ΠΑΟΚ

Ματς "καταστροφή" για τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Απόλυτο "μπλακ άουτ" υπέστη ο ΠΑΟΚ στην Τρίπολη όπου γνώρισε την ήττα (3-2) από τον Αστέρα. Το Sport24.gr αναλύει τα στοιχεία που κόστισαν περισσότερο στην εμφάνιση του "Δικεφάλου".

Μία από τις χειρότερες εμφανίσεις του - αν όχι τη χειρότερη - πραγματοποίησε ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη, όπου ηττήθηκε (3-2). Ο "Δικέφαλος" γνώρισε την ήττα μετά από 4 μήνες, καθώς η τελευταία φορά που είχε ηττηθεί ήταν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (1-0), στις 5 Νοεμβρίου του 2017, για την 10η αγωνιστική της Super League Σουρωτή.

Έσπασε έτσι το αήττητο σερί 18 αγώνων που είχαν οι "ασπρόμαυροι", με 16 διαδοχικές νίκες, 10 εκ των οποίων στο πρωτάθλημα. Η χθεσινή ήταν η τρίτη του ήττα στην Super League Σουρωτή και η τέταρτη στη σεζόν, εάν συμπεριλάβουμε εκείνη από την Έστερσουντ στη Σουηδία με 2-0, που σήμανε και τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό.

Για να έρθει αυτή η ήττα, στην ομάδα του Λουτσέσκου στοίχισε κυρίως η κακή απόδοσή της στον αμυντικό τομέα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ δέχτηκε τρία γκολ για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν. Επίσης, ο αντίπαλός του είχε 13 τελικές προσπάθειες (8 στην εστία), περισσότερες από κάθε άλλη φορά εφέτος.

ΤΡΙΑ ΓΚΟΛ ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΣΕ EΦΕΤΙΝΟ ΑΓΩΝΑ

Σε κανένα άλλο ματς φέτος ο ΠΑΟΚ δεν δέχτηκε τόσες πολλές τελικές προσπάθειες και φυσικά τρία τέρματα, όπως προαναφέραμε. Ακόμη και στις δύο προηγούμενες ήττες του στο πρωτάθλημα, με 1-0 στα εκτός έδρας ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ, είχε δεχτεί 4 και 5 τελικές προσπάθειες αντίστοιχα.

Επιπλέον, στην ήττα με 2-0 από την Έστερσουντ, είχε δεχτεί 7 τελικές προσπάθειες, με το... 13άρι της Τρίπολης να είναι υπερβολικό συγκριτικά με όσα μας είχαν συνηθίσει οι Θεσσαλονικείς. Γενικότερα ο ΠΑΟΚ ενέπνεε φέτος, μέχρι χθες, σιγουριά με την αμυντική του λειτουργία, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν απέδειξε στην Τρίπολη, όπου παρουσίασε αρκετά αμυντικά κενά και δέχτηκε φάσεις από τον Αστέρα.

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το ότι ο Πασχαλάκης, ο οποίος μέχρι χθες είχε δεχτεί μόλις 1 γκολ σε 10 ματς πρωταθλήματος, σε αυτό το παιχνίδι δέχτηκε τρία τέρματα, όντας και αυτός σε κακό μεσημέρι.
Παρατηρώντας συνολικά τους αριθμούς των στατιστικών της τρέχουσας σεζόν για τον ΠΑΟΚ, δέχεται ένα γκολ ανά 12 τελικές προσπάθειες και στη χθεσινή αναμέτρηση δέχτηκε τρία τέρματα σε 13 τελικές προσπάθειες.

ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΑΜΥΝΑΣ

Με αυτά τα τρία γκολ ο ΠΑΟΚ έφτασε τα 11 τέρματα παθητικό. Συνεπώς πλέον φαντάζει απίθανο να καταρρίψει το ρεκόρ καλύτερης άμυνας στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πιο συγκεκριμένα, την αγωνιστική περίοδο 1972-73, ο Ολυμπιακός είχε δεχτεί μόλις 13 γκολ στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής, το οποίο μάλιστα τότε διεξαγόταν με 18 ομάδες, άρα υπήρχαν 34 αγώνες! Από τότε, τα 13 τέρματα παθητικό σε 34 αγώνες, είναι το απόλυτο ρεκόρ άμυνας στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο μέσος όρος των "ερυθρόλευκων" ήταν 0,38 γκολ.

Για κάνει καλύτερη επίδοση ο ΠΑΟΚ, θα πρέπει να έχει δεχτεί 11 τέρματα στο τέλος του πρωταθλήματος, δηλαδή να μην δεχτεί κανένα άλλο τέρμα στους έξι αγώνες που απομένουν. Μόνο έτσι, με μηδέν παθητικό στα υπόλοιπα έξι παιχνίδια, θα έχει μ.ο. 0,36 γκολ στο πρωτάθλημα των 30 αγωνιστικών και θα "σπάσει" το ρεκόρ.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ