ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ μετρά 13 γκολ στα τρία τελευταία ματς με Κέρκυρα

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÊÅÑÊÕÑÁ (MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÊÅÑÊÕÑÁ (MOTION TEAM) EUROKINISSI

Χτίζει παράδοση μεγάλης παραγωγικότητας κόντρα στους Φαίακες ο ΠΑΟΚ. Διαβάστε ενδιαφέροντα στοιχεία από το παρελθόν των αναμετρήσεων μεταξύ των δύο ομάδων.

Πέρυσι ο ΠΑΟΚ είχε βάλει δύο φορές από πέντε γκολ στην Κέρκυρα, φέτος, στον πρώτο γύρο, πρόσθεσε στο λογαριασμό του άλλα τρία. Επιπλέον, στις τέσσερις τελευταίες αναμετρήσεις του στο νησί των Φαιάκων, δεν έχει δεχθεί ούτε ένα τέρμα. Αυτά είναι ορισμένα μόνο από τα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάζει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της.

Αναλυτικά:

#15 φορές έχουν συναντηθεί μέχρι τώρα για το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ με την AOK Κέρκυρα στις δύο έδρες με τον ΠΑΟΚ να μετρά 11 νίκες, τρεις ισοπαλίες και μια ήττα. Στο νησί του Ιονίου υπάρχουν επτά ματς για το πρωτάθλημα, με τον Δικέφαλο να έχει τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και μια ήττα.

#Υπάρχει και μια αναμέτρηση για το Κύπελλο Ελλάδος στην Κέρκυρα, όπου τελείωσε με λευκή ισοπαλία. Χωρίς γκολ έληξαν και οι δύο ισόπαλοι αγώνες που διεξήχθησαν στο νησί των Φαιάκων, ενώ με 0-0 ήταν και η μοναδική ισοπαλία τους στην Τούμπα.

#Ο ΠΑΟΚ στις τέσσερις τελευταίες του επισκέψεις στην Κέρκυρα έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του, αφού απέσπασε δύο ισοπαλίες με 0-0 και την σεζόν 2016-17 που ήταν η τελευταία τους συνάντηση σημείωσε και την ευρύτερη νίκη που έχει κόντρα στην Κέρκυρα με 5-0.

#Πριν από αυτές τις δύο ισοπαλίες, ο "Δικέφαλος" πέτυχε εντυπωσιακή νίκη με 4-0 στην Κέρκυρα με δύο γκολ του Λάζαρ και από ένα των Γκαρσία και Αθανασιάδη.

#Με 13 γκολ στις τρεις τελευταίες αναμετρήσεις κόντρα στην Κέρκυρα, ο ΠΑΟΚ έχει βελτιώσει αισθητά την παραγωγικότητα του, αν αναλογιστεί κανείς πως στα προηγούμενα 11 ματς είχε 16 γκολ συνολικά κατά των Φαιάκων εντός και εκτός έδρας.

#Ο Στέφανος Αθανασιάδης είναι ο πρώτος σκόρερ στις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με την Κέρκυρα στις εντός και εκτός έδρας συναντήσεις τους και έχει σημειώσει τα 4 από τα 29 γκολ του Δικεφάλου. Στην δεύτερη θέση είναι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με τρία γκολ, ο οποίος έχει σημειώσει δύο γκολ σε ένα ματς, όπως και οι Λάζαρ, Τζάλμα Κάμπος.

#Από την πλευρά της Κέρκυρας έχουν σκοράρει 6 ποδοσφαιριστές, με τους Ιωάννου, Στολτίδη, Ναγιάρ, Γκέσιο, Παμλίδη και Φάμπιο Νούνιες να έχουν βρει δίχτυα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

#Δύο μόλις φορές έχουν βρεθεί Ιανουάριο ο ΠΑΟΚ και η Κέρκυρα, με τις αναμετρήσεις να είναι μια για το πρωτάθλημα και μια για το Κύπελλο Ελλάδος. Σε καμία από τις δύο ο Δικέφαλος δεν δέχθηκε τέρμα, αλλά στις 7 Ιανουαρίου 2015 το 0-0 για το Κύπελλο Ελλάδος του κόστισε τον αποκλεισμό από την φάση των 16 του θεσμού.

#Στις 23 Ιανουαρίου 2005 ήταν η πρώτη αναμέτρηση στην ιστορία των δύο ομάδων στην Κέρκυρα, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη με 1-0 χάρη στο γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 74ο λεπτό.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ