ΠΑΟΚ

Ο νέος ΠΑΟΚ μετρά τις δυνάμεις του

Ο νέος ΠΑΟΚ μετρά τις δυνάμεις του
Τούντορ INTIME SPORTS

Γιατί Σαββίδης, Άρνεσεν και Τούντορ συμφώνησαν πως με το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ άρχισε μία εξάδα αγώνων στη Super League που αποτελούν το μεγάλο κριτήριο για τις δυνατότητες του Δικεφάλου.

Όταν άρχιζε ο σχεδιασμός της φετινής περιόδου, ο Ιβάν Σαββίδης είχε βάλει ως βασικό στόχο στις συζητήσεις του με τον Φρανκ Άρνεσεν και τον Ίγκορ Τούντορ τη δημιουργία μίας νέας ομάδας, με νεανικό κορμό ταλαντούχων παικτών και γεμάτο ρόστερ που θα μπορέσει να στηρίξει τις ελπίδες για υψηλές τα επόμενα χρόνια.

Από τότε, πέρασαν αρκετές εβδομάδες, ο ΠΑΟΚ προχώρησε σε σαρωτικές αλλαγές και μάλιστα πέτυχε να εκπληρώσει τον πρώτο στόχο της σεζόν, την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Ωστόσο, ακόμη, κανείς δεν είναι σίγουρος στην Τούμπα μέχρι που φτάνουν οι δυνατότητες του νέου ΠΑΟΚ, καθώς τα νέα πρόσωπα τώρα αρχίζουν να προσαρμόζονται (και όχι όλα) και η ομάδα φτιάχνει το νέο αγωνιστικό της προφίλ.

Η συνάντηση της τριανδρίας πριν το ντέρμπι

Πάνω σ' αυτή τη λογική, ο Ιβάν Σαββίδης είχε συζήτηση με τους επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος, Φρανκ Άρνεσεν και Ίγκορ Τούντορ πριν από το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Οι τρεις άνδρες συμφώνησαν ότι τα έξι ματς από τον αγώνα με την ΑΕΚ μέχρι και την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης στην 9η αγωνιστική, θα είναι το απόλυτο τεστ για το που τελικά μπορεί να φτάσει ο νέος ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Κροάτης προπονητής, μάλιστα, έδειξε αισιόδοξος ότι η συγκομιδή της ομάδας του μπορεί να είναι από 15 μέχρι 18 (το απόλυτο, δηλαδή) βαθμούς. Ήδη οι τρεις έχουν μπει στο σακούλι και ο Δικέφαλος θέλει να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο και στο Περιστέρι.

Φυσικά, δεν πρέπει να παραλείψουμε την παράμετρο των ενδιάμεσων αγώνων που υπάρχουν στο πρόγραμμα για το Europa League και το Κύπελλο. Απαιτούν σωστή διαχείριση και αξιοποίηση του υλικού. Γι' αυτό, άλλωστε, και υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο κομμάτι της περιόδου.

Κοντολογίς, με όσα θα δείξει ο ΠΑΟΚ μέχρι και την πρώτη Νοέμβρη όταν θα παίξει με τον Αστέρα, θα χαραχθεί η μετέπειτα πορεία του ΠΑΟΚ και ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Γενάρη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένων και των ματς εκτός πρωταθλήματος:

27/09 Ατρόμητος-ΠΑΟΚ (Πρωτ.)

01/10 ΠΑΟΚ-Ντόρτμουντ (EL)

04/10 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (Πρωτ.)

18/10 Ηρακλής-ΠΑΟΚ (Πρωτ.)

22/10 ΠΑΟΚ-Κράσνονταρ (EL)

25/10 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (Πρωτ.)

27ή28/10 ΠΑΟΚ-Πανθρακικός (Κυπ.)

01/11 Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ (Πρωτ.)

Forbes: 92ος στη Ρωσία ο όμιλος Agrocom του Σαββίδη

Η οικονομική και επιχειρηματική ισχύς του Ιβάν Σαββίδη καταγράφηκε και φέτος μέσα από την έκθεση του έγκυρου οικονομικού περιοδικού "Forbes".

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα "donnews.ru", το "Forbes" κατατάσσει τον όμιλο "Agrocom" του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ (με ετήσια έσοδα 67,7 δισεκατομμύρια ρούβλια, ήτοι περίπου 914 εκ. ευρώ) στην 92η θέση των καλύτερων επιχειρήσεων της Ρωσίας (η λίστα του περιοδικού φθάνει μέχρι το νούμερο 200).

Μάλιστα, ο επιχειρηματικός όμιλος του Ιβάν Σαββίδη που συμπεριλαμβάνει πάνω από 40 εταιρείες, στις οποίες εργάζονται περισσότερα από 15 χιλιάδες άτομα, είναι ο κορυφαίος στο Ροστόφ.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ