ΠΑΟΚ

Mια περίεργη χρονιά με... γλυκό τέλος

Mια περίεργη χρονιά με... γλυκό τέλος
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Θυμηθείτε την "τρελή" φετινή σεζόν του ΠΑΟΚ. Η απόλυση Τούντορ, οι 41 μέρες που χρειάστηκαν για την επιστροφή στις νίκες τον Φλεβάρη, το... "εσείς αρμέγετε τον Σαββίδη" των οπαδών προς τους παίκτες και το Τσάμπιονς Λιγκ

Αποστολή εξετελέσθη... Ο ΠΑΟΚ δεν έχασε από τον Παναθηναϊκό (τελικό αποτέλεσμα 1-1) την Τρίτη με συνέπεια τελικά να πάρει την πρώτη θέση στα πλέι οφ και ταυτόχρονα το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Το τέλος της σεζόν (2015-16), λοιπόν, είναι σίγουρα "γλυκό" για τον "Δικέφαλο" αφού τερμάτισε στην κορυφή του μίνι πρωταθλήματος και έτσι άφησε πίσω όσα "στραβά" έγιναν τους προηγούμενους μήνες.

Είναι γεγονός πως η φετινή αγωνιστική χρονιά ήταν ιδιαίτερα "τρελή" για τον ΠΑΟΚ και το Sport24.gr κάνει ένα flashback της... περίεργης σεζόν (με τα πολλά άσχημα αποτελέσματα, τους πολλούς τραυματισμούς, τις εντάσεις με τους οπαδούς αλλά και το "ωραίο" φινάλε των πλέι οφ) που πέρασε η ομάδα του "Δικεφάλου".

Ξεκίνημα με επίσημα ματς από τον Ιούλη

Τα παιχνίδια άρχισαν πολύ νωρίς για τους "ασπρόμαυρους" ("πλήρωναν" έτσι την τελευταία θέση στα πλέι οφ της σεζόν 2014-15) και πολλοί θεωρούσαν πως αυτό θα εξελιχθεί αρνητικά για τον ΠΑΟΚ στο υπόλοιπο της αγωνιστικής χρονιάς, με την έννοια πως θα "βγει" η κούραση των παικτών. Το πρώτο επίσημο ματς ήταν στις 16/07/15 απέναντι στην Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ από την οποία ο "Δικέφαλος" έχασε με 2-1 αλλά μετά την απέκλεισε.

Στην συνέχεια "πέταξε" εκτός διοργάνωσης την Σπάρτακ Τρνάβα αλλά και την Μπρόντμπι (μάλιστα άρχισε να δημιουργείται η αίσθηση πως ο ΠΑΟΚ ήταν στον... σωστό δρόμο κυρίως λόγω της πολύ καλής απόδοσης στα εντός έδρας ματς με Λοκομοτίβα και Μπρόντμπι νικώντας 6-0 και 5-0 αντίστοιχα) και έτσι μπήκε στους ομίλους του Europa League (αυτός ήταν ο πρώτος της σεζόν ο οποίος επιτεύχθηκε δίχως φυσικά να σημαίνει πως ήταν κάποια... μεγάλη επιτυχία για μια ομάδα του επιπέδου του ΠΑΟΚ).

"Γκέλες" στην Ελλάδα, έμεινε η... ανάμνηση της Ντόρτμουντ στο Europa League

Στην Ελλάδα ο "Δικέφαλος" δεν άρχισε καλά στο πρωτάθλημα, έχασε πέντε βαθμούς στις δύο πρώτες αγωνιστικές απέναντι σε Ξάνθη (0-0) και ΠΑΣ Γιάννινα (ήττα με 3-1) και στην συνέχεια προσπάθησε να πάρει τα... πάνω του. Ωστόσο οι απώλειες βαθμών γενικότερα ήταν αρκετές με συνέπεια ο "Δικέφαλος" να μείνει πίσω στη βαθμολογία και έτσι φέτος (2015-16) δεν έγιναν σκέψεις για τον τίτλο, όπως γινόταν τον χειμώνα της περασμένης σεζόν (2014-15) όταν οι "ασπρόμαυροι" είχαν κερδίσει τον Ολυμπιακό με 1-2.

Οι "γκέλες" στο πρωτάθλημα μόνο λίγες δεν ήταν και μάλιστα τον Νοέμβρη του 2015 ο ΠΑΟΚ έφερε δύο σερί εντός έδρας ισοπαλίες με τον Πανθρακικό (3-3) και τον Παναιτωλικό (0-0) ενώ αμέσως μετά υπήρχε και το 0-0 με την Γκαμπάλα για το Europa League, από το οποίο ο "Δικέφαλος" αποκλείστηκε έχοντας στη φάση των ομίλων τρεις ισοπαλίες στην Τούμπα (με Ντόρτμουντι, Κρασνοντάρ και Γκαμπάλα). Το... μόνο θετικό στην πορεία της Ευρώπης ήταν το εντυπωσιακό "διπλό" (0-1) με την Ντόρτμουντ (στις 10/12/15, σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι).

Πέρασαν 41 (!) μέρες για να κερδίσει και πάλι...

Τον Γενάρη του 2016 "ήρθαν" κάποια σερί θετικά αποτελέσματα αλλά αυτά δεν ήταν πολλά. Υπήρχαν τρεις σερί νίκες στην Τούμπα με ΠΑΣ Γιάννινα, Καλλονή και Βέροια και μετά άρχισε ο... κατήφορος. Έπειτα από την εντός έδρας νίκη (2-1) με την Βέροια στις 17/01/16, χρειάστηκαν να περάσουν 41 (!) μέρες έτσι ώστε ο ΠΑΟΚ να καταφέρει να κερδίσει ξανά αφού έμεινε δίχως νίκη σε οχτώ σερί ματς (κατά σειρά απέναντι σε Ξάνθη, ΑΕΚ, Πανιώνιο, Ατρόμητο, Ολυμπιακό, Πανιώνιο ξανά καθώς τον αντιμετώπισε δύο φορές για το Κύπελλο, Ηρακλή και Παναθηναϊκό).

Στις 27/02/16 ο "Δικέφαλος" επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης με 2-0 επιστρέφοντας έτσι στα θετικά αποτελέσματα αλλά γενικότερα υπήρχε αρκετή γκρίνια από τους οπαδούς των "ασπρόμαυρων" για την κακή πορεία της ομάδας (η οποία συχνά ταλαιπωρούνταν από τραυματισμούς και πολλές θλάσεις και το θέμα αυτό μάλιστα είχαν συζητήσει μέσα στον χειμώνα το προπονητικό και το ιατρικό τιμ του "Δικεφάλου", ο Λούμπος Μίχελ και ο Φρανκ Αρνεσεν).

Το "εσείς αρμέγετε τον Σαββίδη" και τα συνθήματα κατά των παικτών

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ βρέθηκαν απέναντι σε δυσάρεστες καταστάσεις... Μετά την ήττα (2-1 στο Κύπελλο) από την Καλλονή τον Γενάρη οπαδοί των "ασπρόμαυρων" με το που είδαν τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και τον Ιγκορ Τούντορ στην αίθουσα αφίξεων στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", τους επιτέθηκαν φραστικά. " Εσείς αρμέγετε τον Σαββίδη. Του παίρνετε τα λεφτά και δεν σας νοιάζει.

Πάτε τώρα στα μπουζούκια, είναι ανοιχτά!", είπαν μεταξύ άλλων φίλοι του "Δικεφάλου" ενώ οι ποδοσφαιριστές τα... άκουσαν για τα καλά στο ματς με τον Ηρακλή (στις 14/02/16) όταν ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 0-1 και χρειάστηκαν αρκετές ώρες έτσι ώστε οι παίκτες της ομάδας να μπορέσουν να βγουν από τα αποδυτήρια αφού το κλίμα ήταν... εχθρικό γι' αυτούς από τον κόσμο του "Δικεφάλου".

Δεν έλειψαν μάλιστα συνθήματα κατά των ποδοσφαιριστών όπως "βαριά-βαριά του ΠΑΟΚ η φανέλα, όποιος δεν μπορεί να πάει στα μπ#@%%" ενώ ακούστηκαν συνθήματα και κατά της ΠΑΕ (ενδεικτικό του κακού κλίματος που υπήρχε για την ΠΑΕ ήταν το γεγονός πως μερίδα οπαδών του ΠΑΟΚ φώναζε συνθήματα εναντίον της ακόμη και σε ματς της ομάδας του "Δικεφάλου" στο "Παλατάκι").

Η απόλυση Τούντορ

Στο Κύπελλο υπήρχε ο στόχος της κατάκτησης του τροπαίου, όλα όμως τελείωσαν στο εντός έδρας ντέρμπι (02/03/16) με τον Ολυμπιακό. Το ότι δεν σφυρίχτηκε πέναλτι υπέρ του Ρόμπερτ Μακ προς το τέλος του παιχνιδιού (το σκορ ήταν 1-2) ήταν κάτι που εξαγρίωσε τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, έγιναν επεισόδια, το ματς διεκόπη και έληξε στα χαρτιά με 0-3. "Ηρθε" ο αποκλεισμός στο Κύπελλο αλλά και η τιμωρία της αφαίρεσης των πέντε βαθμών (στην συνέχεια μειώθηκε η ποινή στους τρεις βαθμούς) για τον "Δικέφαλο".

Μετά τον αγώνα με τους "ερυθρόλευκους", υπήρχε το παιχνίδι με τον Πανθρακικό στις 06/03/16 και αυτό ήταν το τελευταίο για τον Ιγκορ Τούντορ στον πάγκο των "ασπρόμαυρων". Ο "Δικέφαλος" έχασε με 2-1 και η ΠΑΕ ανακοίνωσε την απόλυση του Κροάτη τεχνικού. "Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόλυση του Ίγκορ Τούντορ, λόγω των ανεπιτυχών αποτελεσμάτων και των υποτιμητικών σχολίων για την ποιότητα της ομάδας. Ο Βλάνταν Ιβιτς θα είναι ο προπονητής της πρώτης ομάδας ως το τέλος της σεζόν", ανέφερε η ΠΑΕ.

Καλύτερος ΠΑΟΚ με Ιβιτς, κεφάτος Σαββίδης και... Τσάμπιονς Λιγκ

Στις 12/03/16 (νίκη με τον Παναιτωλικό με σκορ 0-3) έκανε το ντεμπούτο του ως τεχνικός του ΠΑΟΚ ο Ιβιτς. Η κατάσταση στον "Δικέφαλο" άρχισε να αλλάζει... Οι "ασπρόμαυροι" έδειχναν πιο σοβαρό πρόσωπο αγωνιστικά ενώ είχαν εξαιρετική πορεία στα πλέι οφ (συνολικά τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά αρχής γενομένης από την σεζόν 2008-09 να τελειώσει την διαδικασία του μίνι πρωταθλήματος όντας αήττητος) στα οποία ξεκίνησαν από το μηδέν ενώ ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ άρχισαν έχοντας δύο βαθμούς (παράλληλα ο ΠΑΟΚ έπαιξε δίχως κόσμο απέναντι στην "Ενωση" και στον Πανιώνιο λόγω τιμωρίας της έδρας του).

H ισοπαλία με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ την Κυριακή (29/05/16) αποτέλεσε ματς "κλειδί" για τον ΠΑΟΚ προκειμένου να "κρατά" την τύχη στα χέρια του για την πρώτη θέση των πλέι οφ και ο Ιβάν Σαββίδης όντας... ενθουσιασμένος, υποδέχτηκε την αποστολή της ομάδας στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" μετά την επιστροφή από την Αθήνα.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ χαιρετούσε ένα-ένα τα μέλη της αποστολής και ήταν ιδιαίτερα κεφάτος. Ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που ήθελε στο ματς (1-1) με τον Παναθηναϊκό την Τρίτη αφού δεν έχασε (αυτό ήταν το ζητούμενο για να "έρθει" η πρωτιά στα πλέι οφ) και τώρα έχει κάθε δικαίωμα να "χαμογελά" αφού "άρπαξε" το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πλέον ο Ιβιτς που θα συνεχίσει στον πάγκο του ΠΑΟΚ, θα έχει πολύ μεγαλύτερες ευθύνες την επόμενη σεζόν αφού πέραν της όποιας πορείας στην Ευρώπη στο μυαλό των οπαδών της ομάδας είναι ο "Δικέφαλος" στο πρωτάθλημα να μπορέσει να "κοιτάξει" στα μάτια τον Ολυμπιακό (κάτι που αντικειμενικά δεν έκανε την σεζόν που ολοκληρώθηκε αφού έμεινε από νωρίς πολύ πίσω στη βαθμολογία σε σχέση με τους "ερυθρόλευκους") και να έχει ρόλο πρωταγωνιστή.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ