ΠΑΟΚ

Μήνυμα ετοιμότητας με νίκη

Μήνυμα ετοιμότητας με νίκη

Άρεσε, ειδικά στο β΄ μέρος, ο ΠΑΟΚ του Άγγελου Αναστασιάδη, ο οποίος νίκησε (0-1) την ΚΠΡ στο Λόφτους Ρόουντ και έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο ενόψει των αγώνων με τη Ζίμπρου. Άτυχος ο Κωνσταντινίδης, υπέστη ρήξη έξω πλαγίου συνδέσμου.

Δεν θα μπορούσε να περιμένει καλύτερη εικόνα από την ομάδα του ο Άγγελος Αναστασιάδης λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν το πρώτο παιχνίδι με την Ζίμπρου Κισινάου, στο πλαίσιο των πλέι οφ του Europa League. Κόντρα στην ΚΠΡ, ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό επίπεδο, τόσο από ομαδικής, όσο και από ατομικής πλευράς. Μάλιστα, ήταν πιο παραγωγικός από οποιοδήποτε άλλο φιλικό παιχνίδι του αυτό το καλοκαίρι.

Ειδικά, στο β΄ μέρος, ο "Δικέφαλος", με μπροστάρηδες τον Μακ και τον Αθανασιάδη που είχαν άψογη συνεργασία και τον Μαντούρο πολύ καλό ως κεντρικό μέσο, δημιούργησε ευκαιρίες να πετύχει περισσότερα από ένα γκολ, που πέτυχε με τη γκέλα του Χιλ.

Πιθανόν, η βασική ενδεκάδα του χθεσινού ματς, σε διάταξη 4-3-3 (αν και δοκιμάστηκε προς το τέλος και σχήμα με τρεις στόπερ) να είναι κι αυτή που θα προτιμηθεί στα πρώτα επίσημα ματς.

Το μόνο αρνητικό ήταν ο τραυματισμός του Κωνσταντινίδη που σε ανύποπτη φάση στο β΄ μέρος, υπέστη ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Λόφτους Ρόουντ

ΚΠΡ: Γκριν, Σίμπσον (67' Φίλιπς Μάτι), Κόκερ, Φέρντιναντ (57' Χιλ), Μπάρτον, Οστιν, Ράιτ Φίλιπς, Ματς, Φόρλιν (67' Χένρι), Νταν (57' Ονουόχα), Χόιλετ (57' Ζαμόρα)

ΠΑΟΚ: Γλύκος (71' Γιακουμής), Κίτσιου (46' Κωνσταντινίδης, 58΄ λ.τ. Τζιόλης), Ρατς (66' Σπυρόπουλος), Βίτορ (46΄ Σκόνδρας), Τζαβέλλας (46' Κατσικάς), Κάτσε, Μαντούρο (70' Τζανδάρης), Γκολάσα (66' Σαββίδης), Σαλπιγγίδης (66' Περέιρα), Μακ (70΄ Ποζατζίδης), Αθανασιάδης (71' Κουλούρης)

Γκολ: 67' Χιλ (αυτογκόλ)

Κάρτες: 61' Μακ, 65' Μπάρτον

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα:

Καλά απλωμένος στον αγωνιστικό χώρο

Με ένα σχήμα που για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε σε φιλικό παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ στάθηκε καλά στο πρώτο 45λεπτο. Ο Αναστασιάδης προτίμησε ενδεκάδα βασισμένη στο 4-2-3-1. Ο Γλύκος ήταν κάτω από το τέρμα, στην άμυνα από δεξιά ήταν οι Κιτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλας, Ρατς, ενώ κεντρικοί μέσοι ήταν ο Μαντούρο με τον Κάτσε. Μπροστά τους κινήθηκε ο Γκολάσα, δεξιά ήταν ο Μακ, αριστερά ο Σαλπιγγίδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Αθανασιάδης.

Με εξαίρεση μία φάση που προήλθε από λάθος υπολογισμό του Βίτορ στο 5', όταν ο Ματς σούταρε άουτ από πλάγια θέση, ο ΠΑΟΚ δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από την ΚΠΡ. Με οργανωτή τον Μαντούρο, μάλιστα και αρκετά κεφάτο τον Μακ, δημιούργησε ορισμένες φάσεις. Στο 11' ο Γκολάσα σούταρε υπό καλές προυποθέσεις, η μπάλα, όμως, βρήκε στα σώματα των αμυντικών της αγγλικής ομάδας.

Στο 31' ο Μακ σημάδεψε με σέντρα ακριβείας τον Κλάους, όμως, ο Κόκερ τελευταία στιγμή έδιωξε σε κόρνερ. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, ο Μαντούρο με κάθετη πάσα προσπάθησε να βγάλει τετ-α-τετ με τον Γκριν τον Σαλπιγγίδη, αλλά ο τερματοφύλακας της ΚΠΡ κινήθηκε γρήγορα και μπλόκαρε τη μπάλα.

Ο ΠΑΟΚ άρχισε με ευκαιρία το δεύτερο μέρος. Μόλις στο 46' ο Μακ κινήθηκε από τα δεξιά, πάσαρε στον Κλάους που με πλασέ στην κίνηση με το αριστερό έστειλέ τη μπάλα προς την εστία της ΚΠΡ για να μπλοκάρει ο Γκριν. Από τη συνεργασία των δύο παικτών του ΠΑΟΚ ήρθε και η μεγαλύτερη φάση του αγώνα στο 49'. Ο Μακ ελίχθηκε μέσα στην περιοχή, πλάσαρε με το δεξί ο Γκριν απέκρουσε για να στείλει σε κενή εστία τη μπαλα στο δεξί δοκάρι ο Κλάους. Στο 62΄ κι αφού είχε προηγηθεί ένα διάστημα που ο ρυθμός έπεσε με τις συνεχείς αλλαγές και ορισμένα σκληρά μαρκαρίσματα, ο Κλάους επιχείρησε σέντρα-σουτ, ο Σαλπιγγίδης πήγε να μπει στη φάση και ο Ονουόχα έδιωξε σε κόρνερ. Στο 64΄ από λάθος του Γκολάσα στη μεσαία γραμμή, η ΚΠΡ βγήκε γρήγορα στην κόντρα επίθεση, ο Όστιν πάσαρε δεξιά στο Ζαμόρα, ο τελευταίος προσπάθησε να τη γυρίσει συρτά και ο Κατσικάς παρενέβη σωτήρια.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε στο ίδιο επιθετικό τέμπο και στο 67' έφτασε στο γκολ. Ο Κλάους "έσπασε" ωραία στον Περέιρα που κινήθηκε από αριστερά στην πλάτη της άμυνας της ΚΠΡ, σέντραρε συρτά προς τον Μακ και ο Χιλ στην προσπάθειά του να διώξει την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. Μετά τις συνεχόμενες αλλαγές ο ρυθμός έπεσε λίγο και πάλι, αλλά στο 72΄ η ΚΠΡ προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Χένρι σούταρε έξω από την περιοχή και ο Γιακουμής έδιωξε εντυπωσιακά

Η φάση του αγώνα

Ήταν από τις φάσεις που λες "δεν χάνεται". Ο λόγος για το ενστικτώδες πλασέ του Αθανασιάδη σε κενή εστία σουτ έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι, μετά το σλάλομ του Μακ.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Ρόμπερτ Μακ ήταν όλα τα λεφτά χθες για τον ΠΑΟΚ στα 70 λεπτά που αγωνίστηκε. Αναστάτωσε την αγγλική άμυνα με την ταχύτητά και τις επελάσεις του, συνεργάστηκε καλά με τον Αθανασιάδη και έδειξε ότι ο "Δικέφαλος" μπορεί να στηριχθεί πάνω του

Μας άρεσε

Η συνοχή μεταξύ των γραμμών και το γεγονός πώς υπήρχε ξεκάθαρο αμυντικό και επιθετικό πλάνο. Σ' αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο η παρουσία του Μαντούρο ως συνδετικού κρίκου και ο ελεύθερος ρόλος του Αθανασιάδη που ήταν παντού στο γήπεδο. Επίσης, το "ανέβασμα" του Περέιρα καταγράφεται στα θετικά

Δεν μας άρεσε

Τα κενά που υπήρχαν στη δεξιά πλευρά της ομάδας και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί με την ταχύτητά του ο Σον Ράιτ Φίλιπς. Τόσο ο Κίτσιου, όσο και ο Κωνσταντινίδης (όσο αγωνίστηκε) είχαν προβλήματα, ίσως και γιατί δεν πήραν τις ανάλογες βοήθειες από τους παίκτες που έπαιζαν στην πλευρά τους.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ