ΠΑΟΚ

Με τη γνωστή συνταγή ή σε 4-4-2 με ρόμβο;

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Βλάνταν Ίβιτς κάνει διάφορες σκέψεις για τα παιχνίδια από εδώ και στο εξής, αρχής γενομένης από αυτό της Τετάρτης (5/4) στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο.

Ο σοβαρός τραυματισμός του Γιάννη Μυστακίδη και αυτός του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς που είχε προηγηθεί πριν από 20 μέρες, δημιούργησαν δύο μεγάλες απώλειες στον ΠΑΟΚ και προβλήματα στον σχεδιασμό του αγωνιστικού πλάνου από τον Βλάνταν Ίβιτς.

Ο Σέρβος τεχνικός παρότι δοκίμασε, κυρίως, σχήμα βασισμένο στο 4-2-3-1 και ενόψει Ατρομήτου, σκέφτεται σοβαρά -και λόγω της μέτριας εικόνας που βγάζει μεσοεπιθετικά ο ΠΑΟΚ τελευταία- αν έχει έρθει η ώρα να επιλέξει σχηματισμό με δύο επιθετικούς και ειδικότερα το 4-4-2 με τη μεσαία γραμμή σε διάταξη ρόμβου.

Κι αυτό για συγκεκριμένους λόγους:

  • Πρώτον γιατί ο Ενρίκε ακόμη δεν έχει βρει τα πατήματά του ως ακραίος (γι' αυτό άλλωστε και υπάρχει ενδεχόμενο να αγωνιστεί ο Κίτσιου βασικός κόντρα στον Ατρόμητο).
  • Δεύτερον γιατί Κουλούρης και Αθανασιάδης δεν δείχνουν ότι μπορούν από μόνοι τους να καλύψουν το κενό του Πρίγιοβιτς στην κορυφή της επίθεσης.
  • Τρίτον, γιατί ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες με έφεση στο γκολ που μπορούν να παίξουν ως δεύτεροι επιθετικοί και αρκετούς κεντρώους χαφ.

Βέβαια, ο Πέλκας που είναι μια περίπτωση κρυφού φορ θα απουσιάσει από το Περιστέρι, καθώς εκτίει τη δεύτερη αγωνιστική της τιμωρίας του για τον άσεμνο πανηγυρισμό, υπάρχουν όμως ο Κάμπος και ο Ενρίκε που μπορούν να παίξουν δίπλα στον Κουλούρη (αν τελικά τολμήσει ο Ίβιτς την αλλαγή σχηματισμού).

Κατά τα άλλα, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ο Μπρκιτς να είναι και πάλι βασικός, ο Κρέσπο και ο Τσίμιροτ να επιστρέψουν στην ενδεκάδα, ενώ αρκετές πιθανότητες συγκεντρώνει και η συμμετοχή του Κάτσε στο αρχικό σχήμα.

Δείτε το video από τη σημερινή προπόνηση:

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ