ΠΑΟΚ

Μία ντουζίνα διεθνείς στον ΠΑΟΚ

Μία ντουζίνα διεθνείς στον ΠΑΟΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σχεδόν η μισή πρώτη ομάδα θα λείπει από τις προπονήσεις των επόμενων ημερών στη Νέα Μεσημβρία. Ποιο το πρόγραμμα των 12 συνολικά διεθνών του ΠΑΟΚ.

Μετά το παιχνίδι με τη Βέροια, ο Βλάνταν Ίβιτς έδωσε ρεπό στους παίκτες του ΠΑΟΚ και ανανέωσε το ραντεβού μαζί τους για την Τετάρτη (5/10).

Ωστόσο, από τις προπονήσεις θα λείπουν 11+1 παίκτες. Ο ένας είναι ο Αλέξανδρος Τζιόλης, ο οποίος ως γνωστό ακολουθεί ξεχωριστό πρόγραμμα καθημερινά με τους άλλους δύο "κομμένους", Γιάννη Σκόνδρα και Δημήτρη Χατζηισαΐα, συμπεριλαμβάνεται όμως σταθερά στις επιλογές του Μίκαελ Σκίμπε στην εθνική μας ομάδα.

Όσο για τους υπόλοιπους έντεκα; Έχουμε και λέμε:

  • Ο Γιώργος Τζαβέλλας και ο Παναγιώτης Γλύκος, μαζί με τον Τζιόλη, συμπεριλαμβάνονται στην αποστολή της εθνικής Ελλάδας για τα δύο παιχνίδια των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018. Την Παρασκευή, 7 ΟΚτωβρίου, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημά μας θα αντιμετωπίσει στο Καραϊσκάκη την Κύπρο και τρεις μέρες αργότερα θα τεθεί αντιμέτωπο με την Εσθονία στο Ταλίν.
  • Αγώνες προκριματικών Παγκοσμίου Κυπέλλου δίνουν και άλλοι τέσσερις παίκτες του ΠΑΟΚ. Ο Γκόικο Τσίμιροτ βρίσκεται στην αποστολή της εθνικής Βοσνίας που συμμετέχει στον όμιλο της εθνικής Ελλάδας και θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή (7/10) το Βέλγιο εντός έδρας και τη Δευτέρα (10/10) την Κύπρο εκτός. Ο Εβγκέν Σάχοβ είναι στα πλάνα του Αντρέι Σεβτσένκο στην εθνική Ουκρανίας που την Πέμπτη (6/10) παίζει στην Τουρκία και την Κυριακή (9/10) θα αντιμετωπίσει στην έδρα της το Κόσοβο. Υπάρχουν και δύο παίκτες στα προκριματικά της αφρικανικής ηπείρου. Ο λόγος για τον Γκάρι Ροντρίγκες και τον Φερνάντο Βαρέλα που αποτελούν μέλη της εθνικής Πράσινου Ακρωτηρίου και το Σάββατο (8/10) θα παίξουν στη Σενεγάλη στην πρεμιέρα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018. ΄
  • Τέλος, πέντε είναι οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ στην εθνική Ελλάδας U21. Πρόκειται για τους Γιάννη Μυστακίδη, Χάρη Χαρίση, Ευθύμη Κουλούρη, Δημήτρη Γιαννούλη, Αχιλλέα Πούγγουρα που συμμετέχουν στην αποστολή της U21 για τα παιχνίδια κόντρα σε Ισραήλ εκτός έδρας (6/10) και Ουγγαρία εντός έδρας (10/10) στο πλαίσιο των προκριματικών του EURO 2017.

Η ψηφοφορία για τον MVP Σεπτεμβρίου

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ "άνοιξε", μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, την ψηφοφορία για τον MVP Σεπτεμβρίου. Στο σχετικό κείμενο υπάρχουν και μπηχτές για την διαιτησία, με αφορμή το ακυρωθέν γκολ του Περέιρα.

Αναλυτικά το κείμενο: "ο Σεπτέμβριος έκλεισε ιδανικά με διπλό στην Τσεχία κι ο Οκτώβριος μπήκε ανάποδα με την απώλεια βαθμών στη Βέροια. Έτσι είναι (ειδικά το ελληνικό) ποδόσφαιρο. Η ψηφοφορία για τον 11888 MVP δεν αφορά όσους κάνουν πως δεν βλέπουν.

Είναι για εκείνους που θέλουν παρακολουθούν μπάλα. Καθαρή. Οι υποψηφιότητες αφορούν τους αγώνες που έδωσε ο ΠΑΟΚ μέσα στον Σεπτέμβριο με Παναιτωλικό, Φιορεντίνα, Αστέρα Τρίπολης, Ξάνθη και Σλόβαν Λίμπερετς.

Απολογισμός τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες. Πρώτος διεκδικητής ο Γιώργος Τζαβέλλας. Η αμυντική γραμμή του Δικεφάλου είχε πολύ καλή παρουσία τον Σεπτέμβριο και ο διεθνής αμυντικός ήταν ο ηγέτης της. Σταθερός είτε είχε δίπλα του τον Χοσέ Κρέσπο, είτε τον Φερνάντο Βαρέλα, με σωστές τοποθετήσεις, γρήγορες επεμβάσεις και καίριες παρεμβάσεις στη ροή του εκάστοτε παιχνιδιού. Η αμυντική σταθερότητα του ΠΑΟΚ έκανε πιο εύκολο το έργο του Παναγιώτη Γλύκου.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας μπορεί να μην είχε πάρα πολύ δουλειά, αλλά όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί. Ειδικά στο ματς με τη Φιορεντίνα που του χάρισε και την υποψηφιότητα για παίκτη της εβδομάδας στo Europa League. Συγκεντρωμένος, σταθερός, σίγουρος, εμπνέει εμπιστοσύνη σε όλη την ομάδα και πλέον διεκδικεί και το βραβείο του 11888 MVP.

Από τη μία άκρη του γηπέδου περνάμε στην άλλη. Ο Στέφανος Αθανασιάδης με τα δύο γκολ στο Λίμπερετς ουσιαστικά… έκλεψε την υποψηφιότητα από τον Χοσέ Κάνιας που είχε σταθερά καλή παρουσία σε όλους τους αγώνες του Δικεφάλου.

Σημαντικός για τον ΠΑΟΚ ήταν κι ο Κλάους παρότι του έλειπε το γκολ. Έδωσε μια καταπληκτική ασίστ στον Ροντρίγκες κόντρα στον Παναιτωλικό, βοηθούσε στην ανάπτυξη, αλλά και ανασταλτικά.

Κόντρα στη Λίμπερετς, μάλιστα, βρήκε και τα γκολ που χρειαζόταν και κέρδισε την υποψηφιότητα. Λάβετε μέρος στην ψηφοφορία του paokfc.gr κι επιλέξτε τον πολυτιμότερο παίκτη του ΠΑΟΚ για τον Σεπτέμβριο".

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τις πρώτες ψήφους προηγείται ο Παναγιώτης Γλύκος με ποσοστό πάνω από 43% και ακολουθούν ο Γιώργος Τζαβέλλας με ποσοστό κοντά στο 38% και ο Αθανασιάδης με την επίδοσή του να φτάνει κοντά στο 19%.

Photo credits: ACTION IMAGES

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ