ΠΑΟΚ

Ο Γκόικο άρχισε να θυμίζει Πιάνιτς

Ο Γκόικο άρχισε να θυμίζει Πιάνιτς
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γκόικο Τσίμιροτ ενθουσίασε τους πάντες στην Λεωφόρο και το Sport24.gr εστιάζει στην περίπτωση του 23χρονου Βόσνιου που αποτελεί τη μεγαλύτερη καλοκαιρινή επένδυση του ΠΑΟΚ.

Αν και η μεταγραφή του αποτελεί τη μεγαλύτερη καλοκαιρινή επένδυση που έγινε για τον ΠΑΟΚ, η αλήθεια είναι ότι ο Γκόικο Τσίμιροτ δεν είχε δημιουργήσει ιδιαίτερο "θόρυβο" γύρω από το όνομά του στο διάστημα που βρίσκεται στον Δικέφαλο.

Λίγο ο χαμηλών τόνων χαρακτήρας του, λίγο η έλλειψη καλής γνώσης της αγγλικής γλώσσας έκαναν τον 23χρονο Βόσνιο μέσο να βρίσκεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Συνετέλεσε σ' αυτό και ο σοβαρός τραυματισμός του στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στην Ξάνθη, στις 23 Αυγούστου. Βαριά θλάση δευτέρου βαθμού στον αριστερό προσαγωγό και πρώτου βαθμού στον λαγονοψοΐτη, καθώς και πρόβλημα στον τένοντα ήταν τότε η διάγνωση και χρειάστηκε να πιάσουμε Δεκέμβρη για να φορέσει και πάλι τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Και από τότε μέχρι και σήμερα, μέσα σε περίπου δύο μήνες, ο νεαρός Βόσνιος έχει καταφέρει να μπει στις καρδιές των οπαδών του ΠΑΟΚ. Απόλυτα λογικό, αφού μιλάμε για έναν άψογο χειριστή της μπάλας και με τα δύο πόδια, με τάση να παίζει κάθετο ποδόσφαιρο και έναν αθλητή με ανεξάντλητες δυνάμεις. Το τελευταίο, βέβαια, είναι ένα στοιχείο που ο Φρανκ Άρνεσεν γνώριζε πολύ καλά όταν αποφάσισε να κινήσει τις διαδικασίες για να έρθει στην Τούμπα, καθώς στις εργομετρικές εξετάσεις που έκανε στη Σαράγεβο, την προηγούμενη ομάδα του, έσπαζε τα κοντέρ.

Ο Τσίμιροτ, ωστόσο, δεν μας είχε δείξει τις εκτελεστικές ικανότητές του. Μπορεί σε συνέντευξή του στην πατρίδα του την Βοσνία να είχε δηλώσει ότι είδωλό του είναι ο Μίραλεμ Πιάνιτς, το μεγάλο αστέρι της Ρόμα με το τρομερό σουτ, ωστόσο ο ίδιος, όπως έλεγε δημόσια: "φτιάχνομαι καλύτερα με μία ασίστ παρά με ένα γκολ".

Το γκολ όμως που έβαλε στη Λεωφόρο με το απίστευτο σουτ στο "σκάσιμο" της μπάλας στο έδαφος τα ξεπερνά όλα. Και ουσιαστικά ήταν αυτό που άλλαξε και τη ροή του αγώνα, καθώς έδωσε στους συμπαίκτες του το πιστεύω ότι μπορούν να κάνουν το κάτι παραπάνω.

Ακριβή ή νορμάλ, σίγουρα επένδυση που θα πιάσει τα λεφτά της

Η περίπτωση του Γκόικο Τσίμιροτ αντιμετωπίστηκε (όπως και οι περισσότερες μεταγραφές του ΠΑΟΚ φέτος) κάτω από το πρίσμα μεγάλης κριτικής λόγω των χρημάτων που, με εντολή Φρανκ Άρνεσεν δόθηκαν για την αγορά του από τη Σαράγεβο. Ο Δανός, τέως αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ συμφώνησε στις 800.000 ευρώ με τον Μαλαισιανό ιδιοκτήτη της Σαράγεβο, Βίνσεντ Ταν για την αγορά του, ενώ άλλες 300.000 ευρώ δόθηκαν σε ατζέντηδες.

Μάλιστα, η μεταγραφή πέρασε από πολλά κύματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο περιθώριο της ρεβάνς του ΠΑΟΚ με τη Σπάρτα Τρνάβα στη Σλοβακία, όταν ο Αρνεσεν συζητούσε με τους ρεπόρτερ της ομάδας για την υπόθεση Τσίμιροτ έλεγε ότι ο ΠΑΟΚ αποσύρεται από τις διαπραγματεύσεις γιατί οι απαιτήσεις είναι υπερβολικές. Αποδείχθηκε ότι ήταν μία κίνηση τακτικής για να φέρει τις συζητήσεις στο σημείο που ο ίδιος ήθελε και τελικά λίγες μέρες αργότερα ο Τσίμιροτ ντύθηκε στα "ασπρόμαυρα" (έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2018).

Από τότε μέχρι σήμερα έχουν ακουστεί πολλά. Φήμες ακόμη και του στυλ "ο Σαββίδης έμαθε ότι ο Τσίμιροτ είχε προταθεί σε άλλη ελληνική ομάδα με αρκετά λιγότερα χρήματα και αυτός είναι ένας από τους λόγους που "τα έσπασε" με τον Άρνεσεν.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ποτέ δεν έβγαλε δημόσια δυσφορία για τα χρήματα που δαπανήθηκαν με εντολή Άρνεσεν το καλοκαίρι. Σ' αυτό που, πλέον, συμφωνούν όλοι είναι ότι, πολλά ή λίγα, ο Τσίμιροτ αποτελεί μία επένδυση από την οποία ο ΠΑΟΚ θα βγάλει αγωνιστικό και πιθανόν, μελλοντικά, και οικονομικό όφελος.

Και δεν είναι μόνο οι εμφανίσεις του 23χρονου μία φορά διεθνή με την εθνική Βοσνίας (είχε αγωνιστεί σε ματς προκριματικών EURO κόντρα στο Ισραήλ) που οδηγούν σ' αυτό το συμπέρασμα, αλλά και η ζωή του έξω από τα γήπεδα. Δεν έχει απασχολήσει το κοσμικό ρεπορτάζ, ίσως γιατί έχει ήδη βρει τη συντροφιά που κάθε νεαρός χρειάζεται στο πρόσωπο της πανέμορφης Νεβένα Γιάγκοντιτς.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ