ΠΑΟΚ

Ο Λέοβατς δεν κέρδισε ποτέ τον κόσμο του ΠΑΟΚ

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ËÁÌÉÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
Λέοβατς MOTIONTEAM

Παρότι είχε 93 συμμετοχές με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στα 2,5 χρόνια παρουσίας του στην ομάδα, ο Μαρίν Λέοβατς δεν είχε ποτέ την εκτίμηση του κόσμου του. Το Sport24.gr κάνει rewind στην καριέρα του Κροάτη μπακ στον "Δικέφαλο".

Θα περίμενε κανείς ότι για έναν παίκτη που συνολικά στην καριέρα του στον ΠΑΟΚ μετρά 93 συμμετοχές, 4 γκολ και 9 ασίστ, θα υπήρχε μία μερίδα οπαδών που θα διαφωνούσε με τον δανεισμό του και θα εξέφραζε ενδοιασμούς για το αν έπρεπε να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο.

Η περίπτωση του Μαρίν Λέοβατς, όμως, είναι εντελώς διαφορετική, αφού λόγω της δικής του στάσης έδωσε το δικαίωμα να δημιουργηθεί η αίσθηση ότι ο δανεισμός-επιστροφή του στην Ριέκα είναι μία ανακουφιστική εξέλιξη για τον ΠΑΟΚ. Και η αλήθεια είναι ότι αυτή η αίσθηση δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Ο ΠΑΟΚ είχε δώσει 1.300.000 ευρώ το καλοκαίρι του 2015 για να τον αποκτήσει από την κροατική ομάδα, υλοποιώντας την εισήγηση του Ίγκορ Τούντορ που τον γνώριζε από την κοινή παρουσία τους στο πρωτάθλημα της πατρίδας τους και 2,5 χρόνια μετά βρέθηκε σε σημείο να μην μπορεί να κεφαλαιοποιήσει ούτε αγωνιστικά, ούτε οικονομικά την παρουσία του.

Είχε φροντίσει ο ίδιος να βάλει απότομο τέλος στην καριέρα του στον "Δικέφαλο" στις αρχές του Δεκέμβρη όταν - όπως δήλωσε ο Λουτσέσκου - είπε στον προπονητή του ότι δεν αντέχει την πίεση που υπάρχει και λίγες μέρες αργότερα άλλαξε εκδοχή, δηλώνοντας σε μέσο της Κροατίας ότι ο ΠΑΟΚ δεν ήταν αρκετά μεγάλος να καλύψει τις φιλοδοξίες του και δεν μπορούσε να τον στείλει στην εθνική Κροατίας.

Το ότι πήγε στην εθνική ομάδα της χώρας του στο διάστημα που αγωνιζόταν στον ΠΑΟΚ, ήταν μάλλον μία λεπτομέρεια που ξέχασε να αναφέρει ο 29χρονος μπακ, βγάζοντας μία δόση αλαζονείας.

Για παρόμοια στάση δικαιούται να τον κατηγορήσει και ο Ίγκορ Τούντορ. Γιατί ήταν εκείνος που τον έφερε στον ΠΑΟΚ, τον στήριξε πολύ τη σεζόν 2015-2016, παρότι έπεσε θύμα διαδοχικών θλάσεων και έχασε 20 ματς στη σεζόν. Και στο τέλος, τα... άκουσε από τον συμπατριώτη του, αφού όταν ανέλαβε ο Ίβιτς, ο Λέοβατς άσκησε δημόσια κριτική στον Τούντορ γιατί είχε επιλέξει το 3-5-2 που δεν ταίριαζε στον ίδιο και τον ΠΑΟΚ, ενώ στο τέλος της σεζόν έφτασε στο σημείο να δηλώσει "ο Τούντορ είναι καλός προπονητής, αλλά δεν ήταν έτοιμος για τον ΠΑΟΚ".

Συνολικά στην πρώτη σεζόν του στον ΠΑΟΚ έκανε 31 συμμετοχές και 3 ασίστ, ενώ θα έχει να θυμάται ότι το πρώτο γκολ του στον Δικέφαλο, αυτό με τον Λεβαδειακό, είχε αναδειχθεί και best goal του μήνα Απριλίου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΧΗΜΕΙΑ ΜΕ ΙΒΙΤΣ ΣΤΗ ΡΗΞΗ ΕΠΙ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Η περυσινή σεζόν, με τον Βλάνταν Ίβιτς στο τιμόνι της ομάδας, ήταν σαφώς η καλύτερή του στον ΠΑΟΚ. Όχι μόνο γιατί επισφραγίστηκε με την κατάκτηση του Κυπέλλου στο φινάλε της, αλλά γιατί έπαψε να έχει τραυματισμούς και "έγραψε" 49 συμμετοχές, με 2 γκολ και 5 ασίστ. Ο Σέρβος τεχνικός είχε βρει το κουμπί του γι' αυτό και ο Λέοβατς τον εκθείασε δημόσια όποτε βρήκε την ευκαιρία.

Εφέτος, ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να βρει ανταγωνιστή του για την θέση του αριστερού μπακ, η επιλογή του Ντοριάν Λεβέκ αποδείχθηκε ατυχέστατη και ο Λουτσέσκου, αναγκαστικά, αρχικά στηρίχθηκε πάνω του. Οι εμφανίσεις του ήταν πολύ μέτριες, ενέτειναν το κλίμα δυσφορίας και την πεποίθηση ότι ο ΠΑΟΚ έχει μία μεγάλη τρύπα στα αριστερά και τελικά, μετά τις εμφανίσεις του στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ, ο Ρουμάνος κόουτς τον έθεσε στο περιθώριο (του χρεώθηκαν λάθος μαρκαρίσματα στις φάσεις των γκολ και των δύο ντέρμπι). Ο 29χρονος μπακ έκλεισε τη φετινή παρουσία με 13 ματς, ένα γκολ κόντρα στη Λαμία και μία ασίστ.

Το έλλειμμα εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του οδήγησε στις τάσεις φυγής και τη ρήξη, μόνο που στην πράξη αποδείχθηκε ότι ο Λέοβατς δεν είχε έτοιμη λύση για να παρουσιάσει. Έτσι, για να τον πάρει πίσω, δανεικό για έξι μήνες με οψιόν αγοράς, η πρώην ομάδα του η Ριέκα, αναγκάστηκε να χαρίσει 150.000 ευρώ από αυτά που προέβλεπε το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ (500.000 ευρώ ετησίως).

Στον ΠΑΟΚ ελπίζουν να πάει καλά στην κροατική ομάδα έτσι ώστε η διοίκηση της Ριέκα να ενεργοποιήσει το buy out και να αγοράσει τα δικαιώματά του και δεν σκέφτονται με τίποτα το ενδεχόμενο να γυρίσει και πάλι στην Τούμπα και να ψάχνουν να βρουν λύση.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ