ΠΑΟΚ

Ο Γλύκος τα 'χει... 100

Ο Γλύκος τα 'χει... 100
Γλύκος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναγιώτης Γλύκος συμπληρώνει 100 συμμετοχές στην Α' Εθνική, όλες με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, κόντρα στον Ηρακλή και το Sport24.gr κάνει αναδρομή στην καριέρα του.

Το καλοκαίρι θα συμπληρώσει 10 χρόνια από τότε που ο ΠΑΟΚ τον επέλεξε για να τον αποκτήσει από τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Παναγιώτης Γλύκος πέρασε από πολλές φάσεις και και φυσικά και από τη διαδικασία του δανεισμού στην καριέρα του και πλέον είναι ο πρώτος αρχηγός της ομάδας.

Αύριο (26/2), μάλιστα, κόντρα στον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο, φορώντας το περιβραχιόνιο θα καταγράψει την εκατοστή συμμετοχή του στην Α' Εθνική, φορώντας μόνο τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Ο Σκοπελίτης τερματοφύλακας είχε γίνει κάτοικος Τούμπας στις 27 Ιουνίου του 2007, ως η πρώτη μεταγραφή στην εποχή Ζαγοράκη. Είχε αποκτηθεί με εισήγηση του Γιώργου Παράσχου κι αφού τον είχε παρακολουθήσει αρκετά ο βετεράνος τερματοφύλακας και τότε προπονητής, Νίκος Μιχόπουλος.

Η ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΑΡΧΙΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΛΟΝΙ

Από το πρώτο παιχνίδι του, ένα φιλικό με τη Ζανκτ Πάουλι στο Αμβούργο, ξεχώριζε για τα πολύ καλά χτυπήματά του με τα πόδια που του δίνουν τη δυνατότητα να παίζει αρκετά ως λίμπερο στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ.

Βέβαια, ο ΠΑΟΚ είχε τότε τον Ντάνι Φερνάντες και τον Κυριάκο Τοχούρογλου και ο 21χρονος Γλύκος έπρεπε να κάνει υπομονή για να πάρει χρόνο συμμετοχής. Η πρώτη εμφάνισή του έγινε ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, σε ματς Κυπέλλου Μακεδονικός-ΠΑΟΚ 1-2. Και στο πρωτάθλημα, στις 22 Μαρτίου του 2009, όταν ο ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα με 2-1 και ο νυν προπονητής του, Βλάνταν Ίβιτς ισοφάριζε το γκολ του Μαρτορέλ πριν ο Μπακαγιόκο δώσει τη νίκη στον Δικέφαλο.

Ακολούθησαν οι δανεισμοί στον Ολυμπιακό Βόλου τη σεζόν 2009-2010 και στα μέσα της επόμενης στον Αγροτικό Αστέρα, όταν έπαθε ρήξη χιαστών και έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης για έξι μήνες.

Από την επόμενη περίοδο, το 2011-2012, με προπονητή τον Λάσλο Μπόλονι, άρχισε να καθιερώνεται. Τότε έζησε και την πιο πικρή εμπειρία της καριέρας του όταν δέχθηκε γκολ από σουτ του Φυτανίδη σχεδόν από το κέντρο της Τούμπας στο 89' και, ουσιαστικά, στέρησε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου, αφού στην παράταση ο ΠΑΟΚ είχε καταρρεύσει ψυχολογικά. Λόγω αυτής της φάσης, όπως έχει παραδεχθεί κι ο ίδιος, υπάρχει μερίδα οπαδών που τον αντιμετωπίζει αρνητικά.

Η ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΡΑΧΙΟΝΙΟ

Δώνης, Στέφενς στηρίχθηκαν πολύ πάνω του και ο Γλύκος έφτασε μέχρι τα γήπεδα της Βραζιλίας, συμμετέχοντας στο Μουντιάλ με την εθνική μας. Είχε, μάλιστα, τεράστια συμμετοχή στην πρόκριση στους "16" με την εμφάνισή του κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού.

Κάπως έφτασε να είναι ο βασικός και αναντικατάστατος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ (παρότι κατά καιρούς έπαιρναν τη θέση "1", άλλοι όπως ο Χακόμπο, ο Ιτάνζ, ο Όλσεν) και πλέον και πρώτος αρχηγός της ομάδας μπροστά από τον Μαλεζά, τον Κάμπος και τον Λέοβατς.

Κόντρα στη Βέροια έφτασε τις 99 συμμετοχές στην Α' Εθνική και με τον Ηρακλή θα τις κάνει 100. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα, 30χρονος τερματοφύλακας ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Δικέφαλο μέχρι το 2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

"Φτιαγμένος" ο Σαββίδης όσο ποτέ άλλοτε
Αθανασιάδης: "Όταν το όνειρο ενός μικρού γίνεται πραγματικότητα"
Τσίμιροτ: "Θέλω Κύπελλο και να παίξω Champions Leaguε"
Δεν προπονήθηκε ο Λέοβατς λόγω ίωσης
Ο ΠΑΟΚ με τα μάτια του Γιώργου Σαββίδη
"Τσέκαραν" Μυστακίδη ξένοι σκάουτς
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ