ΠΑΟΚ

Ο μεγάλος γρίφος των χαφ

Ο μεγάλος γρίφος των χαφ

Ο Βλάνταν Ίβιτς ελπίζει ο Χοσέ Κάνιας να είναι σύντομα ετοιμοπόλεμος για να ψάξει τον παρτενέρ του. Φαβορί ο Σάχοφ, αλλά πρέπει να δείξει ότι ξεπέρασε το πρόβλημα με το πέλμα.

Παρακολουθώντας από κοντά τις προπονήσεις του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία μπορεί εύκολα κανείς να διαπιστώσει ότι ο μεγάλος προβληματισμός του Βλάνταν Ίβιτς έχει να κάνει με τη σύνθεση της μεσαίας γραμμής. Ο Σέρβος τεχνικός κάνει διάφορες δοκιμές προκειμένου να βρει την τριάδα (δύο αμυντικοί μέσοι και ένας επιτελικός) που θα βγάλει χημεία μέσα στο γήπεδο και θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να βγάζει ισορροπία στα παιχνίδια του.

Τα κενά που παρατηρήθηκαν στο πρώτο μέρος του φιλικού αγώνα με την Μπριζ (όταν κεντρικοί μέσοι ήταν οι Τζιόλης και Τσίμιροτ και σε ρόλο επιτελικού αγωνιζόταν ο Περέιρα) προβλημάτισαν τον 39χρονο τεχνικό του Δικεφάλου που άρχισε να ζητά ακόμη πιο επιτακτικά την έλευση του Χοσέ Κάνιας τον οποίο από σήμερα εντάσσει στο αγωνιστικό πλάνο του.

Ο 39χρονος τεχνικός διαπιστώνει και μέσα από τις προπονήσεις ότι τα δίδυμα που παρατάσσει (μέσα από την τετράδα Τζιόλη, Χαρίση, Σάχοφ και Τσίμιροτ) δεν «δένουν» στον βαθμό που θα ήθελε.

Βέβαια, στην περίπτωση του Σάχοφ υπάρχει αυτό το πρόβλημα με τις ενοχλήσεις στο πέλμα που τον πήγε πίσω, παρότι ο Ίβιτς είχε μείνει πολύ ικανοποιημένος από το πρώτο δείγμα γραφής με τη Σιλφόλντε. Το ζητούμενο, λοιπόν, για τον προπονητή του ΠΑΟΚ είναι η αγωνιστική ετοιμότητα του Χοσέ Κάνιας. Αν ο Ισπανός εμφανιστεί με την ταχύτητα, τις καλές τοποθετήσεις και τα «κοψίματα» αντιπάλων και τη σίγουρη πρώτη πάσα, στοιχεία που εμφανίζει στα καλά του παιχνίδια ο Ισπανός, τότε είτε με τον Σάχοφ, είτε με κάποιον από τους υπόλοιπους μέσους, ο Σέρβος τεχνικός ποστεύει ότι θα βρει ένα λειτουργικό δίδυμο.

Αν είχε τα δεκάρια του έτοιμα

Ο προβληματισμός του Ίβιτς μεγεθύνεται και από την κατάσταση των παικτών που προορίζει για τη θέση του επιτελικού μέσου. Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ πήγε ανέτοιμος στην Ολλανδία και προσπαθεί να χάσει περιττά κιλά και να βρει τη φόρμα του. Από την άλλη, ο Φακούντο Περέιρα που δοκιμάστηκε κόντρα στη Μπριζ σ’ αυτόν τον ρόλο χάνει στο ανασταλτικό κομμάτι, οπότε μένει ο Πέλκας να είναι αυτός που έχει το προβάδισμα για τα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο Ίβιτς να εμφανίσει ακόμη και σχήμα με τρεις χαφ, χωρίς δεκάρι.

Φυσικά, υπάρχει ακόμη χρόνος για να καταλήξουν ο Σέρβος τεχνικός και το τιμ του σε πιο ασφαλή συμπεράσματα για το ποιο πρέπει να είναι το βασικό σχήμα στα πρώτα επίσημα παιχνίδια. Η δεύτερη και τελευταία εβδομάδα παραμονής του ΠΑΟΚ στο Όστερμπεκ θα είναι καθοριστική για το προς ποια κατεύθυνση θα κλίνει το πλάνο του Ίβιτς.

Το πρόβλημα με το δάκτυλο του Κάνιας

Εφτασε στην Ολλανδία ο Χοσέ Αλμπέρτο Κάνιας. Ο 29χρονος αμυντικός μέσος πλέον θα γνωρίσει από κοντά τους νέους του συμπαίκτες στον "Δικέφαλο" αλλά και τον Βλάνταν Ιβιτς. Φυσικά θα ξεκινήσει... δουλειά με την ομάδα του ΠΑΟΚ μπαίνοντας στις προπονήσεις. Σε κάθε περίπτωση, αν ο Χοσέ Κάνιας αποδειχθεί έτοιμος τότε θα έχει λύσει το μισό πρόβλημα του Ίβιτς. Όμως, αυτό είναι κάτι που θα φανεί στο γήπεδο και ας μην ξεχνάμε την ταλαιπωρία που είχε πέρυσι με τον σοβαρό τραυματισμό στο μεγάλο δάχτυλο του αριστερού ποδιού του. Το χτύπησε σε σύγκρουση με τον Ιμόμπιλε σε ένα ματς Σεβίλλη-Εσπανιόλ στις 30 Δεκεμβρίου 2015 και ξανάπαιξε Πρωτομαγιά, πάλι κόντρα στη Σεβίλλη.

Ανοιχτό το μέλλον του Κάτσε

Κάποιοι ίσως αναρωτηθείτε: «Υπάρχει και ο Κάτσε, αυτός δεν μπορεί να βοηθήσει;». Ο Αλβανός μέσος έχει άδεια μέχρι 19 Ιουλίου ελέω EURO, δεν θα πάει καθόλου Ολλανδία, ωστόσο είναι ανοιχτό αν θα παραμείνει και στον ΠΑΟΚ. Τις επόμενες μέρες αναμένεται μία συζήτηση του ατζέντη του με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ για να αναλυθούν όλα τα δεδομένα της συνεργασίας των δύο πλευρών. Ο Κάτσε έχει συμβόλαιο για ένα ακόμη χρόνο και οι επιλογές είναι δύο: Είτε θα επεκτείνει τη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ (στον οποίο δεν φαίνεται ότι θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο), είτε θα πουληθεί αν φτάσει μία καλή πρόταση στα γραφεία της ΠΑΕ.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ