ΠΑΟΚ

Ο Ιβάν στη Λεωφόρο με γεμάτη ατζέντα

Ο Ιβάν στη Λεωφόρο με γεμάτη ατζέντα
INTIME SPORTS

Η προτεραιότητα "χρέη της ΠΑΕ", το θέμα του τεχνικού διευθυντή, η σχέση με τον Βρύζα και η παρουσία του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ στο πλευρό του Αλαφούζου στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ιβάν Σαββίδης ασχολείται με πολλά ζητήματα αυτή την περίοδο (και φυσικά σ' αυτά δεν περιλαμβάνεται το σενάριο πώλησης του ΠΑΟΚ σε Ισραηλινούς που χαρακτηρίζεται "αστείο και ανάξιο σχολιασμού" από την ΠΑΕ).

Από τη μία προχωρά τη νέα επενδυτική κίνησή του με την αγορά έκτασης στη Βουλγαρία και μεταφοράς εκεί της ΣΕΚΑΠ και από την άλλη ασχολείται με την κατάσταση που βιώνουν οι Έλληνες που ζουν στην εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας. Μάλιστα, είχε γι' αυτό σήμερα (4/3) συνάντηση με την πρέσβη της Ελλάδας στη Ρωσία, Δανάη Κουμανάκου.

Παρόλα αυτά έχει προγραμματίσει να έρθει το Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα προκειμένου να δει από κοντά, προφανώς δίπλα στον Γιάννη Αλαφούζο το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στην άδεια Λεωφόρο.

Τα ανοιχτά θέματα του ΠΑΟΚ και του Σαββίδη

Η έλευσή του αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, τόσο του ποδοσφαιρικού όσο και του μπασκετικού.

Παρότι έχει διαμηνύσει ότι δεν βιάζεται να πάρει αποφάσεις για τον σχεδιασμό του νέου ΠΑΟΚ και προχωρά προσεκτικά στην αναζήτηση νέου τεχνικού διευθυντή, στα γραφεία της Τούμπας εκτιμούν ότι θα δώσει στίγμα των σκέψεών του για το πως θα κινηθεί ο ΠΑΟΚ στη μετα-Βρυζα εποχή.

Οι πληροφορίες που έρχονται από το περιβάλλον του επιμένουν στο σενάριο για μοντέλο Κρόιφ στη Μακάμπι Τελ α Βιβ (την περίοδο που πρόεδρος ήταν ο Αγγελίδης) και μένει να φανεί αν θα επιβεβαιωθούν.

Επιπλέον, θεωρείται βέβαιο ότι θα έχει συνάντηση και με τον Ζήση Βρύζα προκειμένου να συζητήσει μαζί τους τις αιτίες της παραίτησής του και κυρίως να καθοριστεί ο ρόλος του ως συμβούλου.

Πάνω απ' όλα τα χρέη

Το θέμα που είναι σίγουρο ότι θα απασχολήσει τον Σαββίδη είναι αυτό της ρύθμισης των χρεών. Στην ΠΑΕ εισπράττουν θετικά τις τελευταίες δηλώσεις της Νάντιας Βαλαβάνη για τη ρύθμιση εξπρές που θα δώσει τη δυνατότητα για εξόφληση με την άμεση καταβολή 10,5 εκ. ευρώ, ωστόσο παραμένουν επιφυλακτικοί μέχρι να δώσουν την κατάθεση και την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ίσως επαναλάβει δημόσια την δέσμευσή του ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα είναι η πρώτη που θα κάνει χρήση του νέου νόμου εφόσον ισχύσει η εφάπαξ εξόφληση με διαγραφή στο 100% των προστίμων και των προσαυξήσεων.

Ανοιχτή γραμμή με την ΚΑΕ

Στο θέμα του ενδιαφέροντος Σαββίδη για την ΚΑΕ ΠΑΟΚ που έρχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο προσκήνιο, δεν υπάρχει κάτι νέο, παρότι είναι ξεκάθαρο ότι ο ομογενής επιχειρηματίας έχει και όλα τα στοιχεία στα χέρια του και ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την διοίκηση του μπασκετικού ΠΑΟΚ.

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς έχει άριστη σχέση με την Μαρία Γκοντσάρεβα, ενώ στο Παλατάκι, στα περισσότερα ματς του ΠΑΟΚ, είναι θαμώνας ένα από τους πιο στενούς συνεργάτες του Σαββίδη στις επιχειρήσεις του, ο 38χρονος Αρτούρ Νταβίντιαν, που δεν έχει πρόβλημα να εκδηλώσει με θέρμη την υποστήριξή του στον μπασκετικό ΠΑΟΚ.

Όλοι περιμένουν ότι κάποια στιγμή ο 56χρονος επιχειρηματίας θα ανάψει το "πράσινο φως" για να προχωρήσει στην απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά άλλον αυτό θα πρέπει ο κόσμος του ΠΑΟΚ να το περιμένει στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ