ΠΑΟΚ

Ο μπακ Βιεϊρίνια αρέσει όλο και περισσότερο

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / ΒΙΕΙΡΙΝΙΑ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / ΒΙΕΙΡΙΝΙΑ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Μάριν Λέοβατς πονάει στο γόνατο κι αυτό κάνει πιο έντονη τη σκέψη που υπάρχει για καθιέρωση του Βιεϊρίνια στο αριστερό άκρο της άμυνας. Η εναλλακτική του Δεληγιαννίδη, ο οποίος όμως προορίζεται για τα δεξιά.

Ο Μάριν Λέοβατς κουβαλά ένα χτύπημα στο γόνατο από τη μέρα που εντάχθηκε και πάλι στην ομάδα του ΠΑΟΚ, μετά τις υποχρεώσεις του με την εθνική Κροατίας.

Απέχει από τις προπονήσεις και έχει οδηγήσει τον Ραζβάν Λουτσέσκου να σκέφτεται ποιος παίκτης μπορεί να καλύψει την θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας στο ματς με τον Ατρόμητο.

Η αλήθεια είναι ότι ο προβληματισμός υπήρχε και πριν τον τραυματισμό του, αφού οι εμφανίσεις του δεν είναι καλές. Ειδικά ανασταλτικά παρουσιάζει πολλά προβλήματα και στα δύο τελευταία ντέρμπι με Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης" και ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ήταν από εκείνους που αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα.

Κόντρα στους "ερυθρόλευκους" έκανε ένα αχρείαστο φάουλ που έφερε το γκολ του Ένχελς, ενώ στα 42 λεπτά που αγωνίστηκε στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ δεν είχε ούτε μία κερδισμένη μονομαχία. Ο συγκεκριμένος τομέας αποτελεί τη μεγάλη αδυναμία του, αφού σε σύγκριση με όλους τους μπακ του ΠΑΟΚ, ο Κροάτης είναι αυτός που έχει τις λιγότερες κερδισμένες μονομαχίες στο ενεργητικό του.

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΒΙΕΪΡΊΝΙΑ (ΘΑ) ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στα εκτός έδρας ματς, στα οποία επιστρατεύτηκε Βιεϊρίνια (γνωρίζει βέβαια τη θέση από τη θητεία του στη Βόλφσμπουργκ) και έδειξε καλά δείγματα γραφής ως αριστερός μπακ. Αγωνίστηκε σ' αυτή τη θέση περίπου ένα τέταρτο στο "Γ. Καραϊσκάκης" και λίγο πάνω από ένα ημίχρονο στο ΟΑΚΑ και η απόδοσή του δεν μπορεί να μπει σε σύγκριση με αυτή του Λέοβατς.

Περίπου 20 λεπτά είχε παίξει στα μετόπισθεν και στο ματς με τον Απόλλωνα Πόντου, όταν ο ΠΑΟΚ προσπάθησε και κατάφερε τελικά να πετύχει το γκολ της νίκης στο ματς Κυπέλλου, ενώ η πρώτη δοκιμή του ήταν στο ματς με την Λαμία για περίπου 25 λεπτά.

Με απλά λόγια, στα τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια (εξαιρείται ο αγώνας με τον Αστέρα Τρίπολης) έχει παίξει, λίγο ή πολύ, ως αριστερός μπακ και αυτό δείχνει πόσο πολύ στριφογυρίζει το μυαλό του Λουτσέσκου γύρω από αυτή την ιδέα που δεν αποκλείεται να την υλοποιήσει ξανά, αυτή τη φορά, από την αρχή του αγώνα με τον Ατρόμητο.

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Ο ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΕΧΕΙ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΔΕΞΙΟΥ ΜΠΑΚ

Υπάρχει βέβαια και η λογική εναλλακτική της χρησιμοποίησης του Παναγιώτη Δεληγιαννίδη σε ρόλο αριστερού μπακ. Άλλωστε, ήταν ο βασικός αριστερός οπισθοφύλακας στα δύο παιχνίδια Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό (έκανε εξαιρετική εμφάνιση) και τον Απόλλωνα Πόντου .

Όμως, στην περίπτωση του υπάρχει μία σοβαρή παράμετρος. Όλοι στον ΠΑΟΚ λένε ότι προορίζεται για δεξιός οπισθοφύλακας, ότι είναι το μπακ-απ του Μάτος, ασχέτως αν δεν έχει παίξει σ' αυτή τη θέση φέτος.

Πιθανότητες να παίξει ως αντι-Λέοβατς, σαφώς υπάρχουν. Όμως, όλα θα κριθούν από το αν ο Λουτσέσκου ενεργοποιήσει τις σκέψεις για τον Βιεϊρίνια, είτε ξεπεράσει το πρόβλημα στο γόνατο ο Κροάτης είτε όχι.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ