ΠΑΟΚ

Ο Αουρτενέτσε και η εντολή Ιβάν

Ο Αουρτενέτσε και η εντολή Ιβάν

Ο 23χρονος Βάσκος που ο Βαλβέρδε δεν υπολογίζει στην Ατλέτικ Μπιλμπάο έχει μπει στο μικροσκόπιο του Τούντορ. Οι διαβεβαιώσεις Σαββίδη για τις μεταγραφές και οι περιπτώσεις Μίλοβιτς και Μπαμπένκο. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ των μεταγραφικών του ΠΑΟΚ.

Όσο και να θέλουν να κρύψουν τις μεταγραφικές τους ανησυχίες πίσω από το πρώτο ευρωπαϊκό ματς κόντρα στη Λοκομοτίβα που δίνει ο ΠΑΟΚ απόψε (21.00), είναι ξεκάθαρο ότι για τους ανθρώπους του συλλόγου το θέμα της ενίσχυσης της ομάδας βρίσκεται, πλέον, σε μία κρίσιμη καμπή.

Ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης σε μία προσπάθεια να βοηθήσει τον Φρανκ Άρνεσεν να ξεμπλοκάρουν οι διαπραγματεύσεις, έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους τα τελευταία 24ωρα προς τον Δανό αθλητικό διευθυντή και τους συνεργάτες του: "Προχωρήστε τις μεταγραφές, εγώ βάζω τα χρήματα".

Με αυτό τον τρόπο θέλει να δώσει ένα "διαπραγματευτικό όπλο" στον Φρανκ Άρνεσεν στην προσπάθειά του να πείσει τους παίκτες με τους οποίους συζητά, ότι υπάρχει εγγυητής για τα χρήματά τους ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί στην Ελλάδα. Άλλωστε και στην περίπτωση του Όλσεν, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ απέδειξε ότι μπόρεσε να κάνει όλη τη διαδικασία μέσω τραπεζών του εξωτερικού, με τις οποίες έχει συνδέσει τις επιχειρήσεις του ο ιδιοκτήτης της.

Ο Αουρτενέτσε και η εντολή Ιβάν

*Αρέσει ο Αουρτενέτσε

Αουρτενέτσε ψηλά, Μίλοβιτς χαμηλά

Όλα δείχνουν πως, ακόμη και με τη διστακτικότητα που εισπράττει από μεταγραφικούς στόχους ο Φρανκ Άρνεσεν, αμέσως μετά το πρώτο ματς με τη Λοκομοτίβα ο ΠΑΟΚ θα κάνει δυναμικό μεταγραφικό μπάσιμο.

Όπως έχουμε γράψει σε προ ημερών ρεπορτάζ. ο Ίγκορ Τούντορ έχει ζητήσει από τον αθλητικό διευθυντή της ομάδας έναν τουλάχιστον παίκτη για να ενισχύσει τα μετόπισθεν.

Στη λίστα που έχει καταρτιστεί,.σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, είναι πολύ ψηλά το όνομα του Γιον Αουρτενέτσε. Πρόκειται για το 23χρονο Βάσκο αριστερό μπακ και στόπερ της Ατλέτικ Μπιλμπάο, τον οποίο ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν συμπεριλαμβάνει στα πλάνα του και η διοίκηση της ομάδας παραχωρεί δανεικό.

Ο Αουρτενέτσε αναδείχθηκε από τα τμήματα υποδομής της Μπιλμπαο και έκανε τρομερό άλμα στην καριέρα του με προπονητή τον Μαρσέλο Μπιέλσα τη σεζόν 2011-2012.

Συγκεκριμένα, είχε κάνει 54 συμμετοχές σε μία σεζόν και είχε βοηθήσει να φθάσει η ομάδα του στον τελικό του Europa League και του Κυπέλλου Ισπανίας. Μάλιστα, η διοίκηση της ομάδας της χώρας των Βάσκων στο τέλος του 2012 είχε ανανεώσει το συμβόλαιό του μέχρι το καλοκαίρι του 2017 βάζοντας ρήτρα αγοράς 35 εκ. ευρώ!

Τη σεζόν 2013-2014 δόθηκε δανεικός στην Θέλτα όπου έκανε 20 συμμετοχές, ενώ πέρυσι αγωνίστηκε στην Ατλετικ μόλις σε 7 ματς. Είναι στη λίστα των υπό παραχώρηση παικτών και στον ΠΑΟΚ έχει τεθεί υπόψη ως υποψήφιος για δανεισμό με ετήσιες απολαβές περίπου 350.000 ευρώ, καθώς η Ατλέτικ είναι διατεθειμένη να καλύψει και αυτή μέρος του συμβολαίου.

Η αγγλική Σουόνσι, καθώς και οι ισπανικές Λεβάντε και Εσπανιόλ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον Αουρτενέτσε και το αν κινηθεί δυναμικά ο ΠΑΟΚ θα φανεί τις επόμενες μέρες.

Το θετικό με τον Βάσκο είναι ότι καλύπτει δύο θέσεις και μπορεί να καλύψει ανάγκες τόσο στο 3-5-2, όσο και στο 4-2-3-1.

Δείτε το γκολ που είχε σημειώσει κόντρα στη Ράγιο Βαγιεκάνο

Ο Αουρτενέτσε και η εντολή Ιβάν

* Βρίσκεται στη λίστα, αλλά όχι ψηλά ο Μίλοβιτς

Μία άλλη περίπτωση που βρίσκεται στη λίστα των αμυντικών είναι αυτή του 26χρονου Κροάτη, Γκόραν Μίλοβιτς, τον οποίο ο Τούντορ γνωρίζει από την κοινή θητεία τους στη Χάιντουκ.

Έχει ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο με την ομάδα του Σπλιτ που είναι διατεθειμένη να τον παραχωρήσει με ένα ποσό κοντά στις 200.000 ευρώ, ενώ άλλο τόσα είναι οι απαιτήσεις του παίκτη. Ωστόσο, δεν φαίνεται να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες η περίπτωσή του.

Ο Αουρτενέτσε και η εντολή Ιβάν

Και ο Μπαμπένκο στο μικροσκόπιο

Τέλος, ο Φρανκ Άρνεσεν μελετά και μία περίπτωση κεντρικού μέσου. Πρόκειται για τον Ρούσλαν Μπαμπένκο που μένει ελεύθερος από τη Ντνίπρο. Ο 23χρονος μέσος πέρυσι αγωνίστηκε δανεικός στη Βόλιν (17 συμμετοχές, ένα γκολ) και έχει περάσει από όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Ουκρανίας.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ