ΠΑΟΚ

Μοντάρισμα, κόπωση και αδυναμίες

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΟΚ ΣΤΟ DOORWERTH ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΟΚ ΣΤΟ DOORWERTH ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ MOTIONTEAM

Κουρασμένος παρουσιάστηκε ο ΠΑΟΚ και στο τελευταίο του φιλικό επί ολλανδικού εδάφους. Στο πιο δυνατό του τεστ έως τώρα αναδείχθηκε το Σάββατο (21/7) ισόπαλος (0-0) με την Μαγιόρκα, στέλνοντας, όμως, και κάποια αισιόδοξα μηνύματα. Μοντάρισμα ενδεκάδας από Δώνη

Ο Γιώργος Δώνης άρχισε να μοντάρει την ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, με δεδομένο πως βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν.

Γι' αυτό και ο Έλληνας τεχνικός διατήρησε στον αγώνα κόντρα στην Μαγιόρκα για αρκετή ώρα την ίδια ενδεκάδα στον αγωνιστικό χώρο, πραγματοποιώντας μόλις μία αλλαγή στο ημίχρονο, όταν αντικατέστησε τον Παναγιωτούδη με τον Κάτσε.

Η κόπωση, όπως ήταν φυσιολογικό, μετά την πολυήμερη προετοιμασία στην Ολλανδία έκανε την εμφάνισή της και εμπόδισε σε κάποιες στιγμές τους παίκτες του ΠΑΟΚ να βγάλουν στο γήπεδο αυτά που θα ήθελε ο Δώνης.

Αργός ρυθμός, λίγες φάσεις

Στο πρώτο μέρος ο "Δικέφαλος" δυσκολεύτηκε σε κάποιες στιγμές στην κυκλοφορία της μπάλας στα μετόπισθεν, τομέα που έδειξε να θέλει ακόμη δουλειά.

Από το ξεκίνημα του αγώνα φάνηκε πως η Μαγιόρκα έχει σημαντικές διαφορές με τις ομάδες που αντιμετώπισε μέχρι στιγμής ο ΠΑΟΚ. Ήταν ένα σύνολο συγκροτημένο, που ήξερε τι ζητούσε μέσα στο γήπεδο.

Η ισπανική ομάδα ήταν η μοναδική έως τώρα που πίεσε τον ΠΑΟΚ ψηλά, κάτι που βοήθησε να αναδειχτούν κάποιες αδυναμίες του "Δικεφάλου", όπως η έλλειψη παίκτη που θα βγάλει με ηρεμία την μπάλα από την άμυνα.

Θα πρέπει να σημειωθεί, πάντως, πως και στο σημερινό ματς ο ΠΑΟΚ έδειξε πως επιθετικά αποκτάει "ταυτότητα", ότι είναι οργανωμένος, αλλά, από την άλλη, φάνηκε, επίσης, ότι λείπει ένας επιτελικός μέσος που θα "απλώσει" καλύτερα το παιχνίδι της ομάδας.

Το τέμπο στο πρώτο μέρος ήταν χαμηλό και οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες λιγοστές. Μόλις στο 4ο λεπτό ο Αθανασιάδης σούταρε από κοντινή απόσταση, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και απομακρύνθηκε, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, μετά από σέντρα του Ρομπέρ, ο Γεωργιάδης έκανε το κοντρόλ, σούταρε, όμως, ο Αουάτ απέκρουσε.

Στο 10ο λεπτό ήταν η σειρά της Μαγιόρκα να επισκεφτεί τα καρέ του ΠΑΟΚ, αλλά την κεφαλιά του Αριθμέντι απέκρουσε ο Γλύκος.

Ακόμη χειρότερο το δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος ήταν ακόμη πιο υποτονικό, αφού η κόπωση έκανε πιο έντονα την εμφανισή της, ενώ το μόνο καλό ήταν ότι ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά δεν απειλήθηκε.

Ο "Δικέφαλος" ανησύχησε μόνο στο 62o λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Ραμίς, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, ενώ λίγο πριν την λήξη λίγο έλειψε ο Παπάζογλου να χριστεί σκόρερ.

ΠΑΟΚ: Γλύκος (85' Μελίσσας), Ετο (74' Αποστολόπουλος), Κουμάλο (82' Ιντζίδης), Κατσικάς (82' Στάμου), Λίνο (74' Κωνσταντινίδης), Παναγιωτούδης (46' Κάτσε), Λάζαρ (87' Κίτσιου), Γεωργιάδης (79' Παπάζογλου), Ρομπέρ (78' Πόποβιτς), Γιάννου (65' Πέλκας), Αθανασιάδης (78' Μπανγκουρά)

Μαγιόρκα: Αουάτ, Τζοάο, Τομέρ, Ραμίς, Χοακίν Ναβάρο, Περέιρα (Μάρκες 46΄), Τσάρλι Τουκ, Αριθμέντι, Μπικάς, Κέβιν, Λουΐς.

Οι περίπου 200 φίλαθλοι του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στο γήπεδο δημιούργησαν θερμή ατμόσφαιρα με συνθήματα συμπαράστασης στον "Δικέφαλο" και τους οπαδούς της ομάδας που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την δικαιοσύνη.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ