ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ θα πληρώσει λίφτινγκ 500.000 ευρώ για το Καυτανζόγλειο

Ο ΠΑΟΚ θα πληρώσει λίφτινγκ 500.000 ευρώ για το Καυτανζόγλειο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πώς ο Ιβάν Σαββίδης θα βάλει το χέρι στην τσέπη και για το Καυτανζόγλειο, που θα γίνει προσωρινή έδρα του ΠΑΟΚ μέχρι να κατασκευαστεί η νέα Τούμπα. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Ομάδα ανθρώπων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ βρέθηκε χθες στο Καυτανζόγλειο για να κάνει αυτοψία και να μιλήσει με την διοίκηση του σταδίου για τους όρους ενοικίασης του για τα επόμενα 2+1 χρόνια, όταν και ο Δικέφαλος θα μετακομίσει για να χτιστεί η νέα Τούμπα.

Οι δύο πλευρές σχεδόν έχουν συμφωνήσει σε όλα και μένει μόνο να ξεκαθαρίσει το θέμα της αποκλειστικής χρήσης που είχε τεθεί από πλευράς ΠΑΟΚ.

Στόχος είναι μέχρι τον Φεβρουάριο να έχει οριστεί το τίμημα που θα πληρώνει ετησίως ο ΠΑΟΚ και να πέσουν οι υπογραφές, έχοντας ξεκαθαρίσει και το ζήτημα της παραμονής ή όχι του Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο.

ΕΡΓΑ ΥΨΟΥΣ 500.000 ΕΥΡΩ

Με δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ θέλει ένα γήπεδο που να πληροί όλες τις προϋποθέσεις που βάζει η UEFA για διεξαγωγή αγώνων σε Champions και Europa League, οι εκπρόσωποί του κατ’ εντολή Σαββίδη συμφώνησαν η "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ να αναλάβει όλο το κόστος για ένα σημαντικό λίφτινγκ που είναι απαραίτητο να γίνει και κοστολογείται περίπου στο μισό εκατομμύριο ευρώ.

Με βάση αυτά που έχουν συζητηθεί μεταξύ των δύο πλευρών, θα μεταφερθούν τα τουρνικέ της Τούμπας, θα μπουν κάγκελα στην κεντρική θύρα, θα φτιαχτούν ξανά τα δημοσιογραφικά θεωρεία, η αίθουσα Τύπου και οι χώροι εργασίας των εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης.

Ο ΠΑΟΚ θα αποκτήσει χώρο για να χρησιμοποιηθεί ως VIP σουίτα, ενώ θα φτιαχτούν νέα αποδυτήρια που θα χρησιμοποιεί μόνο ο ΠΑΟΚ, είτε μείνει ο Ηρακλής στο Καυτανζόγλειο ή όχι.

Όσο για τον κόστος ενοικίασης; Ακόμη δεν έχει οριστεί. Ο σχετικός νόμος λέει ότι οι ομάδες που χρησιμοποιούν το γήπεδο πρέπει να καταβάλλουν το 15% των εισιτηρίων και το 15% των διαφημιστικών πινακίδων και πάνω σ’ αυτή τη βάση γίνονται οι συζητήσεις των δύο πλευρών.

Υπολογίζεται, πάντως, ότι και το ενοίκιο θα βρίσκεται αρκετά κάτω από το 1.000.000 ευρώ.

Όλα θα ξεκαθαρίσουν μέχρι τις αρχές του νέου έτους, αφού στόχος είναι το πολύ τον Φεβρουάριο να έχουν πέσει οι υπογραφές για να μπουν στη συνέχεια τα συνεργεία έτσι ώστε στα τέλη της σεζόν, όταν έρθουν τα κλιμάκια της UEFA για την επιθεώρηση, να είναι όλα έτοιμα.

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Σαμπράνο: "Θα παλέψουμε σκληρά για τον τίτλο"
Βιεϊρίνια: "Θα πάρουμε τον τίτλο κατά 99%, αν..."
Αυτοψία κλιμακίου του ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ