ΠΑΟΚ

O ΠΑΟΚ ψάχνει νίκη επί του Απόλλωνα 18 χρόνια μετά

O ΠΑΟΚ ψάχνει νίκη επί του Απόλλωνα 18 χρόνια μετά

Ο ΠΑΟΚ τα βρίσκει δύσκολα κόντρα στον Απόλλωνα στις τελευταίες αναμετρήσεις τους. Διαβάστε ενδιαφέροντα στοιχεία από την παράδοση των αγώνων του με την "ελαφρά ταξιαρχία".

Η τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ επί του Απολλωνα Σμύρνης, στο πλαίσιο του πρωταθλήματος, σημειώθηκε τον Μάιο του 2000. Ωστόσο, η παράδοση είναι συντριπτικά υπέρ του Δικεφάλου. Διαβάστε αναλυτικά τις επιδόσεις του ΠΑΟΚ στις αναμετρήσεις με την αθηναϊκή ομάδα, όπως τις παρουσιάζει η επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ:

#3 ισόπαλα αποτελέσματα έχουν σημειωθεί στις τρεις τελευταίες αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με τον Απόλλωνα Σμύρνης για το πρωτάθλημα της Super League Σουρωτή, ανεξαρτήτου έδρας. Παράλληλα η ομάδα της Ριζούπολης στις δύο τελευταίες επισκέψεις της στην Τούμπα έχει φύγει με την ισοπαλία, στις 8 Δεκεμβρίου 2013 (0-0) και στις 16 Ιανουαρίου 2000 (1-1).

τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ επί του Απόλλωνα σε επίπεδο πρωταθλήματος ήταν στην Ριζούπολη στις 13 Μαΐου 2000 με 4-3, με τους Φρουσο (20'), Καφέ (45'), Ναλιτζή (82', 90'). Εντός έδρας η πιο πρόσφατη νίκη του είναι στις 25 Απριλίου 1999 με τους Βαλέντσια (7'), Κρισμάρεβιτς (7') και Κωνσταντινίδη (86') να σκοράρουν.

#Με 3-0 επικράτησε ο ΠΑΟΚ και στις δύο αναμετρήσεις του Κυπέλλου Ελλάδος το 2013-14. Αυτές είναι και οι τελευταίες του νίκες επί του Απόλλωνα. Εκείνη τη χρονιά μάλιστα συναντήθηκαν τέσσερις φορές για το πρωτάθλημα και το κύπελλο Ελλάδος. Ο Απόλλων δεν είχε σημειώσει ούτε γκολ κατά του ΠΑΟΚ στα τρία πρώτα ματς. Οι αναμετρήσεις για το κύπελλο τελείωσαν με 3-0 εντός και εκτός έδρας υπέρ του Δικεφάλου, ενώ στην Τούμπα για τον πρώτο γύρο το ματς τελείωσε με λευκή ισοπαλία. Στο ματς της Ριζούπολης οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 3-3.

#2 γκολ σημείωσαν τρεις ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ στις τελευταίες τρεις αναμετρήσεις κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης. Ο Λούκας βρήκε δύο φορές δίχτυα στο 3-3 για το πρωτάθλημα στην Ριζούπολη. Ο Κουλούρης σκόραρε δύο φορές στο 3-0 υπέρ του ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδος στην Αθήνα και ο Βούκιτς στο 3-0 του πρώτου αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδος.

#38 φορές έχει υποδεχθεί ο ΠΑΟΚ τον Απόλλωνα ως γηπεδούχος σε επίπεδο Α’ Εθνικής. Μετρά 28 νίκες και 8 ισοπαλίες, ενώ η "ελαφρά ταξιαρχία" επικράτησε 2 φορές. Η τελευταία νίκη του Απόλλωνα Σμύρνης είναι στις 5 Απριλίου 1964 με 2-0, ενώ έχει ακόμη μια την παρθενική χρονιά της Α’ Εθνικής, στςις 8 Νοεμβρίου 1959 με 2-1.

#Το αγαπημένο σκορ του ΠΑΟΚ στις εντός έδρας αναμετρήσεις με τον Απόλλωνα Σμύρνης είναι το 3-0 με οκτώ εμφανίσεις, ενώ ακολουθεί το 2-0 με έξι παρουσίες. Στα 22 από τα 38 ματς που έχει υποδεχθεί την ομάδα της Ριζούπολης μάλιστα δεν έχει δεχθεί γκολ.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ