και ο συνεργάτες του δεν πιστεύουν ότι η Σλόβαν είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, όπως θέλει να την παρουσιάζει ο προπονητής της και σχεδιάζουν πλάνο για νίκη αλλά με ελεγχόμενη επιθετικότητα. Το είπε, άλλωστε και ο Σέρβος τεχνικός: «είμαστε στη δεύτερη όχι στην Πέμπτη αγωνιστική, έτσι ώστε να ψάχνουμε μόνο νίκη».

Ο 39χρονος κόουτς του ΠΑΟΚ δεν βλέπει κούραση στην ομάδα του και θεωρεί ότι με την αποθεραπεία που γίνεται μετά τα παιχνίδια οι παίκτες μπορούν να εμφανίζονται φρέσκοι. Κατά συνέπεια, δεν αναμένονται πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα πόσο μάλλον όταν δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθειά τους στο ματς με την Ξάνθη, παρά το 0-0.

Αν υπάρχει ένα σημείο προβληματισμού αυτό αφορά στη μεσαία γραμμή και συγκεκριμένα στην επιθετική παραγωγικότητά της. Για αυτό και υπάρχουν διάφορα σενάρια με σημείο αναφοράς τον Κάνιας και διάφορες επιλογές στις άλλες δύο θέσεις (Τσίμιροτ, Σάκχο, Μπίσεσβαρ, Πέλκας ακόμη και ο Χαρίσης που τελευταία ήταν εκτός αποστολών).

Επίσης το πιθανότερο είναι ο Αθναασιάδης να επιστρέψει στην ενδεκάδα αντί του Κουλούρη. Κατά συνέπεια, ένα πιθανό σχήμα αποτελείται από τους Γλύκο κάτω από την εστία, Μάτος δεξιά, Λέοβατς αριστερά, Τζαβέλλα και Κρέσπο (ή Βαρέλα στο κέντρο άμυνας), Κάνιας, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ (ή τις εναλλακτικές που παραθέσαμε), Τζάλμα Κάμπος, Ροντρίγκες και Αθανασιάδης.

Ο Ίβτς έχει δώσει σαφή εντολή να μην φτάνει η μπάλα σε Μπάρος και Σίκορα (έχει ήδη τέσσερα γκολ στο Europa League με χατ-τρικ κόντρα στην ΑΕΚ Λάρνακας και το πιο γρηγορο γκο στην ιστορία του θεσμού (στα 11’’) στο προηγούμενο παιχνίδι στο Αζερμπαϊτζάν με την Καραμπάγκ.

Ενδεκάδα κανονική και όχι εκτάκτου ανάγκης

Όσον αφορά στην Λίμπερετς μετά το πρωινό χαλάρωμα, ο προπονητής της Γίντριχ Τρπισόφσκι θα γνωρίζει ποιους παίκτες έχει στη διάθεσή του, καθώς από χθες ως μοναδικός απόντας δίνεται ο αρχηγός, Λούκας Ποκόρνι.

Με βάση, μάλιστα, τα όσα αναφέρουν οι Τσέχοι δημοσιογράφοι, η Σλόβαν θα παραταχθεί με κανονική ενδεκάδα.

Κάτω από την εστία θα είναι ο Ντουμπράβκα, δεξιά ο Σουκένικ, αριστερά ο Μπάρτοσακ και στο κέντρο της άμυνας ο Χοβόρκα και ο Λάτκα. ΟΙ δύο αμυντικοί μέσοι θα είναι ο Καραφιάτ και ο Φόλπρεχτ και σε ρόλο επιτελικού ο Σίκορα. Δεξιά θα κινείται ο Μπαρτλ, αριστερά ο Βουχ και στην κορυφή της επίθεσης ο Μίλαν Μπάρος στο 4-2-3-1 του Γίντριχ Τρπισόφσκι.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Εξάλλου, ξεχωριστό κομμάτι του αγώνα θα είναι η παρουσία περίπου 2000 οπαδών του ΠΑΟΚ στην κερκίδα και τα δρακόντεια μέτρα που θα εφαρμόσει η τσέχικη Αστυνομία. Γι αυτό τον λόγο οι άνθρωποι της Σλόβαν ζήτησαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ να βρεθούν από τις 17.00 στο στάδιο «Γιου Νίσι».

Μεταξύ των θεατών του αγώνα θα είναι και ο Ιβάν Σαββίδης που χθες ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και σήμερα θα μεταβεί στην Τσεχία.

Photo Credits: Action images

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ