ΠΑΟΚ

Ο Ενρίκε φτιάχνει κλίμα επιστροφής!

Qarabag's Pedro Henrique, left, challenges for the ball with Chelsea's Marcos Alonso during the Champions League group C soccer match between Chelsea and Qarabag at Stamford Bridge stadium in London, Tuesday, Sept. 12, 2017. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Qarabag's Pedro Henrique, left, challenges for the ball with Chelsea's Marcos Alonso during the Champions League group C soccer match between Chelsea and Qarabag at Stamford Bridge stadium in London, Tuesday, Sept. 12, 2017. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP

Η πρόκληση του Champions League ολοκληρώνεται για την Καραμπάχ και ο Πέδρο Ενρίκε δεν έχει σοβαρό κίνητρο να παραμείνει στο Αζερμπαϊτζάν, σε αντίθεση με τον σούπερ στόχο της κατάκτησης του τίτλου με τον ΠΑΟΚ. Τι συζήτησαν πρόσφατα Μίχελ και Λουτσέσκου. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Η Καραμπάχ έδωσε ματς Κυπέλλου χθες, κέρδισε με 2-0 την Καραντάγκ-Λογκμπάταν και ο Πέδρο Ενρίκε που αγωνίστηκε σε ολόκληρο το 90λεπτο σκόραρε. Παρόλα αυτά στις δηλώσεις του μετά το ματς το βασικό θέμα συζήτησης ήταν το αν επιστρέψει στον ΠΑΟΚ τον χειμώνα (σε συνέχεια δηλώσεων που έκανε στην Ελλάδα πρόσφατα).

"Είναι δύσκολο να απαντήσω. Η Καραμπάχ και ο ΠΑΟΚ θα αποφασίσουν", απάντησε σε σχετικό ερώτημα και όταν, εύλογα, Αζέρος ρεπόρτερ τον ρώτησε ποια είναι η δική του επιθυμία, πρόσθεσε: "Εγώ θέλω να παίζω ποδόσφαιρο. Αν η Καραμπάχ με θέλει, θα μείνω".

Η αλήθεια είναι ότι δεν θα μπορούσε να απαντήσει διαφορετικά για τα δικά του "θέλω". Έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι με την ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν και αυτή είναι που καθορίζει τις εξελίξεις.Πλέον, όμως, δεν υφίσταται ο βασικός λόγος που τον είχε στείλει τις τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού στο Μπακού: Η πρόκληση του Champions League ολοκληρώνεται για την ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν χωρίς να έχει καν ελπίδες πρόκρισης για τους "32" του Europa League.

Το πρωτάθλημα του Αζερμπαϊζτάν δεν είναι ελκυστικό για τον Ενρίκε και η αλήθεια είναι ότι και η ομάδα του Κουρμπάν Κουρμπανοφ δεν έχει μεγάλη ανάγκη την βοήθεια του για να το κατακτήσει αφού είναι πανίσχυρη. Ο Ενρίκε πήρε ό,τι ήταν να πάρει (όπως το γκολ με την Ρόμα) από την παρουσία του στην ομάδα του Μπακού και ρίχνει γέφυρες επιστροφής μέσω του ατζέντη του και του Λούμπος Μίχελ στον ΠΑΟΚ.

Την ίδια ώρα και οι Αζέροι το σκέφτονται, ασχέτως αν οι παράγοντές τους (όπως και ο Σλοβάκος τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ) δηλώνουν ότι υπάρχει συμβόλαιο που δεσμεύει τον παίκτη με τον ΠΑΟΚ μέχρι το καλοκαίρι.

Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ

Το επόμενο διάστημα θα είναι καθοριστικό, καθώς θα κριθούν και οι αποφάσεις του ΠΑΟΚ στα μεταγραφικά. Η εισήγηση του Μίχελ προς τον Λουτσέσκου είναι ότι από όλους τους δανεικούς εκείνοι που θα μπορούσαν (γιατί υπάρχει και ο Χαρίσης που η συμφωνία που είχε γίνει το καλοκαίρι τον δεσμεύει με την Σιντ Τρουίντεν και είναι πολύτιμος στη βελγική ομάδα) να επιστρέψουν και να βοηθήσουν άμεσα τον Ιανουάριο είναι ο Ενρίκε και ο Ουάρντα.

Ο Ρουμάνος κόουτς, όμως, θα πρέπει να κρίνει καταρχήν αν υπάρχει χώρος στο ρόστερ για τους δύο παίκτες (προφανώς με ορισμένες αποχωρήσεις) και στη συνέχεια να προχωρήσει όποια σκέψη και επαφή με Καραμπάχ και Ατρόμητο, προφανώς παράλληλα με ορισμένες αποχωρήσεις παικτών από το ρόστερ της ομάδας,.Ωστόσο, η πίεση που βιώνει τις τελευταίες μέρες ο Ραζβάν Λουτσέσκου για την πορεία της ομάδας είναι τόσο μεγάλη που είναι λογικό οι τελικές συζητήσεις ενόψει μεταγραφών Ιανουαρίου να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.

Δείτε το τέρμα του Ενρίκε στο τέταρτο λεπτό του βίντεο


Photo credits: AP Photo/Kirsty Wigglesworth
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ