ΠΑΟΚ

Μόνο τρία γκολ από στημένες φάσεις

Μόνο τρία γκολ από στημένες φάσεις
INTIME SPORTS

Μικρή η συγκομιδή του ΠΑΟΚ στο σκοράρισμα από εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ, όπως καταγράφει με αριθμούς το Sport24.gr. (VIDEOS)

Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που μέχρι στιγμής έχει πετύχει γκολ, κυρίως, λόγω της ταχύτητας του Μακ, ο οποίος είναι με διαφορά πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου με εννιά γκολ, ενώ ακολουθούν οι Πέλκας, Ροντρίγκες και Αθανασιάδης με δύο. Για μία νέα ομάδα που "χτίζεται" τωρα θα ήταν πολύ σημαντικό να πάρει βοήθειες στο σκοράρισμα και από τις στημένες φάσεις. Κάτι που, όμως, δεν συμβαίνει.

Το ζήτημα έθιξε και ο Ιγκορ Τούντορ στη συνέντευξη Τύπου μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, εκφράζοντας, ουσιαστικά, το παράπονό του: "Την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει αυτός που εκτελεί τις στημένες φάσεις. Αυτοί είναι οι Μακ, Πέλκας και Κάτσε. Οσο και αν δουλέψουμε στην προπόνηση, που δουλεύουμε, αν το χτύπημα δεν είναι καλό δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια να γίνει καλή φάση. Σήμερα επέλεξα τον Κάτσε αλλά γενικότερα δεν είμαι ικανοποιημένος από την προσφορά χαφ. Δεν έχουμε πάρει πολλές ασίστ από τους μέσους".

Οι αριθμοί επιβεβαιώνουν τον Κροάτη προπονητή, αφού από τα συνολικά 24 γκολ που έχει σημειώσει ο ΠΑΟΚ την φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις μόνο τρία ήρθαν μετά από εκτέλεση στημένης φάσης. Πιο συγκεκριμένα, ο Δικέφαλος είχε μπει μπροστά στο σκορ στο εκτός έδρας ματς με την Μπρόντμπι έπειτα από γέμισμα του Κάτσε στην περιοχή και κεφαλιά του Κόστα, ενώ σκόραρε δύο γκολ στο Περιστέρι μετά από ισάριθμα κόρνερ του του νεαρού μέσου, ένα στο πρώτο δοκάρι και ένα στο σημείο του πέναλτι.

Κατά τα άλλα, στα προκριματικά του Europa League "ξελάσπωσαν" τον ΠΑΟΚ οι Μακ και Λούκας, πετυχαίνοντας συνολικά οκτώ γκολ, τα περισσότερα εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι είναι ταχύτατοι. Οσον αφορά το πρωτάθλημα, O Δικέφαλος σημείωσε τρία τέρματα στην Βέροια χάρη στην εκτελεστική δεινότητα του Κλάους και τις εμπνεύσεις του Πέλκα, ανέτρεψε το σκορ εις βάρος της ΑΕΚ με πλασέ του Ροντρίγκες μετά από κόντρες και εκτέλεση πέναλτι, ενώ το μοναδικό ματς που κέρδισε φέτος βαθμούς από στημένες φάσεις ήταν αυτό του Περιστερίου κόντρα στον Ατρόμητο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει μέχρι σήμερα 47 κόρνερ στο πρωτάθλημα και αξιοποίησε με γκολ μόνο τα δύο. Ειδικότερα με τον Ολυμπιακό είχε 11-1 κόρνερ και με τα Γιάννινα, ματς που το έχασε κι αυτό με 3-1 στους Ζωσιμάδες, 13-0.

Ο Τούντορ, λοιπόν, μάλλον, θα πρέπει να δουλέψει περισσότερο σε αυτόν τον τομέα στις προπονήσεις ή να αναθεωρήσει σχετικά με τους ποδοσφαιριστές που έχουν αναλάβει να χτυπούν τις φάσεις από τις οποίες μπορούν να προέλθουν κίνδυνοι για την αντίπαλη εστία.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ