ΠΑΟΚ

Μιλόγεβιτς: "Μου είχε κάνει πρόταση ο ΠΑΟΚ"

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
Μιλόγεβιτς EUROKINISSI SPORTS

Ο πρώην τεχνικός του Πανιωνίου και νυν του Ερυθρού Αστέρα, Βλάνταν Μιλόγεβιτς, αναφέρθηκε στη κρούση που είχε δεχθεί από το "Δικέφαλο". Τι είπε για Πρίγιοβιτς, Ίβιτς, Στανόγεβιτς και Λουτσέσκου.

Ο Βλάνταν Μιλόγιεβιτς μίλησε στο "Αθλητικό Metrpolis" με αφορμή την πρόκριση της Σερβίας στο παγκόσμιο κύπελλο και αναφέρθηκε στους συμπατριώτες του που είτε βρισκόταν (Ιβιτς, Στανόγιεβιτς) είτε παραμένουν (Πρίγιοβιτς) στον ΠΑΟΚ. Αναλυτικά:

Για την παρουσία της Σερβίας στο Μουντιάλ: "Είναι μεγάλη υπόθεση για μας. Μετά από 8 χρόνια που η Σερβία λείπει από τις μεγάλες διοργανώσεις, που οι δύο ομάδες είναι στο Europa League, είναι κάτι πολύ σημαντικό για το σερβικό ποδόσφαιρο".

Για τον Πρίγιοβιτς: "Είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης, το γκολ του ήταν σημαντικό και για την εθνική και για τον ίδιο. Είναι ένα παιδί που έχει γεννηθεί στο εξωτερικό, είχε όνειρο να αγωνιστεί στην Εθνική και να βάζεις ένα τέτοιο γκολ σε ένα τόσο κρίσιμο σημείο είναι πολύ καλό για αυτόν. Εχω πει και πέρσι ότι είναι ένας από τους καλύτερους σέντερ-φορ στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Δεν το συζητάμε. Μαζί με τον Μπεργκ ήταν οι κορυφαίοι. Ήθελε χρόνο να προσαρμοστεί στη Superleague, που είναι πολύ δύσκολο Πρωτάθλημα, και αυτό το γκολ θα του προσφέρει αυτοπεποίθηση ώστε να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να πετύχει τους στόχους του".

Για το ότι ο Πρίγιοβιτς δεν τροφοδοτείται αρκετά στον ΠΑΟΚ: "Είναι καθαρά ένας παίκτης περιοχής. Στη Σερβία τον βολεύει το σύστημα του κ. Μούσλιν. Ο «Πρίγιο» δεν ήταν πρώτη επιλογή αλλά η Σερβία έχει πολύ καλούς πλαϊνούς παίκτες όπως ο Κολάροφ, ο Κατσίνοβιτς, ο Ρουκάβινα που βγάζουν φοβερές σέντρες και οι φορ εκμεταλλεύονται το ψηλό παιχνίδι που είναι βούτυρο στο ψωμί τους. Μαζί με τον Μίτροβιτς της Νιουκάστλ συνθέτουν ένα πολύ καλό δίδυμο. Σχετικά με τον ΠΑΟΚ, ο Λουτσέσκου είναι αυτός που ξέρει τι θα κάνει και πως θα εκμεταλλευτεί τα προσόντα των ποδοσφαιριστών που έχει με το κατάλληλο σύστημα και πλάνο".

Πόσα γκολ πιστεύει ότι μπορεί να βάλει φέτος ο Πρίγιοβιτς: "Είμαι κακός στα προγνωστικά. Είναι η δουλειά του, ο κόσμος περιμένει πολλά από αυτόν, είναι επαγγελματίας και είναι πολύ σημαντικό να είναι υγιής γιατί πέρσι κόστισε στον ΠΑΟΚ ο τραυματισμός του στον ώμο και η εγχείρηση που έκανε. Όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται ολοένα και καλύτερος".

Για τις αλλαγές προπονητών στον ΠΑΟΚ και αν θα ήταν καλύτερα τα πράγματα αν παρέμενε ο Ιβιτς: "Νομίζω πως ναι. Δεν γίνεται κάθε φορά που ο ΠΑΟΚ δεν πάει καλά να τα ρίχνει στον προπονητή. Κάθε προπονητής δεν είναι μάγος. Απλά είναι ο εύκολος τρόπος να ρίχνουμε την ευθύνη στον προπονητή και να συνεχίζουμε. Νομίζω ότι χρειάζεται μεγαλύτερη υπομονή. Θα πω κάτι πολύ σημαντικό. Ο Βλάντο είναι ένα παιδί που έχει παίξει στον ΠΑΟΚ, ξέρει τη νοοτροπία των ΠΑΟΚτσήδων, έχει παίκτες από τις ακαδημίες στην ομάδα, είναι φιλόδοξος και σίγουρα θα κάνει λάθη. Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να τον στηρίξει αφάνταστα. Ο Βλάντο δεν είναι χειρότερος από αυτούς που ήρθαν, μη σας πω ότι είναι και καλύτερος. Όταν αλλάζεις προπονητή πρέπει να φέρνεις κάποιον καλύτερο".

Για το αν στήριξε ο ΠΑΟΚ τον Ιβιτς: "Κοιτάξτε, δεν ξέρω πράγματα μέσα από τον ΠΑΟΚ. Ξέρετε ότι είμαστε πολύ φίλοι με τον Βλάντο και έχουμε συζητήσει πολλές φορές κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος. Ήταν υπό πίεση στον ΠΑΟΚ. Όταν κερδίζει με τον α ή β τρόπο είναι όλα καλά, όταν χάνει είναι καταστροφή, να γκρεμίσουμε τα πάντα. Δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι η ομάδα. Πρέπει να δουλέψει με τους κατάλληλους ανθρώπους. Πέρσι ο ΠΑΟΚ πήρε ένα Κύπελλο αλλά στα πλέι οφ δεν πέτυχε. Δεν βγήκε στο Champions League. Και τι έγινε; Έπρεπε να στηριχτεί ο Ιβιτς. Ο Βλάντο ένιωθε ότι δεν είχε στήριξη και όταν σαν προπονητής νιώθεις ότι δε σε θέλουν δεν υπάρχει λόγος να παραμείνεις, να σε πολεμούν οι δημοσιογράφοι. Δεν μπορώ να πω ότι δεν τον ήθελαν στον ΠΑΟΚ. Ο κ. Σαββίδης είναι όντως ένας σοβαρός επενδυτής, απλώς πρέπει να επιλεγούν άτομα που να στηρίζουν τον προπονητή. Πρέπει να καταλάβουμε ότι και ο προπονητής κάνει λάθη αλλά είναι αυτός που ξέρει καλύτερα τα πράγματα μέσα μία ομάδα".

Γιατί δεν τα κατάφερε ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς και αν ο ίδιος θα τον πρότεινε στον ΠΑΟΚ: "Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι δύσκολο. Χρειάζεται χρόνος προσαρμογής για έναν προπονητή. Αν ήμουν εγώ στον ΠΑΟΚ, δε θα έδιωχνα τον Ιβιτς. Είναι δύσκολο να διαλέξεις άνθρωπο που να τον πιστέψεις και να τον στηρίξεις. Ο Στανόγεβιτς είναι ένας καλός προπονητής. Ξέρετε πόσοι προπονητές ήρθαν στην Ελλάδα και τους βγάλαμε άχρηστους; Δεν είναι όμως έτσι. Είμαι σίγουρος ότι από την πρώτη μέρα που ήρθε ο Στανόγεβιτς του κάνανε πόλεμο στον ΠΑΟΚ. Δεν ξέρω ποιοι, δεν είναι δική μου δουλειά, αλλά σας λέω ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να φέρνει ανθρώπους που ξέρουν την ελληνική νοοτροπία. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Χιμένεθ ήρθε πάλι στην ΑΕΚ".

Για τον Ραζβάν Λουτσέσκου: "Έχει κάνει μια καλή δουλειά. Από τη στιγμή που τον ήθελαν στον ΠΑΟΚ, έπρεπε να τον έχουν φέρει το καλοκαίρι. Αφού τον έφεραν αργότερα πρέπει να του δώσουν μια ευκαιρία να εφαρμόσει το πλάνο του, να πει τι σύστημα θέλει να παίξει, τι παίκτες έχει, τι μπορεί να εκμεταλλευτεί. Δε φτάνει μια συνέντευξη για να τα αναλύσουμε".

Για το αν του έκανε πρόταση ο ΠΑΟΚ: "Ναι. Μετά τον Πανιώνιο υπήρχαν κάποιες συζητήσεις αλλά είχα ήδη αποφασίσει να γυρίσω στον Ερυθρό Αστέρα. Αυτή είναι η μεγάλη αγάπη μου, ήμουν παίκτης του και αποφάσισα να επιστρέψω. Ότι έγινε, έγινε αφού είχα δώσει τον λόγο μου στον Ερυθρό Αστέρα. Είχα πάρα πολλές προτάσεις και από την Ελλάδα και από το εξωτερικό".

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα: "Μακάρι να το πάρει αλλά και αν δεν το πάρει, τι έγινε; Ο Παναθηναϊκός έχει πολλά προβλήματα και ο ΠΑΟΚ θα ανταγωνιστεί τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ για τον τίτλο. Αλλά δεν γίνεται με μια «στραβή» να γίνεται άνω-κάτω η ομάδα. Πρέπει οι φίλαθλοι να στηρίζουν την ομάδα, να μην πηγαίνουν στα άκρα. Δεν παίζεις μόνος, παίζει και ο αντίπαλος. Καμία φορά μπορεί να είναι καλός, να είναι στη μέρα του, εσύ να μην είσαι σε καλή μέρα. Χρειάζεται και η στήριξη της διοίκησης και του κ. Σαββίδη που τον εκτιμώ αφάνταστα, είναι ένας πάρα πολύ καλός κύριος και επενδυτής, αγαπάει πολύ τον ΠΑΟΚ και πρέπει να έχει ανθρώπους που θα δώσουν ηρεμία στην ομάδα και τον προπονητή. Το Πρωτάθλημα είναι 30 αγωνιστικές, δεν έχει χαθεί τίποτα. Νομίζω ο ΠΑΟΚ ότι θα είναι μέσα στις τρεις ομάδες που θα παλέψουν για τον τίτλο".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ