ΠΑΟΚ

Ο Μπίσεσβαρ βάζει δύσκολα στον Ίβιτς

Ο Μπίσεσβαρ βάζει δύσκολα στον Ίβιτς
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Γιατί η απόφαση του Βλάνταν Ίβιτς για τον Μπίσεσβαρ, αλλά και τον ρόλο του Σάχοβ, θα καθορίσουν το τελικό πλάνο του ΠΑΟΚ κόντρα στη Φιορεντίνα. Σε ποια σημεία θέλει να χτυπήσει τους "βιόλα" ο Σέρβος τεχνικός, τι τον προβληματίζει. Το Sport24.gr αναλύει.

Η πρεμιέρα σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης είναι πάντα σημαντική και ειδικά όταν αφορά σε ματς στην έδρα σου, δημιουργεί "υποχρέωση" νίκης. Είναι, όμως, για τον ΠΑΟΚ μονόδρομος η νίκη κόντρα στη Φιορεντίνα; "Υπερβολή" είναι η λογική απάντηση, ωστόσο υπάρχουν πολλόί που εκτιμούν ότι η συνταγή της πρόκρισης περιέχει το "3 στα 3" στην Τούμπα, ειδικά από τη στιγμή που αυτός ο ΠΑΟΚ δείχνει να διαθέτει τα φόντα να πάει και πιο μακριά από τη φάση των "32".

Το θέμα, όμως, είναι πώς ο Βλάνταν Ίβιτς προσεγγίζει την αποψινή αναμέτρηση. Ο Σέρβος τεχνικός του ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν βασικό κορμό από τον Ιούλιο που άρχισε ουσιαστικά να δουλεύει με την ομάδα.

Λίγο-πολύ υπάρχουν 9, 10 ποδοσφαιριστές που σ' αυτή τη φάση θεωρούνται βασικοί. Ο Γλύκος κάτω από την εστία, ο Μάτος δεξιά, ο Λέοβατς αριστερά στην άμυνα. Στα χαφ ο Κάνιας με τον Τσίμιροτ και η τριάδα της επίθεσης με Τζάλμα, Ροντρίγκες και Αθανασιάδη. Μένουν δύο θέσεις να τον προβληματίζουν. Ίσως και μία αν υπολογίσουμε ότι ο Κρέσπο έχει σαφές προβάδισμα για τη θέση του παρτενέρ του Τζαβέλλα έναντι του Βαρέλα που ακόμη δείχενι (ψυχολογικά) ανέτοιμος και απόδειξη είναι το τραγικό λάθος στο φινάλε του αγώνα με τον Παναιτωλικό, με την πάσα-δώρο στον Ουάρντα.

Μένει, λοιπόν, το ερώτημα ποιοα θα είναι ο τρίτος της παρέας των μέσων Κάνιας και Τσίμιροτ. Ο Μπίσεσβαρ ή ο Σάχοβ; Υπό άλλες συνθήκες, ο Σουριναμέζος θα είχε ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι του Ουκρανού. Για το συγκεκριμένο ματς, όμως, πιθανόν ο δεύτερος να είναι ένα βήμα πιο κοντά στην ενδεκάδα.

Γιατί; Για δύο συγκεριμένους λόγους. Ο πρώτος είναι ότι ο Μπίσεσβαρ μπορεί να δώσει 60-70 αγωνιστικά λεπτά σε υψηλό τέμπο και μετά οι στροφές της μηχανής του πέφτουν. Κι αν σε ματς με τον Παναιτωλικό αυτό δεν είναι πρόβλημα, κόντρα στην δουλεμένη σε άλλο επίπεδο (Serie Α) και γεμάτη μέσους-με το 3-6-1 ουσιαστικά που εφαρμόζει και αυτός είναι ο δεύτερος λόγος-Φιορεντίνα, αποτελεί λόγο πολύ σοβαρού προβληματισμού.

Και εδώ μπαίνει το δίλημμα: Μπίσεσβαρ (ικανότατος στο να κάνει παιχνίδι από τον άξονα) στην ενδεκάδα για να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ την Τούμπα που θα γέρνει στο ξεκίνημα και μετά Σάχοβ για φρεσκάρισμα ή αντίστροφα. Ξεκάθαρη απάντηση θα δοθεί μόνο την ώρα που θα γίνουν γνωστές οι ενδεκάδες των δύο ομάδων, αλλά είναι βέβαιο ότι η παρουσία των μέσων θα απασχολεί τον Ίβιτς σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι είναι ακόμη νωπές οι μνήμες από το ματς με τον Άγιαξ στην Τούμπα (εκεί που ο Ίβιτς χρεώθηκε από ορισμένους συντηρητική τακτική στο δεύτερο μέρος) που θα παίξουν κι αυτές τον ρόλο τους.

ΠΟΥ ΠΟΝΤΑΡΕΙ Ο ΠΑΟΚ, ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΙΒΙΤΣ

Ο 39χρονος τεχνικός έχει να αντιμετωπίσει και έναν γρίφο από πλευράς Φιορεντίνα και αυτό είναι από μία άποψη θετικό για τον ΠΑΟΚ, γιατί δείχνει ότι ο Πάουλο Σόουζα ακόμη ψάχνεται. Οι "βιόλα" δεν έχουν βρει ακόμη απόλυτα σταθερό σχήμα, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που δείχνει αν αποκτά ομοιογένεια. Διαθέτουν, όμως, ατομική ποιότητα σε όλες τις γραμμές και αυτό είναι κάτι που δεν ξεπερνιέται παρά μόνο με ομαδική προσπάθεια.

Ο Σέρβος τεχνικός νιώθει πιο σίγουρος για τη δεξιά πλευρά του ΠΑΟΚ, με Μάτος και Τζάλμα να συνεργάζονται καλά και ανασταλτικά, παρά για την αριστερή που Λέοβατς και Ροντρίγκες, αμυντικά, έχδουν βρεθεί εκτεθειμένοι. Η παρουσία του Κάνιας που "κουμπώνει" πολύ καλά με όλη την άμυνα, αλλά και του Τσίμιροτ που προσθέτει πολλά χιλιόμετρα στον Δικέφαλο μπορεί να θωρακίσει τα μετόπισθεν. Είναι, όμως, σημαντικό ότι να είναι όλοι οι παίκτες και ατομικά σε καλή μέρα και να αποφευχθούν τα αβίαστα λάθη.

Ας μην ξεχνάμε τέλος και κάτι ακόμη: Το κλίμα στην ιταλική ομάδα δεν είναι και πολύ καλό ακόμη. Οι οπαδοί γκρινιάζουν από το καλοκαίρι γιατί δεν αξιοποιήθηκαν μεταγραφικά τα 23 εκατομύρρια ευρώ που μπήκαν στα ταμεία από τη μεταγραφή του Μάρκος Αλόνσο, ο Σόουζα βρέθηκε στην πόρτα της εξόδου και ανάγκασε την διοίκηση να διαψεύδει δημοσιεύματα. Και όλο αυτό είναι κάτι που και αγωνιστικά δεν το έχει ξεπεράσει ακόμη η Φιορεντίνα. Αν ο ΠΑΟΚ προηγηθεί μπορεί κιόλας να... βγει αυτό το κλίμα με κακή αντίδραση από τους φιλοξενούμενους.

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πρώτη νίκη, μισή πρόκριση
Προπόνηση με γέλια και πλάκες για τη Φιορεντίνα
Μέσα ο Τιάμ, εκτός ο Χαρίσης στον ΠΑΟΚ
Σόουζα: "Εμείς επικεντρωνόμαστε στη Φιορεντίνα"
Επιστολή των υπαλλήλων του ΠΑΟΚ στον Σαββίδη
Ίβιτς: "Στόχος η νίκη κόντρα στη Φιορεντίνα"
ΠΑΟΚ αλά ιταλικά: 12 ματς, μία μόνο νίκη
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ