ΠΑΟΚ

"Μπλόκο" σε Κολάσινατς και Γκορέτσκα

"Μπλόκο" σε Κολάσινατς και Γκορέτσκα

Πώς προετοιμάζεται ο ΠΑΟΚ να αντιμετωπίσει την Σάλκε απόψε στην Τούμπα. Το σχέδιο για να απενεργοποιήσει τα "όπλα" και να χτυπήσει στις αδυναμίες της γερμανικής ομάδας. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

"Φύλλο και φτερό" έχουν κάνει την Σάλκε και τον τρόπο παιχνιδιού της ο Βλάνταν Ίβιτς και οι συνεργάτες του. Ο Σέρβος τεχνικός του ΠΑΟΚ έχει συλλέξει όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες για τα ομαδικά και ατομικά χαρακτηριστικά, τα δυνατά σημεία και τις αδυναμίες της γερμανικής ομάδας την οποία έχουν δει άνθρωποι του Δικεφάλου σε όλα τα τελευταία παιχνίδια της.

Το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την Σάλκε στην καλύτερη φετινή αγωνιστική κατάστασή της. Οι προσθήκες των Μπουργκστάλερ, Καλιγκιούρι και Μπαντστούμπερ τον Γενάρη (όλοι τους παίζουν βασικοί) έχουν ενισχύσει την ομάδα του Μάρκους Βάιντσιρλ, αν και απόψε υπάρχει ενδεχόμενο κανείς τους να μην είναι στο αρχικό σχήμα.

Ένα άλλο, ξεκάθαρο συμπέρασμα έχει να κάνει με το γεγονός ότι η Σάλκε φαίνεται να ρολάρει καλύτερα με το 3-5-2. Φαίνεται να είναι πιο ισορροπημένη μέσα στο γήπεδο, αναπτύσσει ρυθμό και αυτό αποτυπώνεται στα αποτελέσματα.

Όμως, δεν παύει να έχει και τις αδυναμίες της, που εντοπίζονται κυρίως στην άμυνα. Όταν προσπαθεί να παίξει φουλ επιθετικά, δημιουργούνται πολλά κενά στα μετόπισθεν, τα οποία, αν ο ΠΑΟΚ είναι αποτελεσματικός στις αντεπιθέσεις όπως το έχει δείξει πολλές φορές φέτος, μπορεί να τα εκμεταλλευτεί.

Επιπλέον, το κέντρο άμυνάς της δεν είναι ταχύ και αυτό είναι κάτι που μπορεί να επηρεάσει τις τελικές επιλογές του Ίβιτς. Όλα τα παραπάνω είναι που έχουν βάλει σε σκέψεις τον Βλάνταν Ίβιτς σχετικά με το σχήμα που θα πρέπει να επιλέξει απόψε και τον κάνουν να αντιμετωπίζει σοβαρά την προοπτική του 3-5-2 (πιθανόν, σε μία τέτοια περίπτωση, το δίδυμο θα είναι οι Αθανασιάδη-Μυστακίδης, τον οποίο ο Σέρβος τεχνικός δεν χρησιμοποίησε βασικό στο ματς πρωταθλήματος με την Ξάνθη).

H ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΝΤΙ-ΝΤΡΑΞΛΕΡ, Ο ΚΟΛΑΣΙΝΑΤΣ ΚΑΙ Ο ΓΚΟΡΕΤΣΚΑ

Σε ό,τι αφορά σε ατομικό επίπεδο, αυτό που έχουν αντιληφθεί στον ΠΑΟΚ μέσα από την συνεχή "κατασκοπεία" της Σάλκε είναι πως δεν υπάρχει στο τωρινό ρόστερ της παίκτης της κλάσης του Τζούλιαν Ντράξλερ. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός, πλέον παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν, ήταν εκείνος που είχε κάνει τη ζημιά το 2013 στη ρεβάνς της Τούμπας. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι δεν υπάρχουν αξιόλογοι παίκτες. Στον ΠΑΟΚ έχουν ξεχωρίζει μερικούς, αλλά στέκονται ιδιαίτερα σε δύο. Στον Σεάντ Κολάσινατς και τον Λέον Γκορέτσκα.

Ο 23χρονος αριστερός φουλ-μπακ, συμπαίκτης του Τσίμιροτ στην εθνική Βοσνίας κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις και τον Ιανουάριο έφτασε μία ανάσα από τη Γιουβέντους (ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι η "μεγάλη κυρία" τον έχει ήδη κλείσει για το καλοκαίρι). Πρόσφατα στη Γερμανία, τον εκθείασαν για την παρουσία του στο ντέρμπι με τη Μπάγερν που έβαλε στοπ σε Ρόμπεν και Ραφίνια, ενώ οι οπαδοί της ομάδας έχουν εντυπωσιαστεί με την εργατικότητά του. Στο πρόσφατο ματς με τη Χέρτα, μετά από ολόκληρο ενενηντάλεπτο, έμεινε στο γήπεδο και έκανε φουλ πρόγραμμα με τους αναπληρωματικούς. Ο Κολάσινατς έχει 21 συμμετοχές και 2 γκολ φέτος σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Βλάνταν Ίβιτς θα ζητήσει βοήθειες στον Λέο Μάτος μαρκάρισμά του

Όσο για τον 22χρονο Γερμανό που έρχεται με φόρα μετά το γκολ με τη Χέρτα; Θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα του γερμανικού ποδοσφαίρου, η Σάλκε τον είχε αποκτήσει από την Μπόχουμ, έχει φτάσει μέχρι την εθνική Ανδρών και είναι άκρως κομβικός στη μεσαία γραμμή της γερμανικής ομάδας. Οι μέσοι του ΠΑΟΚ θα έχουν εξτρά οδηγίες για να τον αντιμετωπίσουν. Φέτος μετρά 22 ματς και 4 γκολ.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ