ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ κόντρα στις τσεχικές ομάδες

Ο ΠΑΟΚ κόντρα στις τσεχικές ομάδες

Ο ΠΑΟΚ θα βρει στον δρόμο για τρίτη φορά στην ιστορία του ομάδα από την Τσεχία. Οι προηγούμενες αναμετρήσεις του Δικεφάλου κόντρα σε Πρίμπραμ και Σλάβια Πράγας για το Κύπελλο UEFA.

Ο ΠΑΟΚ θα βρει στον δρόμο για τρίτη φορά στην ιστορία του ομάδα από την Τσεχία και το paokfc.gr θυμάται τις τέσσερις περασμένες αναμετρήσεις του "Δικεφάλου του Βορρά" κόντρα σε Πρίμπραμ και Σλάβια Πράγας για το Κύπελλο UEFA.

Κύπελλο UEFA 2001-02

ΠΑΟΚ-ΠΡΙΜΠΡΑΜ 6-1 (18/10)

Η κλήρωση για τον Β Γύρο του Κυπέλλου UEFA έφερε στον δρόμο την Πρίμπραμ από την Τσεχία. Ο ΠΑΟΚ είχε αποκλείσει στον πρώτο γύρο την αυστριακή Κέρντεν και βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση. Το όνομα του αντιπάλου δεν τρόμαζε και στην πρώτη αναμέτρηση στο γήπεδο της Τούμπας, η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς ήθελε να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση από το πρώτο λεπτό και κατάφερε στο 23′ να προηγηθεί με τον Γιασεμάκη, ο οποίος πέντε λεπτά αργότερα πέτυχε και δεύτερο γκολ για να έρθει ο Οκκάς στο 38′ να κάνει το 3-0 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Το σκηνικό στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε. Ο Κωνσταντινίδης στο 51′ έκανε τέσσερα τα τέρματα του ΠΑΟΚ, οι Τσέχοι κατάφεραν να μειώσουν στο 57′ αλλά οι Λουτσιάνο και Οκκάς στο 75′ και στο 87′ αντίστοιχα ολοκλήρωσαν τον θρίαμβο του Δικεφάλου.

Μέχρι πέρυσι και την νίκη επί της Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ με 6-0 για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League, το 6-1 επί της Πρίμπραμ ήταν η μεγαλύτερη σε έκταση ευρωπαϊκή νίκη του Δικεφάλου, επίδοση που ισοφαρίστηκε την σεζόν 2014-15 όταν ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με το ίδιο σκορ της Ντιναμό Μινσκ για την φάση των ομίλων της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η σύνθεση του Δικεφάλου:

Τοχούρογλου, Μπορμπόκη, Αμπονσά, Χασιώτη, Ουντέζε (70΄ Κουλακιώτης), Καφέ, Λουτσιάνο (77΄ Καραδήμος), Κωνσταντινίδη, Οκκά, Γεωργιάδη (86΄ Φουτσίνι), Γιασσεμάκης.

ΠΡΙΜΠΡΑΜ-ΠΑΟΚ 2-2 (1/11)

Το ταξίδι και η ρεβάνς στην Τσεχία ήταν καθαρά τυπική διαδικασία μετά το 6-1 της Τούμπας. Παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ ήθελε να συνεχίσει τις καλές του εμφανίσεις και να δώσει μία ακόμα ευρωπαϊκή παράσταση, γι αυτό άλλωστε και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς χρησιμοποίησε τους βασικούς του ποδοσφαιριστές. Οι ασπρόμαυροι κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ με τον Λουτσιάνο στην πρώτη τους ουσιαστικά τελική προσπάθεια στο 14′. Η Πρίμπραμ απελευθερωμένη από το άγχος του αποτελέσματος ανέβασε ρυθμούς και κατάφερε στο 35′ να ισοφαρίσει, με το 1-1 να είναι και το σκορ του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ κατάφερε με τον Γιασεμάκη να πάρει και πάλι το προβάδισμα στο 61′, αλλά στην επόμενη φάση οι Τσέχοι ισοφάρισαν άμεσα. Το σκορ δεν άλλαξε παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων, ο ΠΑΟΚ σφράγισε το εισιτήριο του στην επόμενη φάση, όπου και αντιμετώπισε την Αϊντχόβεν, την οποία νίκησε με 3-2 στην Τούμπα αλλά ηττήθηκε στο Phillips Stadium με 4-1 και έμεινε εκτός συνέχειας.

Η σύνθεση του "Δικεφάλου":

Τοχούρογλου, Μπορμπόκης (67′ Κουλακιώτης), Κατσιαμπής, Ουντέζε, Αμπονσά, Καφές, Γεωργιάδης (80′ Ζαβαντίας), Κωνσταντινίδης, Οκκάς (76′ Φουτσίνι), Γιασεμάκης, Λουτσιάνο.

Ο ΠΑΟΚ κόντρα στις τσεχικές ομάδες

Κύπελλο UEFA 2002-03

ΠΑΟΚ-ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ 1-0 (28/11)

Μετά την πρόκριση με ανατροπή επί της πορτογαλικής Λεϊσόες, και την επική ισοπαλία στην έδρα της Γκρασχόπερς με τον γκολ του Δημήτρη Μάρκου στο 95′ του επαναληπτικού, ο ΠΑΟΚ του Άγγελου Αναστασιάδη έδειχνε έτοιμος να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση. Η κληρωτίδα έφερε για δεύτερη διαδοχική χρονιά ομάδα από την Τσεχία στον Γ Γύρο του Κυπέλλου UEFA, με την κυπελλούχου της περασμένης σεζόν Σλάβια Πράγας να είναι πολύ δύσκολο εμπόδιο εκείνη την εποχή.

Ο ΠΑΟΚ στον πρώτο αγώνα στην κατάμεστη Τούμπα κατάφερε με ένα υπέροχο γκολ του Γιώργου Γεωργιάδη, ο οποίος στο 52′ πήρε με το στήθος την μπάλα έπειτα από σέντρα του Κουτσόπουλου και νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, να πάρει το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Δικέφαλο ήταν ο Κυριάκος Τοχούρογλου, ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο ειδικά, πραγματοποίησε σπουδαίες επεμβάσεις.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ:

Τοχούρογλου, Ουντέζε (62′ Κούτσης), Αμπονσά, Χασιώτης, Μάρκος (59′ Νάστος), Κουτσόπουλος, Κουκιέλκα, Καφές, Γεωργιάδης, Γιασεμάκης (70′ Φρούσος), Οκκάς.

ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ - ΠΑΟΚ 4-0 (12/12)

Με τον αέρα του 1-0 της Τούμπας και 3.000 φίλους στο πλευρό του, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Τσεχία με στόχο την πρόκριση στους 32 της διοργάνωσης, μετά τους δύο συνεχόμενους αποκλεισμούς από την Αϊντχόβεν. Το ξεκίνημα δεν ήταν καλό για την ομάδα του Αναστασιάδη με τον Σκάτσελ μόλις στο 13′ να ισοφαρίζει το σκορ του πρώτου αγώνα. Ο ΠΑΟΚ δεν πανικοβλήθηκε και έψαξε ορθολογικά και με υπομονή το εκτός έδρας γκολ.

Ακόμα και όταν ήρθε το δεύτερο γκολ των Τσέχων στο 51′ με απευθείας εκτέλεση του Βάχοουτσεκ, ο Δικέφαλος έδειχνε ότι μπορεί να πανηγυρίσει στην Πράγα. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δημιούργησαν και έχασαν πολλές ευκαιρίες, αλλά όταν πια ανέβηκαν μαζικά στην επίθεση στα τελευταία λεπτά ψάχνοντας το γκολ, η Σλάβια ο εκμεταλλεύτηκε και με δύο γκολ στην κόντρα υποχρέωσε τον ΠΑΟΚ σε βαριά ήττα και σε έναν ακόμα αποκλεισμό.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ:

Τοχούρογλου, Νάστος, Κούτσης, Χασιώτης (64′ Αμπονσά), Κουτσόπουλος, Μάρκος, Κουκιέλκα, Γεωργιάδης, Οκκάς, Φρούσος (55′ Γιασεμάκης), Καφές (71′ Σαλπιγγίδης).

ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ-ΠΑΟΚ / ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΟΥΕΦΑ
ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ-ΠΑΟΚ / ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΟΥΕΦΑ ACTION IMAGES PRESS AGENCY
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ