ΠΑΟΚ

Μουλέν: Σαν φοιτητής σε πρόγραμμα Erasmus

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΠΟ ΜΟΥΛΕΝ ΚΑΙ ΜΑΡΚΟ ΜΙΧΟΓΕΒΙΤΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΠΟ ΜΟΥΛΕΝ ΚΑΙ ΜΑΡΚΟ ΜΙΧΟΓΕΒΙΤΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στην καριέρα του τελευταίου μεταγραφικού αποκτήματος του ΠΑΟΚ, Τιμπό Μουλέν έκανε η ιστοσελίδα "actufoot.com".

Ένας Νορμανδός που κάνει καριέρα στο εξωτερικό και σκοράρει σε αγώνα Champions League κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Αυτός ήταν ένας πολύ καλός λόγος προκειμένου οι συντάκτες της ιστοσελίδας " actufoot.com" να ασχοληθούν με την καριέρα του Τιμπό Μουλέν, παρουσιάζοντας άγνωστες λεπτομέρειές της.

Κυρίως, εστιάζουν στα εφηβικά χρόνια του νέου αποκτήματος του ΠΑΟΚ παρουσιάζοντας δήλωσες προπονητών και παικτών που συνεργάστηκαν μαζί του ή βρέθηκαν αντίπαλοι.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του προπονητή Ζαν-Μαρί Αλέ που δήλωσε πως έβαλε τα κλάματα, μόλις τον είδε να σκοράρει ως παίκτης της Λέγκια κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Υπογραμμίζεται επίσης το γεγονός ότι λόγω σωματοδομής (έχει ύψος 1.73μ.) αρκετές γαλλικές ομάδες… προσπερνούσαν την περίπτωσή του και τελικά έφτασε να κάνει καριέρα στο Βέλγιο, την Πολωνία και τώρα πλέον στην Ελλάδα.

"Ο Νορμανδός μέσος κάνει καριέρα στο εξωτερικό σαν… φοιτητής του προγράμματος Erasmus, αλλά παραμένει άγνωστος στη Γαλλία", σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Ο Μουλέν μεγάλωσε στην πόλη Φλερ και από τα 6 έως τα 10 ανήκε στις ακαδημίες της Ατί ντε Πριν. "Η Ατί είναι οι Μουλέν, όλη η οικογένειά του είναι μέρος της ομάδας. Ο πατέρας του, ο θείος του, τα ξαδέλφια του", διευκρινίζει ο Ζαν-Μαρί Αλέ.

Για εκείνη την περίοδο υπάρχει και μια μαρτυρία του πρώην συμπαίκτη του στις Ακαδημίες της Φλερ, Κλεμέντ Ντουπόντ. "Πριν παίξουμε μαζί στην Φλερ, ο Μουλέν ήταν στην Ατί και εγώ στη Λαντιγκού. Εκείνη την εποχή, ήθελα να γίνω τερματοφύλακας. Ο προπονητής μου, μου έδωσε την ευκαιρία κάτω από τα δοκάρια, σε ματς εναντίον του. Χάσαμε 10-0. Ο Τιμπό μου έβαλε και τα 10 γκολ! Μετά από αυτό το ματς, ποτέ δεν ήθελα να αγωνιστώ ξανά ως τερματοφύλακας", σημειώνει.

Ο προπονητής του στη Φλερ, Ζαν-Μαρι Αλέ χαρακτηρίζει τον Μουλέν "σοβαρό και σκληρά εργαζόμενο, στις προπονήσεις. Ήταν πάντα ο πρώτος που έφτανε, και ο τελευταίος που έφευγε από το γήπεδο". Τόνισε μάλιστα ότι και τραυματίας πήγε να βοηθήσει στην προπόνηση. Ο πρώην συμπαίκτης του Κλεμέντ Ντουπόντ, προσθέτει:

"Ηταν αυτός που παρέσερνε και τους υπόλοιπους με το πάθος τους και έκανε τη διαφορά από μόνος του".

Ο Ζαν-Μαρί Αλέ θυμάται και ένα περιστατικό, κατά τη διάρκεια ενός κρίσιμου αγώνα όταν ο Μουλέν ήταν στην U13 της Φλερ: "Παίζαμε για την πρώτη θέση όλη την σεζόν. Στον τελευταίο αγώνα, παίζουμε για τον τίτλο. Ο Τιμπότ ήταν τραυματίας και ήταν στον πάγκο. 10 λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα, το σκορ παρέμενε στο 0-0. Ο Τιμπό μπαίνει ως αλλαγή παρά τον τραυματισμό του και κερδίζουμε το ματς με 3-0. Είχε σημειώσει και τα τρία τέρματα".

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στο πέρασμα του σε επαγγελματικές γαλλικές ομάδες και τον ξενιτεμό του.

Ο Μουλέν δεν έχει χάσει επαφή με την πατρίδα του και την ομάδα της Φλερ και όπως λέει ο Ζαν-Μαρί Αλέ: "Ο Τιμπό συνεχίζει να θεραπεύεται από τον φυσιοθεραπευτή μας όταν επιστρέφει εδώ και τον συμβουλεύεται τακτικά, αν και είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Εκτός αυτού, είναι ο νονός της σχολής ποδοσφαίρου της Φλερ, μια πραγματική υπερηφάνεια για την ομάδα.

Όσον αφορά στην Ατί, η οικογένειά του εξακολουθεί να είναι μέρος του συλλόγου. Επιπλέον, όταν λάβαμε τα τροφεία από την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ, πληρώσαμε μερικά από αυτά στην Ατί, κατόπιν αιτήματος του Τιμπό. Θέλησε να ωφελήσει όλους εκείνους που του επέτρεψαν να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα λ, εκείνους που έχουν συμβάλει στην ανάπτυξή του και ελπίζουν ότι θα τον απολαύσουν κάποια στιγμή στη Ligue 1, είμαι πεπεισμένος ότι έχει μια θέση σε πολλές ομάδες του γαλλικού πρωταθλήματος".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ