ΠΑΟΚ

Ο νέος ρόλος του Ροντρίγκες

Ο νέος ρόλος του Ροντρίγκες
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Γιατί ο Βλάνταν Ίβιτς περιμένει πώς και πώς την επιστροφή του 25χρονου μεσοεπιθετικού, Γκάρι Ροντρίγκες, στην αγωνιστική δράση. Ο Ίβιτς προτιμά το 4-3-3 και τον θέλει στο ρόλο του ενός από τους δύο ακραίους.

Ο Γκάρι Ροντρίγκες είναι από τους πιο πολύτιμους παίκτες του ΠΑΟΚ τη φετινή περίοδο. Το αποδεικνύουν οι 26 συμμετοχές που έχει κάνει και τα 5 γκολ που έχει σημειώσει. Όπως επίσης και το γεγονός ότι αναδείχθηκε MVP τόσο τον Οκτώβριο, όσο και τον Νοέμβριο.

Η αλήθεια είναι, όμως, ότι οι δύο σοβαρές θλάσεις που υπέστη (στους προσαγωγούς στο ματς με τον Λεβαδειακό στις 14 Δεκεμβρίου και στον δικέφαλο στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στις 30 Ιανουαρίου) τον πήγαν πίσω.

Πλέον είναι μία ανάσα από την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, καθώς τις τελευταίες μέρες προπονείται κανονικά και είναι πιθανόν σήμερα ο Βλάνταν Ίβιτς να τον συμπεριλάβει στην αποστολή του ΠΑΟΚ για τον αγώνα με την Καλλονή το απόγευμα της Κυριακής.

Ο Σέρβος τεχνικός, φυσικά, δεν τον υπολογίζει για τη βασική ενδεκάδα, ωστόσο, σκέφτεται, αν βοηθήσει και η εξέλιξη του αγώνα να του δώσει χρόνο συμμετοχής για να αρχίσει να βρίσκει και πάλι τον ρυθμό του.

Υπάρχει, όμως, και ένας επιπλέον λόγος που ο 39χρονος τεχνικός του ΠΑΟΚ περιμένει με ανυπομονησία την επιστροφή του Ροντρίγκες σε αγώνες. Έχει να κάνει με την αλλαγή συστήματος που έχει φέρει στον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΟΚ.

Ο Ίβιτς προτιμά το 4-3-3 και θέλει τον Ροντρίγκες στο ρόλο του ενός από τους δύο ακραίους. Οι κινήσεις που πρέπει να κάνει μέσα στο γήπεδο διαφέρουν από αυτές του παίκτη που έπαιρνε όλη την πλευρά στο 3-5-2 που εφάρμοζε ο Τούντορ.

Γι' αυτό ο νέος τεχνικός του "Δικεφάλου" ότι όσο πιο γρήγορα έχει ενεργό τον Ροντρίγκες, τόσο περισσότερο θα μπορέσει να δουλέψει μαζί του πάνω στον νέο του ρόλο, κυρίως, στο επιθετικό κομμάτι, αφού θα πρέπει να ξέρει να επιλέγει πότε θα παίζει στη γραμμή, πότε θα συγκλίνει προς τον άξονα και πότε θα κινείται ως κρυφός φορ.

Photo Credits: Action Images

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ