ΠΑΟΚ

Μπίσεσβαρ: "Θέλω αυτή να είναι η χρονιά του ΠΑΟΚ"

Μπίσεσβαρ: "Θέλω αυτή να είναι η χρονιά του ΠΑΟΚ"
Μπίσεσβαρ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ μιλά για τα κίνητρα που του δημιουργεί η παρουσία του στον ΠΑΟΚ και δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα του στα κρίσιμα παιχνίδια των προκριματικών του Champions League (video).

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ αποτελεί μία από τις "ηχηρές" μεταγραφικές κινήσεις του φετινού καλοκαιριού για τον ΠΑΟΚ. Ωστόσο, ακόμη δεν έχει κάνει τα αποκαλυπτήρια του σε αγώνα προετοιμασίας του ΠΑΟΚ. Δηλώνει όμως ότι ανεβάζει στροφές και θα είναι έτοιμος να βοηθήσει στα πρώτα επίσημα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Ο Σουριναμέζος αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ ως πρόκληση και αυτό φάνηκε μέσα από τη συνέντευξη που έδωσε στο Όστερμπεκ της Ολλανδίας, όπου βρίσκεται με την αποστολή του ΠΑΟΚ.

Ντιέγκο, σε τι κατάσταση θεωρείς ότι βρίσκεσαι; Πιστεύεις ότι θα είσαι έτοιμος για τους αγώνες του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League;

"Η αλήθεια είναι ότι ανυπομονώ να αγωνιστώ και θα ήθελα να είχα παίξει και στα δυο πρώτα φιλικά. Το ευχάριστο είναι ότι ξεπέρασα τα μικροπροβλήματα και από την Τετάρτη αρχίζω και πάλι προπονήσεις. Είμαι βέβαιος ότι θα είμαι έτοιμος για tις πρώτες μάχες του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού άλλωστε η συμμετοχή του ΠΑΟΚ σε αυτή τη διοργάνωση ήταν κίνητρο για μένα ώστε να έρθω εδώ. Σε τέτοιους αγώνες δεν απουσιάζει το προσωπικό κίνητρο. Θέλω και να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ και να αποδείξω ότι έχω την ποιότητα να σταθώ σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο πράγμα που δεν μου το πρόσφερε η Τουρκία".

Έχεις προσαρμοστεί στις συνθήκες της νέας ομάδας σου;

"Οι πρώτες δέκα ημέρες είναι καλές. Έχουμε ποιοτικούς παίκτες. Όλοι γύρω μου με έχουν κάνει να αισθάνομαι καλά. Ξέρω και κάποιους από το παρελθόν. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και tous φίλους της ομάδας χαρούμενους".

Για την νέα σου ομάδα τον ΠΑΟΚ, τι γνωρίζεις, τι έχεις προλάβει να μάθεις;

"Όταν οι άνθρωποι της ομάδας με προσέγγισαν, μου μίλησαν για όλους τους τομείς του συλλόγου. Το παρελθόν της ομάδας, τους φιλάθλους, τη διοίκηση και φυσικά τους στόχους που έχουν τεθεί. Γνωρίζω πως είμαι σε μια από τις ιστορικές ομάδες της χώρας που έχει γράψει ιστορία και αυτό που θέλω να κάνουμε είναι να γράψουμε τη δική μας ιστορία. Έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε την ποιότητά που έχουμε όλοι όσοι είμαστε στην ομάδα ως ποδοσφαιριστές. Θέλω λοιπόν και εγώ αυτή να είναι η χρονιά του ΠΑΟΚ και να γράψουμε την ιστορία κάνοντας τα πάντα για το καλό της ομάδας. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να παλεύουμε σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη και να δίνουμε καθημερινή μάχη στις προπονήσεις".

Τι σου έχει κάνει εντύπωση μέχρι τώρα στην ομάδα; "

Ο κάθε παίκτης μάχεται για τον συμπαίκτη του. Ενδιαφέρεται για αυτόν που έχει δίπλα του. Εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Το ίδιο πνεύμα είχε και η Εθνική Πορτογαλίας και για αυτό το λόγο πήρε το Euro. Αυτό διακρίνω ότι είμαστε, λειτουργούμε ως ομάδα μέσα και έξω από το γήπεδο και αυτό είναι σημαντικό".

Ποια ακριβώς είναι η θέση σου στον αγωνιστικό χώρο. Ρωτάω γιατί έχεις παίξει και στα άκρα και στον άξονα; "Η θέση μου στο γήπεδο είναι κάτι που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για αρκετή ώρα. Έχω αγωνιστεί και πίσω από τον επιθετικό αλλά και στα άκρα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να βοηθάω την ομάδα να φτάνει στη νίκη, ανεξάρτητα από την θέση στην οποία θα αγωνίζομαι. Και τις τρεις θέσεις πίσω από τον επιθετικό τις γνωρίζω, μπορώ να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις που έχουν. Έχω μιλήσει με τον προπονητή για τη θέση μου στο γήπεδο, θα τα δούμε όλα όταν θα έρθει η στιγμή να παίξω και ελπίζω αυτό να γίνει σύντομα".
-Βλέπεις διαφορά μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού ποδοσφαίρου;

"Το συζήτησα και με τον Αλέξανδρο Τζιόλη (σ.σ. ήταν συμπαίκτες στην Καϊσέρισπορ). Νομίζω ότι δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στα δυο πρωταθλήματα, Ίσως η μοναδική να είναι ότι στην Τουρκία υπάρχουν περισσότερες ομάδες. Εγώ θέλω να δημιουργώ φάσεις για την ομάδα και τους συμπαίκτες μου, να εκμεταλλεύομαι τις ευκαιρίες και αν μπορώ να σκοράρω θα είναι ακόμη πιο ωραία για μένα".

Έχεις κάποια ιδιαίτερη προτίμηση στην κλήρωση;

"Θα παίξουμε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και ο πρώτος στόχoς είναι να φτάσουμε στα πλέι οφ για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας να βρεθούμε στους ομίλους. Εμείς είμαστε εδώ για να παλεύουμε για τη νίκη σε κάθε ματς, σε κάθε διοργάνωση. Δεν έχω κάποια προτίμηση. Και η Φενέρμπαχτσε και ο Άγιαξ είναι καλές ομάδες αλλά πάνω από όλα, μας ενδιαφέρει η δική μας ομάδα. Όπως θα είναι δύσκολο παιχνίδι για μας, έτσι θα είναι δύσκολο το παιχνίδι και για τον αντίπαλό μας. Και εμείς θα είμαστε δύσκολος αντίπαλος για κάθε ομάδα. Θα έχουμε μπροστά μας δυο παιχνίδια στα οποία θα πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να βγούμε εμείς νικητές, με την πρόκριση για την επόμενη φάση στα χέρια μας".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ