ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έχει το πάνω χέρι για Μπακασέτα

Ο ΠΑΟΚ έχει το πάνω χέρι για Μπακασέτα
Μπακασέτας ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η μη έκδοση άδειας συμμετοχής στο πρωτάθλημα από την ΕΠΟ, δεν αγχώνει τον Πανιώνιο. Διαβάστε γιατί, αλλά και τι συμβαίνει με τον Τάσο Μπακασέτα.

Η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής στην ΕΠΟ να μην δώσει στον Πανιώνιο άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα, σε πρώτο βαθμό, δεν αγχώνει τους Νεοσμυρνιώτες που θα καταφύγουν στο δεύτερο βαθμό και όπως λένε θα αποκτήσουν αυτό που θα τους δώσει το δικαίωμα να παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση -μεταξύ άλλων.

Πληροφορίες του Sport24.gr αναφέρουν ότι το πρόβλημα που δεν έδωσε την άδεια αφορά γνήσια υπογραφής και τακτοποιήθηκε πάραυτα.

Ρεπορτάζ: Νίκη Μπάκουλη, Κώστας Πετρωτός

Αυτό το στοιχείο παρουσιάζει ενδιαφέρον και για ένα άλλο ζήτημα που απασχολεί τους "κυανέρυθρους": τον Τάσο Μπακασέτα. Με τις τελευταίες εμφανίσεις του, ο 23χρονος μεσοεπιθετικός έχει εκτοξεύσει στα ύψη την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο ισχύουν τα εξής -κατά δήλωση των καθ' ύλην αρμοδίων στους ανθρώπους που εμπλέκονται με τα διοικητικά του Ιστορικού.

1. Ο ίδιος ο παίκτης έχει εκφράσει το ενδιαφέρον να μείνει στην πλατεία, πολλώ δε αν η ομάδα του αγωνιστεί στην Ευρώπη. Νιώθει πως έχει μια θέση, απολαμβάνει ό,τι αφορά τον Πανιώνιο και πιστεύει πως μέσω των "κυανέρυθρων" θα καταφέρει να κάνει το βήμα παραπάνω. Έχει διευκρινίσει ωστόσο, ότι για να μείνει για ένα ακόμα χρόνο, θα χρειαστεί μια αύξηση στις αποδοχές του. Τόνισε δε, πως δεν είναι απαραίτητο να ισοφαριστεί η καλύτερη προσφορά που έχει δεχθεί.

2. Για να μείνει εκεί που είναι, θα πρέπει να γίνει ανανέωση συμβολαίου, το οποίο λήγει τον προσεχή Δεκέμβριο. Στον Πανιώνιο έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο και οι "κυανέρυθροι" σκέφτονται τους τρόπους που πρέπει να κινηθούν, για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του παίκτη, γνωρίζοντας όχι μόνο πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα, αλλά και ότι στην περίπτωση μελλοντικής πώλησής του, πιθανώς η τιμή του να είναι αναλόγως υψηλότερη.

3. Ο "μνηστήρας" που στην παρούσα φάση έχει το πάνω χέρι στην απόκτησή του, είναι ο ΠΑΟΚ. Είναι, άλλωστε, και η μοναδική που έχει αναφέρει επίσημα στον Πανιώνιο για συγκεκριμένο ποσό, σε συζήτηση που έχει γίνει μεταξύ του Ιβάν Σαββίδη και του Βασίλη Γκαγκάτση. Παρεμπιπτόντως, το ποσό του ΠΑΟΚ είναι μεγαλύτερο όλων των άλλων.

4. Ο Ολυμπιακός δεν έχει κάνει ακόμη επίσημη κίνηση, αλλά οι άνθρωποι του Πανιώνιου έχουν επαφή, για το θέμα, με την πλευρά των πρωταθλητών. Ακόμη πιο στενή επαφή με τους "ερυθρόλευκους" έχει ο μάνατζερ του Μπακασέτα.

5. Ο ίδιος ο παίκτης προτιμά να πάει σε ομάδα, στην οποία να έχει -εγγυημένες τρόπον τινά- ευκαιρίες, με το παράδειγμα του φίλου του, Δημήτρη Κολοβού -παίκτης που δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Μάρκο Σίλβα- να λειτουργεί ως οδηγός για το τι απόφαση θα πάρει.

6. ΟιΑΕΚ και Παναθηναϊκός ανήκουν επίσης, στη λίστα με τις ομάδες που 'χουν εκφραστεί θετικά (και έχουν ενημερώσει πως ενδιαφέρονται) για τον πρώτο σκόρερ του Πανιώνιου, αλλά ακόμη δεν έχουν καταθέσει προτάσεις Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως κάποιος εκ των δύο δεν έχει προσεγγίσει... κατευθείαν με τον πρωταγωνιστή της ιστορίας, για να ενημερώσει επί των προθέσεων του. Κάπου εδώ θα ήταν χρήσιμο να θυμίσουμε τι έχει γράψει ο Βαγγέλης Αρναούτογλου για τον παίκτη και την ΑΕΚ . Μάλιστα, είχε αποκαλύψει πως ο Μπακασέτας μπορεί να μείνει ελεύθερος από τον Πανιώνιο τον Ιούνιο.

7. Καθοριστικό ρόλο για την υπόθεση θα παίξουν οι εξελίξεις στο θέμα της αδειοδότησης του Πανιώνιου (επαναλαμβάνουμε πως είναι μεν, ένα θέμα που δεν αγχώνει τους διοικούντες, αλλά τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο έως ότου λάβει την άδεια στα χέρια) και τουGrexit. Αν λοιπόν, οι "κυανέρυθροι" πάρουν την άδεια και δεν αποβληθεί η Ελλάδα από τηνFIFA, θα αυξηθούν οι πιθανότητες να δούμε τον Μπακασέτα και την επόμενη σεζόν στη Νέα Σμύρνη.

Photo Credits: Action images

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ