ΠΑΟΚ

Μία ζέστη, μία κρύο για τον Χαρίση

Μία ζέστη, μία κρύο για τον Χαρίση
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Από βασικός στο Καυτανζόγλειο εκτός της αποστολής του ΠΑΟΚ στη ρεβάνς του Κυπέλλου με την Ξάνθη. Η φετινή σεζόν αποτελεί ένα σκοτσέζικο ντουζ για τον Χάρη Χαρίση και το Sport24.gr εξηγεί το γιατί.

Στα πολλά αρνητικά σχόλια που έγιναν για την εμφάνιση των παικτών του ΠΑΟΚ την περασμένη Κυριακή στο Καυτανζόγλειο, υπήρχε μία φωτεινή εξαίρεση. Ο Χάρης Χαρίσης είχε μία πολύ θετική παρουσία που τον κατέταξε στην κατηγορία των ελάχιστων διασωθέντων του Δικεφάλου στο ντέρμπι με τον Ηρακλή. Ακριβώς αυτός ήταν ο λόγος που η επιλογή του Βλάνταν Ίβιτς να μην τον συμπεριλάβει στην αποστολή για τη ρεβάνς των προημιτελικών του Κυπέλλου κόντρα στην Ξάνθη, ξάφνιασε πολλούς.

Προφανώς αυτό δεν συνέβη με τον ίδιο, αν έκρινε την επιλογή του προπονητή του με βάση το τι έχει συμβεί μέχρι σήμερα στη σεζόν. Ο 22χρονος Γιαννιώτης μέσος αποτελεί την πιο τρανταχτή περίπτωση παίκτη του ΠΑΟΚ που ψάχνει μόνιμη θέση στην ενδεκάδα του (ακόμη και στην 18άδα του) και αποδεικνύει ότι για τον Βλάνταν Ίβιτς η συγκρότηση της μεσαίας γραμμής της ομάδας του αποτελεί τον μεγαλύτερο πονοκέφαλό του από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Ο Χάρης Χαρίσης έχει αγωνιστεί φέτος σε 15 παιχνίδια, σε 10 από αυτά ως βασικός και στα υπόλοιπα ως αλλαγή (σε δύο μάλιστα για λίγα λεπτά). Το πιο εντυπωσιακό στην περίπτωσή του, όμως, είναι ότι μέσα σε διάστημα λίγων ημερών μπορεί να βρεθεί από την ενδεκάδα, εκτός αποστολής. Όπως ακριβώς συνέβη στα ματς με Ηρακλή την Κυριακή και το σημερινό με την Ξάνθη.

ΤΟ... ΑΣΑΝΣΕΡ ΤΟΥ ΧΑΡΗ

Για να αντιληφθείτε τις ανεβοκατεβάσματα του νεαρού μέσου στις επιλογές του Ίβιτς, αρκεί μόνο να ανατρέξουμε στα ματς εντός του 2017. Στο πρώτο παιχνίδι στη Λιβαδειά ήταν στον πάγκο, μετά έμεινε εκτός αποστολής στα παιχνίδια με τα Γιάννινα στην Τούμπα, τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο στο Κύπελλο και τον Λεβαδειακό στην Τούμπα. Αγωνίστηκε ως αλλαγή για λίγα περισσότερα από 20 λεπτά στα Γιάννινα, επαιξε σχεδόν 40 λεπτά στη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό εντός έδρας και ήταν στην αποστολή για το ματς πρωταθλήματος στο Αγρίνιο αλλά ως 19ος.

Κόντρα στην ΑΕΛ έπαιξε λίγα λεπτά στο φινάλε του αγώνα, το ίδιο και στο 3-2 της Τούμπας με τον Αστέρα Τρίπολης. Ακολούθησε το "κόψιμό" του από την αποστολή του πρώτου αγώνα Κυπέλλου με την Ξάνθη, ήταν βασικός στο "κολλητό" ματς πρωταθλήματος στα Πηγάδια και μετά βρέθηκε πάλι πάγκο στην αναμέτρηση με τη Σάλκε στην Τούμπα. Με τη Βέροια κόπηκε την τελευταία στιγμή από την 18άδα, στη "Veltins Arena" ήταν με τους αναπληρωματικούς και στο Καυτανζόγλειο συμπεριλήφθηκε στην αρχική ενδεκάδα και ξέφυγε από τον κανόνα της μετριότητας που χαρακτήρισε τον ΠΑΟΚ.

ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΕΤΣΙ Ο ΙΒΙΤΣ

Δεν αποκλείεται, βέβαια, να κόπηκε από την αποστολή για το απογευματινό ματς, επειδή ο Ίβιτς τον θέλει φρέσκο κόντρα στον Ολυμπιακό (ας μην ξεχνάμε ότι ο Κάνιας δεν είναι έτοιμος). Ωστόσο, είναι προΦΑνές ότι ο Σέρβος τεχνικός περιμένει από τον 22χρονο μέσο να βάλει κάποια επιπλέον πράγματα στο παιχνίδι του για να του δώσει σε σχεδόν μόνιμη βάση τη φανέλα του βασικού (μέσα στον Δεκέμβρη ο Σέρβος τεχνικός είχε δηλώσει δημόσια ότι αναγνωρίζει πως δουλεύει σκληρά και θα πάρει τις ευκαιρίες του).

Προφανώς, θέλει από αυτόν να ξεκαθαρίσει απόλυτα τον ρόλο του μέσα στο γήπεδο, αφού άλλοτε εμφανίζεται ως 6άρι και άλλοτε ως 8άρι προσπαθώντας να πάρει πάνω του μέρος της οργάνωσης του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ.

Το σίγουρο είναι ότι κανείς στον ΠΑΟΚ δεν έχει χάσει την πίστη του σε ένα παιδί που τα δύο τελευταία χρόνια αναδεικνύεται ο καλύτερος νέος παίκτης της Superleague. Όλοι, όμως, πιστεύουν επίσης ότι ήρθε η ώρα να κάνει την... εκτόξευση δικαιολογώντας τον ενθουσιασμό που υπήρχε όταν αποκτήθηκε.

Είναι βέβαιο ότι ο ίδιος θα προτιμούσε να το επιδιώξει παίρνοντας σταθερά περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Πλέον, όμως, έχει καταλάβει ότι αυτός θα έρθει μόνο αν ο ίδιος εκμεταλλεύεται κάθε αγωνιστικό λεπτό που παίρνει.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Αποστολή χωρίς Ενρίκε, Κλάους, Ουάρντα και Χαρίση ο ΠΑΟΚ
Η ανακοίνωση της συμφωνίας του ΠΑΟΚ με τον Μαλεζά
"Πρώτα η Ξάνθη, μετά ο Ολυμπιακός"
Έλεγχο ντόπινγκ με δικά του έξοδα ζητά ο ΠΑΟΚ!
Ντιέγκο Μπίσεσβαρ: Ο MVP που κοιτάζει στον πάγκο
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ