ΠΑΟΚ

Ντιέγκο Μπίσεσβαρ: Ο MVP που κοιτάζει στον πάγκο

ΠΑΟΚ - ΞΑΝΘΗ (SUPERLEAGUE)
(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)
ΠΑΟΚ - ΞΑΝΘΗ (SUPERLEAGUE) (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ) MOTIONTEAM

Η μεταμόρφωση του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ μέσα σε λίγες μέρες από κορυφαίο σε "παίκτη - ερωτηματικό" και το "μπέρδεμα" με τον Ουάρντα οδηγούν τον Βλάνταν Ίβιτς στη διαχείριση ενός εκ των πιο ακριβών συμβολαίων του ΠΑΟΚ.

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ έχει ένα από τα πιο ακριβά συμβόλαια του φετινού ΠΑΟΚ. Τα 700.000 ευρώ που παίρνει ετησίως τον φέρνουν στην πρώτη γραμμή των συμβολαίων του τωρινού ρόστερ και πιστοποιούν στην πράξη πόσο μεγάλες είναι οι προσδοκίες που υπήρχαν για εκείνον από την ώρα που αποκτήθηκε.

Από την πρώτη στιγμή που άρχισε να δουλεύει με το τεχνικό τιμ του ΠΑΟΚ διαπιστώθηκαν δύο πράγματα: Το πρώτο ήταν η έλλειψη καλής φυσικής κατάστασης, πρόβλημα που κουβάλησε από την Τουρκία, όπως και η νοοτροπία που είχε διαμορφώσει αγωνιζόμενος σε μία ομάδα όπως η Καϊσέρισπορ.

Δεν είχε μάθει να κάνει πρωταθλητισμό και αρκούσαν, από την πλευρά του, επιλεκτικά καλά ματς (ή καλά διαστήματα μέσα στους αγώνες) στη διάρκεια της σεζόν για να πετυχαίνει τους στόχους της η ομάδα της Καισάρειας. Ο Βλάνταν Ίβιτς και οι συνεργάτες του δούλεψαν πολύ με τον Σουριναμέζο πάνω και στους δύο τομείς.

Ο Σέρβος τεχνικός επέμεινε πολύ στη χρησιμοποίηση του 29χρονου μεσοεπιθετικού την περίοδο που η εικόνα του μέσα στο γήπεδο ήταν πολύ κάτω από τις προσδοκίες τόσο του ίδιου, όσο και του κόσμου του ΠΑΟΚ μέσα στο γήπεδο. Ήθελε να του δώσει τον χρόνο να βρει τα πατήματά του ποντάροντας στην εξαιρετική τεχνική του και την ικανότητά του να περνά εύκολα τις κάθετες πάσες.

Το καυτό 40ήμερο του Ντιέγκο

Ο Μπίσεσβαρ άργησε, αλλά λίγο πριν μας αποχαιρετήσει το 2016 πήρε μπρος. Το παιχνίδι με την Κέρκυρα ήταν μία εντυπωσιακή παράστασή του που συνοδεύτηκε και από ένα καταπληκτικό γκολ. Στα παιχνίδια που ακολούθησαν ο Ντιέγκο ήταν ο οργανωτής που όλοι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ήθελαν για την ομάδα τους.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΟΚ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS

Από τις 19 Ιανουαρίου όταν ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Λεβαδειακό και ο 29χρονος μέσος έβγαλε δύο υπέροχες πάσες σε Μάτος και Περέιρα, μέχρι και το πρώτο ματς Κυπέλλου με την Ξάνθη στις 9 Φεβρουαρίου μοίρασε 5 ασίστ συνολικά, ενώ σημείωσε και ένα γκολ στο 4-1 με τον Παναιτωλικό στο Κύπελλο.

Και συνέχισε σε πολύ καλό τέμπο μέχρι και το ματς με την Ξάνθη για το πρωτάθλημα, παρότι εκεί το μενού δεν είχε ούτε ασίστ, ούτε γκολ. Όλα τα παραπάνω επιβραβεύτηκαν με τον τίτλο του MVP Ιανουαρίου.

Το "μπέρδεμα" με τον Ουάρντα

Το κοινό στοιχείο σε όλο αυτό το διάστημα είναι ότι ο Μπίσεσβαρ έκανε ό,τι έκανε κόντρα σε μικρομεσαίες ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Όταν ήρθε το πραγματικά μεγάλο ματς με τη Σάλκε, αντιμετώπισε τεράστιο πρόβλημα με τους ταχείς και ιδιαίτερα κινητικούς μέσους της γερμανικής ομάδας. Στα τελευταία λεπτά εκείνης της αναμέτρησης, ο Ίβιτς έδωσε για πρώτη φορά ευκαιρία στον Ουράντα να αγωνιστεί και ο Μπίσεσβαρ βρέθηκε σε δεύτερη μοίρα.

Ο Αιγύπτιος έκανε πολύ καλό παιχνίδι ως αντι-Μπίσεσβαρ κόντρα στη Βέροια, δίνοντας και μία καταπληκτική ασίστ στον Πέλκα, ενώ τα πήγε πολύ καλά και στη ρεβάνς με τη Σάλκε στη Γερμανία. Σε εκείνο το ματς έγινε και μία άτυπη σύγκριση των δύο όταν ο Μπίσεσβαρ πήρε τη θέση του Αιγύπτιου για περίπου 25 λεπτά. Επιθετικά ήταν καλός, αλλά αμυντικά ο ΠΑΟΚ άρχισε να εμφανίζει τα κενά του πρώτου αγώνα, με αποτέλεσμα να απειληθεί αρκετά στο φινάλε.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΟΚ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΟΚ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Κάπως έτσι φτάσαμε στο ματς του "Καυτανζογλείου" όπου ο Ίβιτς επιχείρησε να μπολιάσει και τους δύο στην ενδεκάδα. Τον Μπίσεσβαρ ως δεκάρι και τον Ουάρντα ως δεξιό εξτρέμ. Η παρουσία του Σουριναμέζου για 29 λεπτά τον απογοήτευσε γι' αυτό και τον αντικατέστησε με τον Πέλκα, ενώ και ο Αιγύπτιος δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικός σε σχέση με τα προηγούμενα δύο ματς που αγωνίστηκε ως επιτελικός μέσος.

Σημειωτέον, στα τρία τελευταία ματς του Μπίσεσβαρ ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε χωρίς "καθαρόαιμο" εξάρι (ελέω του τραυματισμού του Κάνιας) και έτσι έλειψαν τα επιπλέον τρεξίματα ενός κόφτη που αποτελούν μεγάλο στήριγμα για τον τρόπο που αγωνίζεται ο Σουριναμέζος.

Η συνέχεια μετά το τετ-α-τετ

Ίβιτς και Μπίσεσβαρ μίλησαν αρκετά μετά το ματς του "Καυτανζογλείου" και ανέλυσαν όλα όσα αφορούν στον ρόλο του Ντιέγκο στο γήπεδο.

Ο Σουριναμέζος υποσχέθηκε ότι θα προσπαθεί να δίνει τον καλύτερο εαυτό του σε κάθε ματς και ο Σέρβος τεχνικός έχει μπροστά του δύο ερωτήματα που ζητούν απάντηση: Πώς θα καλύψει την αδυναμία του Μπίσεσβαρ στα τρεξίματα και πώς θα μπορέσει να μοιράσει σωστά τον χρόνο συμμετοχής του σε σχέση με τον Ουάρντα, που η αλήθεια είναι ότι έχει μπει φουριόζος στον ΠΑΟΚ.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ