ΠΑΟΚ

Μυστακίδης: "Στην ομάδα υπάρχει πίστη για το Champions League"

Μυστακίδης: "Στην ομάδα υπάρχει πίστη για το Champions League"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιάννης Μυστακίδης με εμπειρία μίας πετυχημένης χρονιάς στον ΠΑΟΚ, υπόσχεται αντοχή στον ανταγωνισμό, είναι αισιόδοξος για τον "Δικέφαλο" της νέας σεζόν που δουλεύει καλύτερα σε όλα τα επίπεδα ενώ δεν ξεχνά τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ που ως πιτσιρικάς τον έπαιρνε στο Pro Evolution και πέρυσι τον είδε να γίνεται συμπαίκτης του

Την σεζόν 2015-16 αποτέλεσε μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του ΠΑΟΚ... Ο λόγος για τον Γιάννη Μυστακίδη ο οποίος έδειξε το ταλέντο του σε αρκετά ματς και την αγωνιστική χρονιά 2016-17 καλείται να συνεχίσει την θετική του πορεία στον "Δικέφαλο". Ο ίδιος μίλησε στο Sport24.gr για διάφορα θέματα και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο πέρασμα του Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ.

Αναλυτικά, η συνέντευξη:

Ποια η διαφορά σε σχέση με πέρυσι στις προπονήσεις;

"Η αλήθεια είναι ότι διακρίνω διαφορές. Η σεζόν άρχισε πιο οργανωμένα αφού για παράδειγμα οι μεταγραφές φέτος έγιναν πιο σύντομα, ο προπονητής δεν χρειάζεται να μας μάθει και να τον μάθουμε ενώ και εμείς έχουμε μια σεζόν στην πλάτη μας από την οποία διδαχθήκαμε πολλά και επομένως μπορούμε να τα πάμε καλύτερα και πρέπει να το κάνουμε".

Ποια η άποψή σου για τους παίκτες που αποκτήθηκαν;

"Είναι καλοί παίκτες και θα μας βοηθήσουν. Το διακρίνουμε και από τις προπονήσεις. Δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στην ομάδα. Υπάρχουν και οι έμπειροι παίκτες από τα προηγούμενα χρόνια και μαζί με αυτούς εμείς οι νεαρότεροι θα μπορέσουμε να προσπαθήσουμε για να έχει ο ΠΑΟΚ μια καλή χρονιά"

Ποιος ο στόχος σου την νέα σεζόν;

Πρώτα απ’ όλα να έχω υγεία. Κυριότερος όμως να καθιερωθώ στην ομάδα. Δουλεύω καθημερινά πολύ σκληρά και αυτό σκέφτομαι συνεχώς, την καθιέρωση. Θέλω να κερδίσω μια θέση βασικού στην ομάδα".

Ποια ήταν η αιτία για τους τραυματισμούς που είχες πέρυσι;

"Πολλοί ήταν οι παράγοντες αλλά κυριότερος η απειρία και ο υπερβάλλων ζήλος μου. Ηταν η πρώτη σεζόν στην καριέρα μου που έπαιξα σε τοπ επίπεδο και αυτός ήταν ο λόγιος που τραυματίστηκα αλλά πλέον έμαθα. Επειδή από μικρός είχα μάθει να τα δίνω όλα, θα πρέπει να βρω τρόπο να ελέγχω αυτό τον ζήλο μου. Για παράδειγμα πέρσι δούλευα και πέρα από τις προπονήσεις με την ομάδα. Πλέον σε συνεργασία με τον προπονητή και όλο το τημ, έμαθα να μην κάνω υπερβολικά πράγματα και να ελέγχω αυτή την επιθυμία μου να δουλεύω ακατάπαυστα. Για αυτό και θεωρώ ότι δε θα έχω τραυματισμούς".

Ποιο πλεονέκτημα έχει ο ΠΑΟΚ φέτος σε σχέση με πέρυσι;

"Η περσινή χρονιά άρχισε με όλα να είναι άγνωστα για τον προπονητή. Πλέον εμείς συνεχίζουμε από εκεί που τέλειωσε η σεζόν. Δηλαδή ο προπονητής μας ξέρει, τον ξέρουμε, γνωρίζουμε τι ζητά από εμάς και το κυριότερο είναι ότι εμείς έχουμε μάθει από τα παθήματα της περσινής σεζόν".

Τι σε δίδαξε η περσινή σεζόν;

"Κρατώ και θετικά αλλά και αρνητικά. Μάθημα για εμάς ήταν ότι υποτιμήσαμε αρκετούς αντιπάλους και το πληρώσαμε. Αλλά το θετικό είναι ότι στα δύσκολα, δηλαδή στα πλέι οφ η ομάδα έδειξε χαρακτήρα, και γυρίσαμε τα παιχνίδια. Πάντα πρέπει να κρατάς και τα θετικά και τα αρνητικά. Απ’ όλα αυτά μπορείς να μάθεις".

Εχεις πλέον να ανταγωνιστείς αρκετούς παίκτες φέτος...

"Το να παίζεις στον ΠΑΟΚ έστω και ένα λεπτό σου δίνει κίνητρο. Αυτό από μόνο του είναι σημαντικό αφού παίζεις σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Πάντα πρέπει να είσαι ο καλύτερος. Και πέρσι είχα πίεση φετος ακόμη περισσότερη γιατί ο προπονητής αλλά και ο κόσμος περιμένει να δει περισσότερα πράγματα από μένα όπως εγώ από τον εαυτό μου. Στο μυαλό μου ως αθλητής πρέπει να κάνω βήματα μπροστά. Δεν νιώθω άγχος, ο ανταγωνισμός είναι ωφέλιμος και σημαντικός για να γίνεσαι καλύτερος. Χαίρομαι για το ότι έχουν έρθει καλοί παίκτες στη θέση που αγωνίζομαι αφού αυτό θα με κάνει καλύτερο".

Τι θυμάσαι από τον Τούντορ και το περιστατικό στο φιλικό με την Βέροια όταν σε έβγαλε εκτός αγώνα μετά από λάθος ενέργειά σου;

"Δε θα τη ξεχάσω ποτέ εκείνη τη στιγμή. Κατάλαβα αμέσως το λάθος μου και με την αντίδραση του μου έδειξε πώς πρέπει να λειτουργώ. Είναι ένα μάθημα ζωής για μένα και με έκανε να ωριμάσω και να καταλάβω ότι πρέπει να κάνω αυτά που ζητά ο προπονητής και όχι αυτά που θέλω εγώ".

Ποιια η θέση που σου ταιριάζει;

"Το να παίζεις σε πολλές θέσεις δεν είναι αρνητικό αλλά θετικό. Στα πλάγια μου αρέσει περισσότερο να αγωνίζομαι".

Ποια η φιλοσοφία του Ιβιτς;

"Αρέσκεται στο ωραίο αλλά και στο ουσιαστικό ποδόσφαιρο. Μας ζητά να έχουμε υπεροχή της μπάλας και να βγάζουμε και αυτοματισμούς στις επιθέσεις. Θέλουμε να το αφομοιώσουμε αυτό και να το βγάλουμε και στους αγώνες".

Η γνώμη σου για τον κόσμο του ΠΑΟΚ;

"Υπάρχουν και τα κακά αποτελέσματα. Η νίκη είναι το πιο σημαντικό πράγμα και οι νίκες δίνουν ψυχολογία και στην ομάδα αλλά και στον κόσμο που τις απαιτεί και καλά κάνει. Αλλά αν ο κόσμος μας στηρίξει στα άσχημα, τότε είναι πιο δύσκολο να το ξεπεράσεις".

Ποια ήταν η χειρότερη στιγμή σου στην ομάδα;

"Η βραδιά του αγώνα με τον Ηρακλή στην Τούμπα και τα όσα ακολούθησαν. Η χειρότερη μου στιγμή στον ΠΑΟΚ. Και πιστεύω ότι αν εκείνη τη στιγμή ήμασταν πιο ενωμένοι με τον κόσμο θα το είχαμε ξεπεράσει πιο σύντομα".

Εχεις δείξει βελτίωση σε αρκετούς τομείς...

"Ξέρω ότι η ντρίπλα δεν είναι το παν, θέλω να παίζω πιο ομαδικά και να είμαι ουσιαστικός. Αν και η θέση που αγωνίζομαι θέλει και το κάτι παραπάνω. Αλλά αν βάλω το μυαλό μου να δουλέψει, θα βελτιώνομαι συνεχώς".

Ποιες οι διαφορές του Ιβιτς με τον Τούντορ;

"Και οι δυο προπονητές αγαπούν την πειθαρχία. Στην περσινή σεζόν όλα ήταν άγνωστα για τον Τούντορ. Ο Ιβιτς ξέρει την ομάδα και αυτό μας βοηθά να τα κάνουμε όλα πιο εύκολα. Φυσικά μας βοηθά και το σύστημα. Κανείς μας δεν είχε παίξει στη ζωή του το 3-5-2. Εγώ πάντα θα έχω έναν καλό λόγο για τον Τούντορ γιατί αυτός με επέτρεψε να αναδειχθώ. Αλλά το σύστημα και το ότι συνεχώς άλλαζε πρόσωπα στην ενδεκάδα μας μπέρδεψε αφάνταστα. Με τον Ιβιτς γνωρίζουμε το 4-3-3, αυτός μας έβγαλε στα προκριματικά του CHL. Πλέον με τον Ιβιτς θέλω να κάνω το κάτι παραπάνω".

Ποια η κορυφαία στιγμή σου πέρυσι:

"Εκείνη που μέσα στα αποδυτήρια όλοι μαζί πανηγυρίσαμε την έξοδο στο CHL".

Ερχονται οι μάχες στο Champions League..

"Είναι μια μεγάλη πρόκληση. Ποιος δε θέλει να βρίσκεται στους ομίλους αυτής της διοργάνωσης; Στην ομάδα υπάρχει πίστη και αισιοδοξία. Δεν επιλέγω αντίπαλο. Και οι πέντε ομάδες είναι δυνατές και αξιόλογες".

Με το τι θα ήσουν ικανοποιημένος αυτή τη σεζόν;

"Με έναν τίτλο…".

Πώς έζησες τον Μπερμπάτοφ;

"Και μόνο που τον έβλεπα δίπλα μου αισθανόμουν τυχερός. Ειχα δίπλα μου τον άνθρωπο που θαύμαζα και τον επέλεγα στο «pro» όταν έπαιζα υπολογιστή. Προσπάθησα να πάρω την κάθε του λέξη. Δύσκολο φυσικά να του πάρεις λέξη αλλά όπως μας είπα και στην Μάντσεστερ που ήταν δεν μιλούσαν πολύ. Αλλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο ακομη και στο γυμναστήριο προσπαθούσα να μάθω πράγματα από αυτόν".

Ποιο ήταν το καλύτερό σου γκολ;

"Γενικώς το να παίζεις και να σκοράρεις είναι ένα όνειρο. Ευχόμουν στο ματς με την ΑΕΚ (κεφαλιά και ανατροπή του σκορ) η Τούμπα να ήταν γεμάτη".

Κάποιο απωθημένο;

"Να αγωνιστώ στο Μπερναμπέου με τη φανέλα του ΠΑΟΚ".

Ποιος θα πάρει το Εuro;

"Συμπαθώ τον Ρονάλντο αλλά θέλω να το κατακτήσει η Γερμανία".

Δεν είχε πολύ κόσμο η πρώτη προπόνηση της Τούμπας...

"Το σχολίασαν και οι παλαιότεροι παίκτες. Προτιμώ να μην υπάρχει ενθουσιασμός. Δε θέλω φυσικά απογοήτευση αλλά μια ισορροπία. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας για να πετύχουμε".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ