ΠΑΟΚ

Με συνταγή… εξάρας ο ΠΑΟΚ

Με συνταγή… εξάρας ο ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

Ο Τούντορ θα εμπιστευτεί το σχήμα που συνέτριψε την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ με 6-0 την περασμένη εβδομάδα, στον αγώνα της Πέμπτης (30/7) με την Σπαρτάκ Τρνάβα στην Τούμπα. Πως θα παραταχθούν οι Σλοβάκοι.

Ο ΠΑΟΚ ρίχνεται στη «μάχη» του γ΄ προκριματικού γύρου τουEuropaLeagueτην Πέμπτη 30/7 στις 20:00, υποδεχόμενος την Σπαρτάκ Τρνάβα στην Τούμπα. Ο Ίγκορ Τούντορ θα επιλέξει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, την ίδια ενδεκάδα με την αναμέτρηση της προηγούμενης Πέμπτης απέναντι στην Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ. Επομένως, ο «Δικέφαλος» θα αγωνιστεί με σχηματισμό 3-5-2, που όταν αμύνεται θα μετατρέπεται σε 4-2-3-1.

Η ενδεκάδα θα είναι η εξής:

Όλσεν, Κόστα, Βίτορ, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Μακ, Κάτσε, Τζιόλης, Πέλκας, Λούκας, Κουλούρης.

Πιο συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Όλσεν, την τριάδα της άμυνας θα αποτελούν οι Κόστα, Βίτορ και Τζαβέλλας, στο χώρο του κέντρου θα βρίσκονται οι Κάτσε, Τζιόλης και πιο προωθημένος ο Πέλκας. Στο δεξί άκρο ο Κίτσιου και στο αριστερό ο Μακ, ενώ το επιθετικό δίδυμο θα απαρτίζουν ο Λούκας με τον Κουλούρη. Όταν το σύνολο του Τούντορ θα βρίσκεται σε φάση άμυνας, ο σχηματισμός θα μετατρέπεται σε 4-2-3-1 με τον Κίτσιου να γίνεται ο τέταρτος της άμυνας από δεξιά και ο Τζαβέλλας να μεταφέρεται στη θέση του αριστερού μπακ. Μακ, Πέλκας και Λούκας θα είναι η τριάδα πίσω από τον Κουλούρη και μπροστά από τους Τζιόλη και Κάτσε.

Ο Κροάτης τεχνικός θέλει καθαρό σκορ πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς, όντας πλέον πιο ήρεμος και έχοντας περισσότερη εμπιστοσύνη στην ομάδα του. Αυτό που τον προβληματίζει είναι οι μεταβάσεις από την επίθεση στην άμυνα κι εκεί εστίασε περισσότερο στην τελευταία προπόνηση πριν το ματς που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Νέα Μεσήμβρια.

Έτσι θα παίξει η Σπαρτάκ Τρνάβα

Η Σπάρτακ Τρνάβα προπονήθηκε στο γήπεδο της Τούμπας μία ημέρα πριν τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ και ο προπονητής της ομάδας, Γιουράι Γιάραμπεκ φανέρωσε τις τελευταίες του σκέψεις αναφορικά με την ενδεκάδα που πρόκειται να επιλέξει στην αυριανή (30/7)αναμέτρηση. Οι Σλοβάκοι αναμένεται να παραταχθούν με σύστημα 4-2-3-1.

Η ενδεκάδα τους θα είναι η εξής:

Καμενάρ, Γιανέτσκα, Τοθ, Νίκολιτς, Κόνκα, Μπαέζ, Κασάδο, Σαμπό, Χαλίλοβιτς, Μίκοβιτς, Βόιτους.

Χαρακτηριστικά κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Καμενάρ, όπως επιβεβαίωσε και ο προπονητής της ομάδας στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του ματς. Την αμυντική τετράδα θα απαρτίζουν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Γιανέτσκα, Τοθ, Νίκολιτς και Κόνκα. Βέβαια, ο Κόνκα αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και προπονήθηκε μόνος του στην Τούμπα. Ωστόσο λογικά θα ξεκινήσει βασικός, όντας ένας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας. Σε περίπτωση που δεν καταφέρει να παίξει, θα πάρει θέση στην ενδεκάδα ο Γκρέσακ ως κεντρικός αμυντικός και θα μεταφερθεί ο Τοθ στο αριστερό άκρο. Δύο αμυντικά χαφ θα είναι οι Μπαέζ και Κασάδο, ενώ η τριάδα μπροστά τους θα αποτελείται από τους Σαμπό στα δεξιά (αρχηγός), 10άρι ο Χαλίλοβιτς και αριστερά ο Μίκοβιτς. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Βόιτους.

Με συνταγή… εξάρας ο ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

Αρκετές απουσίες

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Σλοβάκοι θα παραταχθούν με αρκετές απώλειες στην Τούμπα. Γιάνεσελ και Μπορτέλ (στόπερ) είναι τιμωρημένοι με κάρτες, ενώ ο Τσάρνοτα, ο έτερος στόπερ που αποκτήθηκε φέτος, είναι τραυματίας. Τραυματίας είναι επίσης ένας ακόμη κεντρικός αμυντικός, ο Γκοντάλ, όπως και ο Βραζιλιάνος αριστερός εξτρέμ, Κλέμπερ, που έχει πρόβλημα στη φτέρνα. Ακόμη, απών λόγω τραυματισμού είναι ο αριστερός μπακ, Γκράμπεζ.

Αναλυτικά η αποστολή:

Τερματοφύλακες: Καμενάρ, Στραπάκ, Γιάκουμπετς

Αμυντικοί: Τοτ, Γκρέσακ, Κόνκα, Στέινχουμπελ, Μπαέζ

Μέσοι: Νίκολιτς, Τζίρκα, Κασάδο, Σαμπό, Χαλίλοβιτς, Μίκοβιτς, Κοστάλ

Επιθετικοί: Μίκινιτς, Χάρμπα, Βόιτους

Με κόσμο στο πλευρό τους

Στη Θεσσαλονίκη και στο γήπεδο της Τούμπας υπολογίζεται πως θα βρεθούν περίπου 120-150 οπαδοί της Σπαρτάκ, για να στηρίξουν την ομάδα τους. Θα πάρουν θέση στη θύρα 8 και ορισμένοι στις θέσεις VIP.

Θα είναι το τελευταίο παιχνίδι του Λούκας;

Τα ισπανικά ΜΜΕ θεωρούν σίγουρη τη μεταγραφή του Λούκας στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Το μέλλον του Ισπανού στον ΠΑΟΚ μοιάζει εξαιρετικά αβέβαιο και ενδεχομένως η αυριανή αναμέτρηση να είναι και η τελευταία του στην Τούμπα, καθώς είναι πολύ πιθανόν να πωληθεί στην ομάδα της Γαλικίας. Στο ματς με τη Λοκομοτίβα οι φίλαθλοι τον αποθέωσαν όταν αντικαταστάθηκε, μένει να δούμε αν θα κερδίσει και αύριο το χειροκρότημα μετά τις τελευταίες εξελίξεις, εφόσον βέβαια πραγματοποιήσει ανάλογη, θετική εμφάνιση.

Επίσης, αξίζει να αναφερθεί σχετικά με τον Λούκας, ότι το απόγευμα της Τετάρτης (29/7) αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του κείμενο προαναγγελίας του αγώνα ΠΑΟΚ-Σπάρτακ Τρνάβας με τίτλο: «Με ηγέτη τον Λούκας».

Αναμένεται σχεδόν γεμάτη η Τούμπα

Στο «ασπρόμαυρο στρατόπεδο» περιμένουν αρκετό κόσμο στο αυριανό παιχνίδι, δεδομένου του ότι στον αγώνα με τη Λοκομοτίβα είχε περίπου 17.000 οπαδούς και το 6-0 έχει προκαλέσει μεγαλύτερη ικανοποίηση στις τάξεις των φιλάθλων. Έτσι, υπολογίζουν πως στην Τούμπα θα βρεθούν αύριο πάνω από 20.000 φίλοι της ομάδας.

Τέλος, να σημειωθεί πως διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο 36χρονος Νορβηγός, πακιστανικής καταγωγής, Σβέιν Ερικ Εντβαρτσεν.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ