ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ κόντρα στους πρώην στη Βέροια

Ο ΠΑΟΚ κόντρα στους πρώην στη Βέροια
Γεωργιάδης INTIME SPORTS

Αναμέτρηση με ιδιαιτερότητες είναι αυτή του ΠΑΟΚ στη Βέροια το ερχόμενο Σάββατο (12/9), καθώς ο Δικέφαλος θα τεθεί αντιμέτωπες με πρόσωπα που «σημάδεψαν» ορισμένες στιγμές της ιστορίας του.

Ο ΠΑΟΚ θα αναμετρηθεί στον αγώνα του Σαββάτου ως αντίπαλος με δύο πρόσωπα που έβαλαν την υπογραφή τους με μεγάλα γράμματα στην σύγχρονη ιστορία του συλλόγου, με ανθρώπους που εργάστηκαν στο τεχνικό τιμ του Δικεφάλου, όπως και με ποδοσφαιριστές που πέρασαν από την Τούμπα.

Οι πρωταγωνιστές της σύγχρονης ιστορίας, Βρύζας και Γεωργιάδης

Φυσικά τα δύο πρόσωπα που «υπηρέτησαν» για πολλά χρόνια τον ΠΑΟΚ και συμμετείχαν σε ένδοξες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του, έχοντας μάλιστα πρωταγωνιστικό ρόλο, δεν είναι άλλα από τον Ζήση Βρύζα και τον Γιώργο Γεωργιάδη.

Το όνομα του πρώτου έχει χαραχτεί για πάντα στη μνήμη όλων των φιλάθλων του ΠΑΟΚ από το 1997, όταν είχε πετύχει το γκολ που χάρισε την πρόκριση επί της Άρσεναλ στο Λονδίνο. Από τότε βέβαια ακολούθησαν πάρα πολλά, με τη σχέση του κόσμου με τον Βρύζα να μην είναι πλέον η καλύτερη. Πέρασε από διάφορα πόστα στη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αφού ολοκλήρωσε την καριέρα του ως παίκτης στον Δικέφαλο, ξεκινώντας από αυτό του τεχνικού διευθυντή στην εποχή που ήταν πρόεδρος ο Θοδωρής Ζαγοράκης, φέρνοντας μάλιστα ορισμένα μεγάλα ονόματα στον ΠΑΟΚ, όπως ο Πάμπλο Κοντρέρας. Αργότερα έγινε πρόεδρος, ωστόσο οι σχέσεις του με τον κόσμο και ιδίως με τους οργανωμένους οπαδούς κλονίστηκαν και διατηρούν ακόμη τα «ρήγματα» που υπέστησαν.

Ο δεύτερος, συνδέθηκε με τους δύο τελευταίους τίτλους (Κύπελλα Ελλάδος) που έχει κατακτήσει ο ΠΑΟΚ, σκοράροντας στον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας (4-2 τον Ολυμπιακό) το 2001 και πετυχαίνοντας το γκολ που έκρινε τον τελικό της Τούμπας το 2003 (1-0 τον Άρη). Επίσης, έχει αναλάβει τρεις φορές στη θέση του υπηρεσιακού προπονητή στην εποχή Σαββίδη, οδηγώντας μάλιστα τους «ασπρόμαυρους» στον τελικό με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, όπου ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 4-1, γεγονός που έφερε αρκετές αποδοκιμασίες και προς το πρόσωπό του. Το πιο πρόσφατο πέρασμά του από τον Δικέφαλο ήταν στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν, αναλαμβάνοντας ως υπηρεσιακός τεχνικός μετά την απομάκρυνση του Άγγελου Αναστασιάδη, ενώ η μεγάλη αποτυχία της τελευταίας θέσης στα πλέι οφ ράγισε για τα καλά το γυαλί στη σχέση του με τους φιλάθλους.

Στο πλευρό του στη Βέροια βρίσκονται και δύο συνεργάτες του που δούλεψαν μαζί του και στον ΠΑΟΚ. Ο λόγος για τους Ουσταμπασίδη και Μούσιαρη που τον πλαισιώνουν στο τεχνικό τιμ, στο ρόλο του βοηθού προπονητή ο πρώτος και σε αυτόν του προπονητή τερματοφυλάκων ο δεύτερος. Επομένως και οι προαναφερθέντες θα αντιμετωπίσουν την πρώην ομάδα τους.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν θα αγωνιστεί το Σάββατο (12/9)στη Βέροια ενάντια σε όλους τους πρώην που αναφέρθηκαν παραπάνω, οι οποίοι προσέφεραν στην ομάδα του, με στόχο φυσικά την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, όπως βέβαια στη νίκη θα στοχεύουν και εκείνοι που τίμησαν τον Δικέφαλο, αλλά τώρα ως επαγγελματίας «υπηρετούν» την ομάδα της Ημαθίας.

Οι παίκτες που συνδέουν ΠΑΟΚ-Βέροια

Όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στον ΠΑΟΚ και το Σάββατο θα τεθούν αντιμέτωποι με την πρώην ομάδα τους ως παίκτες της Βέροιας, είναι ο Γιώργος Γεωργιάδης και ο Σωτήρης Μπαλάφας.

Ο Γεωργιάδης είχε αποκτηθεί ως ένα από το κορυφαία ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου από τον Πανσερραϊκό που αγωνιζόταν στηSuperLeague, με τον ΠΑΟΚ να δίνει «μάχη» με την ΑΕΚ για τη μεταγραφή του και τελικά να καταφέρνει να τον ντύσει στα ασπρόμαυρα. Βέβαια στην πορεία δεν προσέφερε τα αναμενόμενα, παρότι πήρε αρκετές ευκαιρίες και αποχώρησε την περσινή σεζόν που έληξε το συμβόλαιό του.

Ο Μπαλάφας αγωνίστηκε τον ΠΑΟΚ σε σχετικά νεαρή ηλικία και ήταν σχεδόν πάντα αυτός που τα… άκουγε από την εξέδρα, δίχως όμως να δημιουργήσει ποτέ το παραμικρό πρόβλημα. Ο μέσος από την Άρτα ήταν χαμηλών τόνων και έμεινε για αρκετά χρόνια στον Δικέφαλο.

Επιπλέον, ο ΠΑΟΚ έχει παραχωρήσει δύο νεαρούς ποδοσφαιριστές με τη μορφή δανεισμού στη Βέροια για τη φετινή σεζόν. Ο λόγος για τους Γιαννούλη και Πούγγουρα που ακόμη δεν έχουν πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής στη «Βασίλισσα του Βορρά».

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως ο ΠΑΟΚ θα συναντήσει και ακόμη έναν γνώριμό του στο σαββατιάτικο ματς. Ο λόγος για τον Τζαμέλ Αμπντούν που αγωνίζεται στη Βέροια και το όνομά του είχε ακουστεί έντονα για τους Θεσσαλονικείς σε πρόσφατη μεταγραφική περίοδο, χωρίς ωστόσο να «μετακομίσει» στην Τούμπα.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ