ΠΑΟΚ

Νέα Τούμπα με προδιαγραφές ημιτελικού Europa League!

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÊÅÑÊÕÑÁ (MOTION TEAM)
Τούμπα MOTIONTEAM

Ποια είναι η απόφαση για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ. Ιβάν Σαββίδης στους συνεργάτες του: "Δεν με νοιάζει το κόστος, θέλω ένα γήπεδο ασφαλές και σύγχρονο". Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Sport24.gr.

Μπορεί η απόφαση για νέο γήπεδο στην Τούμπα να ανακοινώθηκε σήμερα, ωστόσο, η έρευνα των αρμόδιων συνεργατών του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, έχει αρχίσει εδώ και δύο χρόνια. Ήδη υπάρχει ένα προσχέδιο με βάσει τις επιθυμίες του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ και η τελική μορφή του θα εξαρτηθεί από τις προσφορές που θα καταθέσουν οι μελετητικές εταιρίες που θα καταθέσουν προσφορές.

Η βασική εντολή του Ιβάν Σαββίδη προς τους συνεργάτες του είναι ξεκάθαρη: "Δεν με νοιάζει το κόστος, θέλω το καλύτερο που μπορεί να γίνει στο υπάρχον οικόπεδο, ένα γήπεδο απόλυτα ασφαλές και υπερσύγχρονο". Με βάση αυτή την εντολή, υπάρχουν από τώρα κάποια δεδομένα:

-Η χωρητικότητα του νέου γηπέδου θα είναι μίνιμουμ 33.000 θεατών και το νέο στάδιο θα είναι προδιαγραφών ημιτελικού Europa League (στην κατηγορία "4" των γηπέδων της UEFA). Από πλευράς ΠΑΟΚ θα επιδιωχθεί να γίνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερης χωρητικότητας γήπεδο.

-Το κόστος θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 50 εκατ. ευρώ και μπορεί να φτάσει μέχρι τα 70 εκατ. Θα εξαρτηθεί από την τελική μελέτη που θα επιλεγεί.

-Το νέο γήπεδο θα είναι μόνο ποδοσφαιρικό και όλα τα υπόλοιπα τμήματα του Ερασιτέχνη (από το κολυμβητικό μέχρι τις Ακαδημίες μπάσκετ της ΚΑΕ) θα μεταφερθούν σε άλλο χώρο. Ήδη υπάρχει συζήτηση με τον Ερασιτέχνη γι’ αυτό.

-Ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί από το καλοκαίρι και για τα επόμενα δύο χρόνια (τόσο εκτιμάται ότι θα χρειαστεί για να κατασκευαστεί το νέο γήπεδο) στο Καυτανζόγλειο στο οποίο ο Σαββίδης θα ρίξει αρκετά χρήματα, σε συνεννόηση με την ΓΓΑ, για ένα σημαντικό λίφτινγκ. Το πιθανότερο είναι να έχει αποκλειστική χρήση του γηπέδου, που σημαίνει ότι ο Ηρακλής θα πρέπει από τη νέα σεζόν να βρει άλλη έδρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ