ΠΑΟΚ

Μπερμπάτοφ μέχρι… νεωτέρας

Μπερμπάτοφ μέχρι… νεωτέρας
INTIME SPORTS

Πώς ο ΠΑΟΚ κατέληξε από τους αρχικούς εκτελεστές του (Πέλκας, Ροντρίγκες, Μακ) στον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, μέσω Κλάους, για τις εκτελέσεις από την "άσπρη βούλα".

Ο Ίγκορ Τούντορ δεν έχει μάθει να κρύβεται και ο τρόπος που τοποθετήθηκε στη συνέντευξη Τύπου για την επιλογή του Μπερμπάτοφ στην εκτέλεση του πέναλτι-που αποδείχθηκε μοιραίο-στο ντέρμπι με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο, ουσιαστικά συμπυκνώνει όλη την αλήθεια.

«Είναι λογικό να πάει ο Μπερμπάτοφ, έχει σκοράρει πάρα πολλά γκολ από πέναλτι στην καριέρα του και δεν έχει χάσει πολλά. Είναι, λοιπόν, λογικό να παίρνει αυτός την ευθύνη» τόνισε ο Τούντορ, αποκαλύπτοντας ότι ο Βούλγαρος είχε το ελεύθερο να αποφασίσει αν θέλει να αναλάβει εκείνος την εκτέλεση, προσπερνώντας τη λίστα των εκτελεστών που είχε ήδη καθορίσει ο Κροάτης τεχνικός από την αρχή της περιόδου.

Αθανασιάδης-από την ώρα που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση-Πέλκας, Ροντρίγκες και Μακ. Οι τρεις τελευταίοι είχαν κάνει το χατίρι στον Κάτσε να εκτελέσει και τελικά να χάσει το πέναλτι κόντρα στην Μπρόντμπι και «ανάγκασαν» τον Τούντορ να δηλώσει ότι δεν θα γίνει άλλη φορά παρέκκλιση από τη σειρά εκτελεστών που ο ίδιος ορίζει. Πριν έρθει ο «Μίτκο» όλα αυτά.Για την ιστορία, ο Έλληνας και ο Σλοβάκος ήταν και πέρυσι εκτελεστές ( ο τρίτος ήταν ο Δημήτρης Παπαδόπουλος).

Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι στο παιχνίδι της Κυριακής την ώρα που ο Κάτσε κέρδισε το πέναλτι βρίσκονταν μόνο ο Κλάους και ο Ροντρίγκες στον αγωνιστικό χώρο. Όμως και οι υπόλοιποι δύο να μην είχαν αντικατασταθεί, δεν θα άλλαζε κάτι.

Από τη στιγμή που ο Μπερμπάτοφ πήρε την πρωτοβουλία να το εκτελέσει (δεν το είχε κάνει με την ΑΕΚ, όταν ο Κλάους σημάδεψε εύστοχα και χάρισε το τρίποντο στον ΠΑΟΚ), είχε το ελεύθερο του Τούντορ και την αποδοχή ων συμπαικτών του.

Ας μην ξεχνάμε πως για τον 34χρονο φορ, κάθε γκολ ακόμη και από τα έντεκα βήματα, ανεβάζει το τελικό ποσό που θα εισπράξει βάσει της συμφωνίας που έκανε με τον Σαββίδη όταν αποφάσισε να έρθει στον ΠΑΟΚ. Το πριμ για τα τέρματα που θα σημειώσει είναι ένα από αυτά που έχουν μπει στο συμβόλαιο και μπορούν να φθάσουν τις πάγιες απολαβές που ξεπερνούν το 1,5 εκ. ευρώ στα 2.

«Στο τέλος είπα στους συμπαίκτες μου ότι αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο και πρέπει να κοιτάζουμε μπροστά» αποκάλυψε στις δηλώσεις του μετά το ματς, θυμίζοντας ουσιαστικά τον τρόπο με τον οποίο είχε δικαιολογήσει το χαμένο πέναλτι στο FA CUP, στον ημιτελικό Μάντσεστερ-Έβερτον, που στέρησε τη δυνατότητα από τους «μπέμπηδες» να διεκδικήσουν το τρόπαιο το 2009.

Δείτε τον Μπερμπάτοφ να το εκτελεί στο 1' 42'':

Ζήτησε τη γνώμη του «Μπέρμπα» ο Τούντορ

Συνοψίζοντας σε ό,τι έχει να κάνει με το «κεφάλαιο πέναλτι» στον ΠΑΟΚ, ο Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ θα έχει τον πρώτο λόγο. Μέχρι νεωτέρας ο Βούλγαρος θα αναλαμβάνει να τα εκτελεί και αυτό δεν θα συμβαίνει μόνο όταν λείπει από το παιχνίδι ή ο ίδιος επιλέγει να μην το κάνει.

Ενδεικτικό της «βαρύτητας» που έχει η παρουσία του Μπερμπάτοφ στον ΠΑΟΚ είναι και το γεγονός ότι ο Ίγκορ Τούντορ μετά το ματς με τον Ηρακλή ζήτησε τη γνώμη του Βούλγαρου για την ομάδα. Ο Κροάτης τεχνικός που έχει μπει σε μια φάση έντονου προβληματισμού για επιλογές που δεν του βγαίνουν, άκουσε προσεκτικά σε τετ-α-τετ με τον «Μπέρμπα» τις απόψεις του για την ομάδα.

Ήθελε να δει πως βλέπει την κατάσταση ένας παίκτης της δικής του ποιότητας και εμπειρίας και αυτό τον βοήθησε να συλλέξει και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με την ομάδα του.

Ολοι, πλέον, περιμένουν να δουν αν θα αλλάξει κάτι στην προσέγγιση του Τούντορ γύρω από την ομάδα και στην παρούσα φάση με τα παιχνίδια να είναι διαδοχικά, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε αλλαγές προσώπων που πιθανόν θα κάνει στο σχηματισμό της ενδεκάδας ο τεχνικός του ΠΑΟΚ. Η πρώτη σκέψη του είναι ο Στέλιος Μαλεζάς να πάρει θέση βασικού στο ματς με την Κράσνονταρ.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ