ΠΑΟΚ

Μίχελ: "Μιλάμε με τον ατζέντη του Βιεϊρίνια"

Μίχελ: "Μιλάμε με τον ατζέντη του Βιεϊρίνια"
MOTIONTEAM

Ο Λούμπος Μίχελ αποκάλυψε τις επαφές με τον ατζέντη του Αντελίνο Βιεϊρίνια και τη δική του πρόταση στην διοίκηση που είναι η επιστροφή του Πορτογάλου στην Τούμπα. Ακόμη, εξήγησε γιατί δεν προχωρά η υπόθεση Εντόι και τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ ψάχνει άμεσα τερματοφύλακα και έναν παίκτη για κάθε γραμμή.

Οι τοποθετήσεις του Λούμπος Μίχελ ήταν αυτές που έκλεψαν την παράσταση στην διάρκεια της παρουσίασης του Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς.

Κι αυτό γιατί αναφέρθηκε στα καυτά μεταγραφικά ζητήματα του ΠΑΟΚ και αποκάλυψε τις επαφές και την εισήγησή του για την απόκτηση Βιεϊρίνια. Αναλυτικά, όσα είπε ο Σλοβάκος τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, που άφησε και αιχμές για την ελληνική διαιτησία.

Αρχικά αναφέρθηκε στην επιλογή του Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς: "Είναι καλό να ξεκινάει η σεζόν με μια συνέντευξη Τύπου για να ειπωθούν όλα όσα πρέπει. Τις τελευταίες ημέρες έχω δεχθεί δεκάδες ερωτήματα από πολλούς από εσάς (σ.σ. τους δημοσιογράφους) και ήρθε η ώρα αυτά να απαντηθούν...

Δεν ήμασταν στην ίδια θέση με το προηγούμενο καλοκαίρι, όταν και είχαμε προπονητή. Ακούστηκαν πολλά για το τρόπο με τον οποίο επιλέξαμε τον προπονητή μας. πολλές φήμες και πρέπει κάποια στιγμή όλα να ξεκαθαρίσουν.... Χρειάστηκε να αναζητήσουμε σε μια "δεξαμενή" 50-60 προπονητών, και ο Αλεξάνταρ Στανόγιεβιτς βρέθηκε από την πρώτη μέρα στη λίστα μας. Κάναμε τις κινήσεις που έπρεπε, καταλήξαμε σε τέσσερις προπονητές και από αυτούς επιλέξαμε τον Αλεξάνταρ. Είναι νεότερος από εμένα αλλά δεν είναι νέος στην προπονητική. Μετράει αρκετά χρόνια, έχει δουλέψει με επιτυχία στην Παρτιζάν αλλά και σε ομάδες της Κίνας, σε μεγάλες ομάδες, εκεί που διαχειρίστηκε μεγάλους παίκτες".

-Γιατί ο Στανόγιεβιτς και όχι κάποιος άλλος; Και ειδικά ένας προπονητής που επέλεξε σε μια σημαντική στιγμή της καριέρας του να φύγει για την Κίνα;

"Ο ΠΑΟΚ, με τον Βλάνταν Ίβιτς στο τιμόνι του, έκανε αρκετές μεταγραφικές κινήσεις για να χτίσει μια ομάδα. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε καλό επίπεδο. Με εξαίρεση τη θέση του τερματοφύλακα, θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε την σεζόν με το ρόστερ που έχουμε. Αυτό που επιθυμούμε είναι να βελτιωθούμε σε συγκεκριμένους τομείς, να προσθέσουμε πράγματα. Επιλέξαμε τον Αλεξάνταρ Στανόγιεβιτς διότι είναι εκείνος που μπορεί να δώσει συνέχεια σε αυτό που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι. Έχει την ίδια φιλοσοφία, προέρχεται από την ίδια χώρα με τον Ίβιτς. Είναι ένας προπονητής που έχει δουλέψει σε υψηλό επίπεδο".

-Στις επαφές που κάνατε μέχρι να φτάσετε στον κ. Στανόγιεβιτς, υπήρχαν προπονητές που δεν ήθελαν να δουλέψουν στην Ελλάδα;

"Είναι αλήθεια ότι η φήμη της χώρας δεν είναι η καλύτερη δυνατή και αυτό ισχύει και για τους προπονητές και για τους παίκτες. Όλοι όσοι είναι σε καλύτερα πρωταθλήματα ψάχνουν κάθε λεπτομέρεια, ρωτάνε για να δουν όσα συμβαίνουν σε επίπεδο οργάνωσης της λίγκας, της ομοσπονδίας.... Ακόμα και σήμερα πήρα μήνυμα από τερματοφύλακα που προτιμά να πάει στην Championship από το να βρεθεί στην Ελλάδα..."

-Για τρίτη σεζόν ο ΠΑΟΚ αλλάζει σύστημα. Αυτό δεν είναι κάτι που επηρεάζει και τις μεταγραφές και τον τρόπο δουλειάς;

"Υπάρχουν αρκετοί παίκτες στο ρόστερ μας που μπορούν να παίξουμε σε δυο και τρεις θέσεις όπως ο Μπίσεσβαρ, ο Ουάρντα και ο Τζάλμα. Υπάρχουν παίκτες όπως ο Ζάιρο, που έχει δείξει την αξία του στην Σλοβακία και στα Γιάννενα έκανε καλό πρωτάθλημα. Θα είναι μαζί μας για να δούμε αν μπορεί να μας βοηθήσει. Αυτή τη στιγμή, σε επίπεδο μεταγραφών, μας ενδιαφέρει το θέμα του γκολκίπερ λόγω του τραυματισμού του Γλύκου. Θέλω να πιστεύω οτι μέχρι τις 15 Ιουλίου θα είμαστε έτοιμοι σε επίπεδο ρόστερ".

-Για ποιο λόγο δεν έμεινε ο Βλάνταν Ίβιτς;

"Γράφτηκαν πολλά, ειπώθηκαν πολλά... Είμαι εκείνος που πάλεψε μέχρι το τελευταίο λεπτό για να μείνει ο Βλάνταν και δεν έχω πρόβλημα να το πω δίπλα στο νέο τεχνικό. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Κάποια στιγμή όλοι λαμβάνουμε μια απόφαση και μένουμε σε αυτή. Ο Βλάνταν πήρε την απόφασή του. Πρέπει να καταλάβουμε ότι κάποια πράγματα είναι έτσι. Κάποιος φεύγεις, κάποιος άλλος έρχεται. Συνεχίζουμε. Υπάρχουν λόγοι από τη δική μας πλευρά και υπάρχουν λόγοι και από την πλευρά του Βλάνταν. Θέλω να πιστεύω ότι θα αποκτήσω καλή σχέση με τον Αλεξάνταρ όπως είχα και με τον Βλάνταν, που χθες βρέθηκε στο γραφείο μου...".

-Είναι στόχος του ΠΑΟΚ ο Βιεϊρίνια;

"Είχα επαφή με τον ατζέντη του. τα οικονομικά είναι στο τραπέζι. Μίλησα και με τον ιδιοκτήτη, να αναλύσουμε την συγκεκριμένη υπόθεση και να δούμε τι θα κάνουμε. Σε κάθε μεταγραφή υπάρχουν δυο πλευρές. Η μια είναι το οικονομικό και η άλλη το αγωνιστικό. Το πρόβλημά μας στην Ελλάδα δεν είναι άλλο από το θέμα της φορολογίας σε σχέση, για παράδειγμα, με την Τουρκία. Ο Βιεϊρίνια έχει θέση στον ΠΑΟΚ και μπορεί να προσφέρει στην ομάδα, όπως έχει προσφέρει και στο παρελθόν. Η αλήθεια είναι ότι εμείς θέλουμε να δίνουμε λεφτά στα συμβόλαια και όχι σε ομάδες. Η δική μου εισήγηση είναι να πάρουμε τον παίκτη. Εγώ είμαι ο τεχνικός διευθυντής. Το λόγο θα έχει και ο οικονομικός διευθυντής, η διοίκηση"

-Η εισήγηση για τον Βιεϊρίνια είναι για τη θέση του εξτρέμ ή του μπακ;

Ξέρουμε τι μπορεί να προσφέρει στο γήπεδο ο Βιεϊρίνια. Μπορεί να παίξει σε δυο και τρεις θέσεις. Ας μη πούμε τίποτε άλλο για αυτό τον παίκτη".

-Ποιο ήταν το μεταγραφικό πλάνο που είχατε μέχρι την λύση της συνεργασίας με τον Βλάνταν Ίβιτς;

"Ο Αλεξάνταρ ξέρει που έχει έρθει. Ξέρει τις απαιτήσεις, ξέρει ότι τα αποτελέσματα είναι εκείνα που δίνουν... δίκιο στη δουλειά ενός προπονητή και όταν δεν έρχονται αυτά, αρχίζουν οι ερωτήσεις. Όσο για τις μεταγραφές... η δουλειά του τμήματος σκάουτινγκ δεν σταματάει. Ξέραμε τις ανάγκες μας, όπως για παράδειγμα αυτή στο αριστερό άκρο, εκεί που θέλαμε να έχουμε έναν παίκτη ως "ανταγωνιστεί" τον Λέοβατς, και έτσι ήρθε ο Λεβέκ. Κάποια στιγμή σταματήσαμε λόγω της λύσης της συνεργασίας με τον Ίβιτς και τώρα ξεκινήσαμε και πάλι με τον Στανόγεβιτς. Νομίζω ότι χρειαζόμαστε ένα παίκτη σε κάθε γραμμή. Έναν βασικό σε κάθε γραμμή, παίκτη που θα έρθει για να κάνει την διαφορά".

-Όσον αφορά το νέο σύστημα, αυτό ανοίγει το δρόμο για την επανεξέταση της περίπτωσης του Φακούντο Περέιρα;

"Όσο για τον Φακούντο Περέιρα, ο ποδοσφαιριστής δεν καλύπτει αυτά που θέλει ο προπονητής σε επίπεδο ενέργειας μέσα στο γήπεδο. Ο προπονητής θέλει έναν πιο δυνατό παίκτη και ψάχνουμε για επιθετικό με αυτό το χαρακτηριστικό"

-Ο ΠΑΟΚ ψάχνει δυο τερματοφύλακες;

"Τώρα ψάχνουμε για Νο1 τερματοφύλακα. Αυτό μας ενδιαφέρει. Το ποιος θα είναι αυτός θα παίξει ρόλο στο τι θα κάνουμε... Όσο για τον Σιαμπάνη, έχει όρο να πάρει κάποια παιχνίδια συμμετοχής. Θα δούμε τι θα κάνουμε...".

-Τι συμβαίνει με τους Εντόι, Τσίμιροτ και Λέοβατς;

-"Ο Εντόι είναι από τους παίκτες που ο Τύπος μας... πιέζει να τον αποκτήσουμε. Ταίριαζε στο σύστημα του Ίβιτς όταν παίζει με τρεις στη μεσαία γραμμή, όπως και η Ανζέ, ώστε να αντικαταστήσει τον Τσίμιροτ. Επίσημα δεν έχουμε πρόταση για κάποιον παίκτη. Πρόταση που να μας ικανοποιεί. Δε θέλω να πουλήσουμε πολλούς παίκτες διότι αυτό θα μας δώσει το πλεονέκτημα της ομοιογένειας. Κι αυτό ήταν ένα προβλημα του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια".

-Πόσο επηρεάζει την ομάδα η τιμωρία της έδρας;

"Είναι κάτι έξω από τις αρμοδιότητές μου, καθώς είμαι ο τεχνικός διευθυντής. Σίγουρα δεν είναι καλό για κανέναν, αλλά αυτή είναι η ελληνική πραγματικότητα. Δεν είμαστε τύποι που θα κλάψουν για αυτό που έγινε, αλλά οι μαχητές που θα παλέψουν ανάλογα με τις συνθήκες που υπάρχουν. Θεωρώ ότι είναι μια βαριά τιμωρία που προσβάλλει και τα οικονομικά αλλά και την εικόνα του συλλόγου. Υπάρχουν πολλά είδη αποφάσεων αλλά δεν καταλαβαίνω ποιον εξυπηρετεί το να γίνονται παιχνίδια χωρίς κόσμο....".

-Η διαιτησία θα αλλάξει προς το καλύτερο τη νέα σεζόν;

"Έχω ένα όνειρο. Ελπίζω στο ελληνικό πρωτάθλημα θα έρθει η μέρα που δε θα μιλάμε για τους διαιτητές... Δε θέλω να πω κάτι άλλο, διότι μπορεί να έρθει κάποια τιμωρία. Όλο το τελευταίο διάστημα, όταν μιλάω εγώ στους διαιτητές, μαθαίνονται και καταγράφονται όλα, ενώ όταν μιλάνε οι άλλοι, κανείς δεν τους ακούει. Είμαι ο βασιλιάς των ποινών και βλέπω ότι στους παράγοντες του ΠΑΟΚ έρχονται πιο εύκολα οι κλήσεις σε απολογία".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ