ΠΑΟΚ

Μεγαλύτερα έσοδα για τον Σαββίδη

Μεγαλύτερα έσοδα για τον Σαββίδη
Σαββίδης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι εταιρίες του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, αύξησαν τα έσοδά τους μέσα στο 2015 και έτσι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ βγήκε κερδισμένος. Αναφορά στη ζωή του Ερικ Σάμπο έχει η ιστοσελίδα του Δικεφάλου.

Aύξηση υπήρχαν για τις επιχειρήσεις του Ιβάν Σαββίδη στη Ρωσία σε ό,τι αφορά το 2015 (σε σύγκριση με το 2014). Ο Σεργκέι Σαποτνίσκι, που είναι ο εκτελεστικός διευθυντής των επιχειρήσεων του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, τόνισε πως οι πωλήσεις των θυγατρικών εταιριών της "Agrocom Group" "ανέβηκε" κατά 27% και συγκεκριμένα στα 82,6 δισεκατομμύρια ρούβλια.

Για παράδειγμα η "EBITDA" είχε αύξηση στον τζίρο κατά 37% και έφτασε τα 10,3 δισ. ρούβλια. Η "Atlantis-Pak" είχε αύξηση 32% σε σχέση με το 2014 και μέσα στο 2015 είχε μεγαλύτερες πωλήσεις κατά 8,4 δισ. ρούβλια. Η "Ντονσκόι Ταμπάκ" είχε αύξηση 33% κατά 63 δισ. ρούβλια και η εταιρία κρεάτων "Ταύρος" είχε αύξηση εσόδων κατά 14,7%.

Το life story του Σάμπο

Αναφορά στη ζωή του Ερικ Σάμπο έχει η επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ. Μεταξύ άλλων γράφεται: "Ο Έρικ γεννήθηκε στο Σουρόβτσε, ένα μικρό χωριό έξω απ’ την Τρνάβα και μεγάλωσε σε ένα σπίτι (κυριολεκτικά) γεμάτο παιδικές φωνές. Ως το πέμπτο από τα δέκα παιδιά του Λούμπος και της Αντονίας. Με άλλα πέντε αγόρια και τέσσερα κορίτσια. «Μπορεί να μην είναι εύκολο να μεγαλώνεις σε μια τόση μεγάλη οικογένεια, αλλά εγώ περνούσα καλά», λέει και συμπληρώνει: «Αν το καλοσκεφτείς έχει πλάκα. Πάντα υπήρχε κάποιος στο σπίτι για να μιλήσεις, να παίξεις. Βέβαια, τσακωνόμασταν συνέχεια, αλλά αυτό δεν έχει σημασία»! Οι τσακωμοί, άλλωστε, ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς του.

Ο σημερινός ήσυχος και χαμηλών τόνων Έρικ ήταν ένα παιδί που γύρευε καβγάδες. «Δεν έκανα και τίποτα άλλο όταν ήμουν παιδί. Μάλωνα και έπαιζα ποδόσφαιρο στο δρόμο με τους φίλους μου. Είχαμε σπάσει σχεδόν όλα τα παράθυρα της γειτονιάς με τη μπάλα!!». Σε μια προσπάθεια να σταματήσει να πληρώνει τα σπασμένα και να βοηθήσει τον γιο του να αποκτήσει μεγαλύτερη πειθαρχία, ο πατέρας του, σε ηλικία 6-7 ετών, τον έγραψε στην τοπική ακαδημία ποδοσφαίρου, ενώ αργότερα ο Έρικ πήγε και σ’ αθλητικό σχολείο. Οι φασαρίες τον ακολούθησαν. «Ημουν στην Πέμπτη δημοτικού και ήταν η πρώτη μέρα στο καινούριο μου σχολείο», περιγράφει το σκηνικό και συνεχίζει: «Κάποια από τα παιδιά με κορόιδευαν επειδή ήμουν νέος.

Περίμενα να σχολάσουμε, για να μην μπλέξω από την πρώτη μέρα και μόλις φύγαμε έγινε μεγάλη φασαρία. Μετά δεν με ξαναπείραξε κανείς». Η συμβουλή του Λούμπος «να είσαι καλός άνθρωπος και να δεις πως όλα θα έρθουν στη ζωή σου» και η επιλογή του να τον… σπρώξει προς το ποδόσφαιρο απέδωσαν. Ο μικρός σταδιακά ηρέμησε, βρήκε τον εαυτό σου, έδειξε πως το ταλέντο του δεν περιοριζόταν στο να σημαδεύει τζαμαρίες και δεν άργησε να βρεθεί στη μεγάλη ομάδα της πόλης, την Σπάρτακ. Κάτι που σήμαινε πως έπρεπε ν’ αποχωρίσει από το ζεστό, μα θορυβώδες πατρικό του και να βρει σπίτι στην πόλη.

«Πάντα μου άρεσε να γυρίζω εκεί, όμως. Ετσι, όποια Κυριακή δεν είχα αγωνιστικές υποχρεώσεις πήγαινα στο σπίτι των γονιών μου, μαζευόμασταν όλοι μαζί και τρώγαμε». Η μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ έσπασε αυτή την παράδοση. Η επικοινωνία, βέβαια, δεν σταμάτησε. Ο πατέρας του εξακολουθεί να είναι από τους πρώτους που τον καλούν στο τηλέφωνο μετά τους αγώνες για να τον επιβραβεύσει ή και να τον κριτικάρει όταν δεν έχει παίζει όπως μπορεί, αλλά βασικά για ν’ ακούσει ότι είναι καλά. Και η αλήθεια είναι πως ο Σλοβάκος ποδοσφαιριστής δυσκολεύτηκε τις πρώτες του μέρες στη Θεσσαλονίκη.

«Είναι δύσκολο όταν για πρώτη φορά φεύγεις από τον τόπο σου χωρίς την οικογένειά σου και χωρίς να γνωρίζεις τη γλώσσα», παραδέχεται και συνεχίζει: «Αυτό ήταν και το… σκληρό κομμάτι της προσαρμογής. Δεν μπορούσα να πω και να καταλάβω τίποτα. Τώρα τα πράγματα είναι καλύτερα, προσπαθώ να κάνω φίλους, γνωρίζω τους συμπαίκτες μου και μαθαίνω αγγλικά». Πλέον έχει αρχίσει να αισθάνεται πιο άνετα μέσα στ’ αποδυτήρια, να μιλά και με άλλους πλην του συμπατριώτη του Ρόμπερτ Μακ και να βγάζει το ιδιαίτερο, μα πετυχημένο του χιούμορ. Πάντα δίχως ν’ αλλάζει έκφραση, γεγονός που σε αφήνει ν’ αναρωτιέσαι αν μιλάει σοβαρά ή κάνει πλάκα. Σύντομα, μάλιστα, ο Έρικ δε θα είναι μόνος στη Θεσσαλονίκη. Θα έχει συντροφιά τη δική του οικογένεια.

Τη σύζυγό του, την Ελι, την οποία γνώρισε πριν από σχεδόν πέντε χρόνια σε μια ντίσκο της Τρνάβα κι έκτοτε βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό του, αλλά και τον λίγων μηνών γιο τους, τον Σεμπάστιαν. Το καλοκαίρι, δε, αναμένεται reunion όλης της οικογένειας Σάμπο στην Χαλκιδικη. Μέχρι τότε γεμίζει το χρόνο του βλέποντας το γιο του στο Skype, παρακολουθώντας αγώνες τένις (ειδικά του Φέντερερ) στην τηλεόραση και διαβάζοντας ιστορικά βιβλία, τα οποία αναλύουν τη δράση της μαφίας στη Σλοβακία".

PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ