ΠΑΟΚ

Με Αθανασιάδη η αποστολή

Με Αθανασιάδη η αποστολή
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αθανασιάδης συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του αγώνα με τον Ολυμπιακό ενώ ο Ροντρίγκες έμεινε εκτός αυτής γιατί "κόπηκε" από το ιατρικό τιμ. Ποιοι οι 20 εκλεκτοί του Τούντορ για το ντέρμπι.

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το εντός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό. Στην αποστολή του "Δικεφάλου" για το παιχνίδι του Κυπέλλου είναι ο Στέφανος Αθανασιάδης που ακολούθησε όλο το πρόγραμμα της προπόνησης.

Πάντως επειδή είναι ανέτοιμος λόγω του τραυματισμού από τον οποίο ταλαιπωρήθηκε, θα είναι στον πάγκο την Τετάρτη (ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα, θα φανεί αν πάρει χρόνο συμμετοχής από τον Ιγκορ Τούντορ).

Όσον αφορά τον Γκάρι Ροντρίγκες (είχε κι αυτός πρόβλημα τραυματισμού τον τελευταίο καιρό), έμεινε εκτός αποστολής έπειτα από απόφαση του τεχνικού με το ιατρικό τιμ επειδή προέρχεται από διπλό τραυματισμό και η κατάστασή του εμπεριείχε μεγαλύτερο ρίσκο.

Οι 20 ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο Τούντορ για την αναμέτρηση της Τετάρτης είναι οι Βελλίδης, Σιαμπάνης, Μαλεζάς, Χατζηισαϊας, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κίτσιου, Λέοβατς, Κοροβέσης, Χαρίσης, Κάτσε, Τσίμιροτ, Τζιόλης, Σάμπο, Aντoνις, Μυστακίδης, Πέλκας, Κάκκο, Μακ και Αθανασιάδης.

Ο Τούντορ να σημειωθεί πως δούλεψε ξανά στην συνολική τακτική προσέγγιση του αγώνα με επί μέρους ασκήσεις για την ανασταλτική λειτουργία αλλά και για τις στημένες φάσεις.

Ο Χορέπ, ο Μπετέο και το πρόγραμμα SPIN

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρεται στους "μικρούς" Χορέπ και Μπετέο που βρέθηκαν στην Τούμπα και συμμετέχουν για δεύτερη φορά στο πρόγραμμα SPIN μέσω του "Δικεφάλου". H ΠΑΕ μεταξύ άλλων αναφέρει:

" Πέρασαν πάρα πολύ όμορφα. Θέλουμε να πάμε στον ΠΑΟΚ να παίξουμε ποδόσφαιρο. Και τώρα εδώ, στο γήπεδο, είναι πολύ χαρούμενοι που θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία ν’ αγωνιστούν στο γήπεδο με τη φανέλα της ομάδας", τόνισε η μητέρα τους, Γκρέι. Η καταγωγή του Χορέπ και του Μπετέο είναι από την Σομαλία και την Νιγηρία με τον πρώτο να έχει γεννηθεί στη χώρα μας.

Το μονοπάτι της ζωής έφερε την Γκρέις κάτω από δύσκολες συνθήκες. "Έφυγα για να σώσω τη ζωή μου και του τότε νεογέννητου μωρού μου", θυμάται με πόνο και συνεχίζει: "Είμαι Μουσουλμάνα κι ο άνδρας μου είναι Χριστιανός. Η οικογένειά του ήθελε να με σκοτώσει και να μου πάρει τον Μπετέο όταν ήταν μωρό. Το κορμί μου είναι γεμάτο σημάδια. Μου έκαψαν το σπίτι". Πλέον μετρά οχτώ χρόνια στη Θεσσαλονίκη και καταλαβαίνει τόσο τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει την Ελλάδα, όσο και το προσφυγικό πρόβλημα.

Με Αθανασιάδη η αποστολή

"Παλιότερα ήταν καλύτερα τα πράγματα, αλλά τώρα είναι πολύ δύσκολα. Όχι μόνο για μένα. Για όλη την Ελλάδα και τους Έλληνες. Όταν ήρθα μέναμε σε στρατόπεδο για πρόσφυγες. Μετά με τη βοήθεια οργανισμών όπως η Praksis βρήκα ένα σπίτι. Για περισσότερο από ένα χρόνο δυσκολεύομαι να πληρώσω το ενοίκιο και να καταφέρω να εξασφαλίσω φαγητό για τα παιδιά μου. Αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι".

Ο Χορέπ κι ο Μπετέο μιλάνε ελληνικά, πηγαίνουν κανονικά στο σχολείο και μέσω του SPIN θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν το ποδόσφαιρο σάλας, να παίξουν και να διασκεδάσουν .

PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ