ΠΑΟΚ

Μπρκιτς: "Στο μυαλό μας μόνο το αυριανό ντέρμπι, όχι το Κύπελλο"

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΤΡΙΚΑΛΑ - ΠΑΟΚ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΤΡΙΚΑΛΑ - ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS

Ο Ζέλικο Μπρκιτς θέλει ο ΠΑΟΚ να κρατήσει τον τρόπο που έπαιξε με τον Ατρόμητο, διακρίνει το φορμάρισμα του Παναθηναϊκού και υπογραμμίζει ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του πρέπει να δώσουν το 100% για να πάρουν τη νίκη αύριο (9/4) στην Τούμπα.

Πήρε φανέλα βασικού στα δύο τελευταία παιχνίδια του ΠΑΟΚ ο Ζέλικο Μπρκιτς και όπως ο ίδιος λέει: "Πρέπει να εισαι έτοιμος σε κάθε παιχνίδι". Ο Σέρβος τερματοφύλακας μίλησε στη NOVA για τα "κολλητα" ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, βάζοντας αυτό το Κυπέλλου σε δεύτερο πλάνο. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα στοιχεία που πρέπει να κρατήσει ο ΠΑΟΚ απ΄το παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ άργησε πολύ μέσα στην σεζόν να πάρει αποτέλεσμα στην Αθήνα, μέχρι να έρθει η νίκη στο Περιστέρι: "Ήταν μία ξεχωριστή περίπτωση το παιχνίδι. Μπήκαμε δυνατά και καταφέραμε να σκοράρουμε μόλις στο δεύτερο λεπτό. Αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά σε σχέση με τα υπόλοιπα παιχνίδια που δώσαμε εκεί. Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, για παράδειγμα, δεχθήκαμε γκολ στο πρώτο λεπτό και η κατάσταση έγινε πολύ δύσκολη. Ήταν μία ιδιαίτερη περίπτωση, λοιπόν, αλλά νομίζω ότι μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για την συνέχεια, για το ότι μπορούμε να μπούμε επιθετικά από την αρχή σε εκτός έδρας παιχνίδι".

Για το αν το παιχνίδι στο Περιστέρι έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία πέρα από τους τρεις βαθμούς: "Όπως είπα και πριν θα πρέπει να αποτελέσει ένα πολύ καλό παράδειγμα για το πως πρέπει να μπαίνουμε στα παιχνίδια του πρωταθλήματος, αλλά και του κυπέλλου. Επίσης, είναι δύσκολο να παίζεις κάθε τρεις μέρες, όπως κάναμε και στο παρελθόν με τα παιχνίδια σε τρεις διοργανώσεις. Είναι δύσκολο να διατηρήσεις την φόρμα σου σε όλα τα παιχνίδια, αλλά μπορούμε να παίρνουμε παράδειγμα από την νίκη στο Περιστέρι, και να βλέπουμε ότι μπορούμε να παίξουμε πειθαρχημένα και επιθετικά, κάτι που δεν είχαμε σε κάποια παιχνίδια κατά την γνώμη μου. Δεν θεωρώ ότι ο αγώνας και οι τρεις βαθμοί ήταν το σημαντικότερο από το παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο. Πιστεύω ότι ο τρόπος που ήρθε η νίκη είναι αυτό που πρέπει να κρατήσουμε".

Για την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση: "Είμαι επαγγελματίας και ελπίζω πριν από κάθε παιχνίδι ότι θα είμαι στην 11άδα. Όταν ο προπονητής μου είπε ότι ξεκινάω ήμουν έτοιμος γι αυτό. Αγωνίστηκα σε δύο παιχνίδια, στα οποία η ομάδα κέρδισε και εγώ δεν δέχθηκα κάποια γκολ. Είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτό".

Για το πόσους συνεχόμενους αγώνες χρειάζεται ένας τερματοφύλακας για να πιάσει το πικ της απόδοσής του: "Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας. Είναι τελείως υποκειμενικό και εξαρτάται από τον καθένα. Ο κάθε άνθρωπος, ο κάθε τερματοφύλακας θέλει τον δικό του χρόνο. Σίγουρα είναι δύσκολο να μην παίζεις, καθώς η προπόνηση είναι άλλο άθλημα σε σχέση με τους αγώνες. Είμαστε επαγγελματίες όμως, πρέπει να ξεπερνάμε το παραπάνω και να είμαστε έτοιμοι για κάθε παιχνίδι".

Για τα διαδοχικά παιχνίδια κόντρα στον Παναθηναϊκό: "Είναι δύο διαφορετικά παιχνίδια. Ξέρουμε όμως ότι πάντα το πιο σημαντικό είναι το επόμενο. Στο μυαλό μας υπάρχει μόνο το παιχνίδι της Κυριακής και μετά θα ασχοληθούμε με το παιχνίδι του κυπέλλου".

Για τον Παναθηναϊκό: "Είναι μία πολύ καλή ομάδα, με καλούς παίκτες και το τελευταίο διάστημα σε καλή κατάσταση. Παίζουν καλά τους τελευταίους δύο μήνες και αυτό φαίνεται και στα αποτελέσματα που έχουν πάρει. Θα είναι δύσκολο για εμάς, αλλά παίζουμε στην έδρα μας και θέλουμε την νίκη. Ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο και πρέπει να δώσουμε το 100% για να πάρουμε την νίκη".

Μέρος των εσόδων από το ντέρμπι για να στηριχθεί ο μικρός Άγγελος

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δίνει σε κάθε εντός έδρας αγώνα τη δυνατότητα στους φιλάθλους του Δικεφάλου να βοηθήσουν έναν συνάνθρωπό μας που το έχει πραγματικά ανάγκη, μέσω του PAOK Action. Μέρος των εσόδων από κάθε εντός έδρας αγώνα, διατίθεται για την ενίσχυση ανθρώπων που χρειάζονται ιατρική περίθαλψη και υποστήριξη και αυτό θα συμβεί και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Συγκεκριμένα, ένα κομμάτι από τα εισπράξεις των εισιτηρίων θα διατεθεί για τον 5,5 μηνών Άγγελο, ο οποίος πάσχει από τη νόσο Ηirschsprung.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ