Ο ΠΑΟΚ κοντά στον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδας

Ο ΠΑΟΚ κοντά στον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδας

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στηρίζει τα μέλη του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδας στις δράσεις που αναλαμβάνουν στη διάρκεια της Εβδομάδας Εκδηλώσεων Παγκόσμιας Ημέρας Συνδρόμου Down

Οι δράσεις που θα λάβουν χώρα στη διάρκεια της Εβδομάδας Εκδηλώσεων Παγκόσμιας Ημέρας Συνδρόμου Down (στις 21 Μαρτίου) από τον Σύλλογο Ελλάδας παρουσιάστηκαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε σήμερα στην Τούμπα. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και το PAOK Action στηρίζει στις δράσεις αυτές τον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος.

Θα διεξαχθούν, μία σειρά διαφόρων εκδηλώσεων από το Σάββατο 18/03 έως την Παρασκευή 24/03, με αθλητικές, εκπαιδευτικές, καλλιτεχνικές δράσεις ακόμα και εθελοντική αιμοδοσία και επίδειξη μόδας με άτομα του Συλλόγου. Χρυσός Χορηγός και υποστηρικτής όλης αυτής της προσπάθειας και των εκδηλώσεων η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που στέκεται με σεβασμό και ευαισθησία δίπλα στο έργο του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος.

Το πρόγραμμα

Σάββατο, 18 Μαρτίου, 10:00-14:00, 3ο Τουρνουά Bowling στο Pin City, 17ης Νοεμβρίου 75, Πυλαία.

Κυριακή, 19 Μαρτίου, 12:00/ Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας «Μπορώ» στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, Κατούνη 12-14, Λαδάδικα (Διάρκεια έκθεσης έως 27 Μαρτίου 2017, ώρες λειτουργίας 10:00-13:00 17:00-20:00, είσοδος ελεύθερη).

Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 08:30-13:00, 5η Εθελοντική Αιμοδοσία, Αγγελάκη 2.

Τρίτη, 21 Μαρτίου, 10:30,
 «Αγκαλιά-Ζω» τον Λευκό Πύργο, Αγκαλιάζουμε το Σύμβολο της Πόλης μας και σας περιμένουμε όλους δίπλα μας!19:00 ομιλία για το Σύνδρομο Down από τον Δρ. Στυλιανό Αντωναράκη, Καθηγητή και Πρόεδρο του τμήματος Γενετικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου τα Γενεύης κι αυτός που καθιέρωσε την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, Κατούνη 12-14, Λαδάδικα, είσοδος ελεύθερη.

Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 20:00, Επίδειξη Μόδας στην οποία θα συμμετέχουν νέοι και νέες από το Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, Λεωφόρος Στρατού και Γ’ Σεπτεμβρίου.

Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 17:00-19:00, Επίδειξη αθλητικών δραστηριοτήτων (zumba, cheerleading, παραδοσιακοί χοροί, ρυθμική γυμναστική), ομιλία για το Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος και για το σύνδρομο Down στον Πολυχώρο Uberντουζ, Δαναΐδων και Σφέτσιου.

Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 17:00-19:00, Νέες και νέοι με σύνδρομο Down σας σερβίρουν τον καφέ σας στο café-bar “menta”, Κομνηνών 20, (ο καφές κερασμένος…).

Ποιος ειναι ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδας

Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1990 με την προτροπή της κας. Χαρίκλειας Χατζησεβαστού – Καθηγήτριας Παιδιατρικής Κλινικής Γενετικής Α.Π.Θ. Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη ομάδα γονέων με παιδιά με σύνδρομο Down στην Ελλάδα και είναι φορέας Παροχής Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εγγεγραμμένος στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και εποπτευόμενος από αυτό.

Όραμα του Συλλόγου είναι μια κοινωνία, όπου θα παρέχονται ίσες ευκαιρίες διαβίωσης και συμμετοχής σε όλους τους πολίτες. Για το σκοπό αυτό οι αρχές των ίσων ευκαιριών και της ισότητας των ανθρώπων διέπουν τη λειτουργία του. Αποστολή του Συλλόγου είναι η ανάπτυξη δράσεων εξειδικευμένης εκπαίδευσης και προσέγγισης των ατόμων με σύνδρομο Down, με απώτατο στόχο την υποστηριζόμενη εκμάθηση και ψυχαγωγία των ωφελούμενών του.

Σήμερα αριθμεί 450 μέλη και εξυπηρετεί περίπου 100 άτομα σε καθημερινή βάση με εκπαιδευτικά προγράμματα και  δραστηριότητες , οι οποίες  απευθύνονται και στους γονείς. Βρίσκεται στην οδό Καρανιβάλου 31, Κ.Τούμπα, ενώ σύντομα θα μεταφερθεί στις νέες εγκαταστάσεις στην Καλαμαριά. 

 
SHARE

BEST OF NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24