ΠΑΟΚ

Μάτος: "Το όνομά μου να μπει στην ιστορία της ομάδας"

ÐÁÏÊ - ÃÉÁÍÍÉÍÁ / ÖÉËÉÊÏ (EUROKINISSI SPORTS / MOTION TEAM)
Μάτος EUROKINISSI SPORTS

Ο Λέο Μάτος έχει ακούσει 20 φορές την ιστορία του Νέτο Γκουερίνο για το γκολ που έδωσε στον ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα το 1976 και θέλει να κάνει κάτι παρόμοιο. Τα εγκωμιαστικά σχόλια για Λουτσέσκου και η αυτοκριτική που πρέπει να γίνει απ' όλους.

Είναι πολύ "δεμένος" με τον ΠΑΟΚ και φροντίζει να το δείχνει σε καθε δημόσια τοποθέτησή του. Ο Λέο Μάτος θέλει να μείνει χρόνια στον ΠΑΟκ, να πετύχει κάτι μεγάλο και να τον θυμάται γι' αυτό ο κόσμος 20 χρόνια μετά.

Ο Βραζιλιάνος μπακ του ΠΑΟΚ μίλησε στην εφημερίδα "FORZA" και είπε πολλά ενδιαφέροντα για την αδυναμία του ΠΑΟΚ να κερδίσει μακριά από την Τούμπα, τον Λουτσέσκου, την πληρότητα του ρόστερ ΠΑΟΚ και το νέο συμβόλαιό του.

Τα πιο σημαντικά αποσπάσματα όσων είπε:

Για το τι διαφορετικό περίμενε από την ομάδα: "Υπήρχαν παιχνίδια, που δείξαμε καλό πρόσωπο, υπήρξαν άλλα, όπως το τελευταίο με την ΑΕΚ, που δεν το κάναμε, όπως και στα παιχνίδια με δύο πιο αδύναμες ομάδας, τον Απόλλωνα και την Λάρισα. Δεν δείξαμε τον χαρακτήρα μας, τι θέλουμε στο γήπεδο. Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ δεν ήμουν ευχαριστημένος, έχω συνηθίσει να βλέπω αλλιώς τους συμπαίκτες μου. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν σα να μην υπήρχαμε. Πρέπει να αγαπάμε αυτό που κάνουμε, να παλεύουμε, να συνεργαζόμαστε σωστά... Στο πρώτο μέρος δεν τα κάναμε αυτά. Το είδαν όλοι, οι προπονητές, ο μεγαλομέτοχος... Πιστεύω ότι όλοι μας θα πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας".

Για τον Στανόγεβιτς, τον Λουτσέσκου και όσα έγιναν το καλοκαίρι: "Δεν θέλω να ψάχνω δικαιολογίες. Ήμασταν ένα μήνα με έναν άλλο προπονητή, που ήταν κι αυτός καλός προπονητής. Κι αυτός που έχουμε τώρα, είναι πολύ καλός προπονητής. Πέρσι παίξαμε 3-4 φορές με την Ξάνθη, ήταν δύσκολο να τους αντιμετωπίσουμε. Στους 3 μήνες, που είναι εδώ, ο Λουτσέσκου κάνει καλή δουλειά. Και οι συνεργάτες του είναι καλοί, ο Ντιέγκο, ο Ματέο, ο Κριστιάνο, οι Έλληνες, ο Γιώργος Τσονάκας, ο Βασίλης Καναράς. Έχω δουλέψει με πολλούς προπονητές, μπορώ να πω ότι ο Λουτσέσκου έχει καλή νοοτροπία. Είναι νέος, έχει διάθεση, είναι καθαρός, είναι ειλικρινής απέναντι μας. Ότι έχει να πει, μας το λέει κατάμουτρα".

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα: "100% μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Πέρσι ήμασταν καλή ομάδα, φέτος ήρθαν κάποιοι παίκτες, που δυνάμωσαν την ομάδα, στα αδύναμα σημεία, που είχαμε. Έχουμε καλούς παίκτες, ποδοσφαιρικά και σαν χαρακτήρες, έχουμε και καλό σταφ. Όλο αυτό κάνει την ομάδα πιο οργανωμένη, γι' αυτό νομίζω ότι μπορούμε και πρέπει να πάρουμε το πρωτάθλημα".

Για τα κακά αποτελέσματα εκτός έδρας: "Είναι δύσκολο να το εξηγήσω. Σε κάθε ματς ο προπονητής μας προετοιμάζει το ίδιο. Δεν μας λέει ότι μέσα θα παίξουμε έτσι και έξω αλλιώς. Μας δίνει πληροφορίες, αναλύει τον αντίπαλο, βλέπουμε βίντεο, κάνουμε τακτική, ο στόχος είναι πάντα να πάμε να κερδίσουμε. Όταν παίζουμε την Τούμπα νιώθουμε ότι είμαστε στο σπίτι μας, αυτό μας δίνει ώθηση, κι ας μην έχουμε κόσμο. Όταν παίζουμε έξω, προσπαθούμε να κάνουμε το ίδιο, κάποιες φορές δεν βγαίνει. Είναι πολύ σημαντικό να παίρνουμε βαθμούς εκτός έδρας, το ξέρουμε".

Για αν λείπει κάτι στον ΠΑΟΚ σε σχέση με την Ντνίπρο στην οποία είχε αγωνιστεί και είχε φτάσει μέχρι τον τελικό του Europa League: "Όχι, δεν μας λείπει κάτι. Η νοοτροπία είναι ίδια, όλοι οι παίκτες, που είναι εδώ, έχουν νοοτροπία νικητή, υπάρχουν παίκτες που έπαιξαν σε πολύ καλύτερα πρωτάθλημα, όπως ο Βιεϊρίνια, ο Κρέσπο, ο Σαμπράνο και τόσοι άλλοι. Το πιο σημαντικό είναι, οι 30 παίκτες που έχουμε, να πιστέψουμε, ότι πρέπει να πάρουμε το πρωτάθλημα. Και να καταλάβουμε ότι ο καθένας θα βάλει το όνομα του στην ιστορία της ομάδας. Σε 40 χρόνια, θα θυμούνται τον κάθε παίκτη που συμμετείχε. Είμαι φίλος με τον Νέτο Γκουερίνο, έχουμε συχνή επαφή, πίνουμε καφέ. Την ιστορία για το γκολ που είχε βάλει και πήρε ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα την έχω ακούσει 20 φορές! Είναι μια όμορφη ιστορία, νιώθει ότι κατάφερε κάτι σημαντικό για τον ΠΑΟΚ. Το θέλω κι εγώ!".

Για το νέο συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ: "Ήταν πολύ σημαντικό για μένα, μου αρέσει πολύ η σταθερότητα, ό,τι έχει να κάνει με τη ζωή, με τη δουλειά, με την οικογένεια. Γι' αυτό έπαιζα επτά χρόνια στην Ουκρανία, γιατί ήμουν ευχαριστημένος και ένιωθα ωραία και δεν ΄θελα να το αλλάξω. Ήρθα εδώ, ενθουσιάστηκα με τον περίγυρο της ομάδας, το γήπεδο, τους φιλάθλους, τους ανθρώπους, όλα δουλεύουν επαγγελματικά. Κι όπως είπα ο στόχος μου είναι να βάλω το όνομά μου στην ιστορία της ομάδας. Θέλω να μείνω, όσο πιο πούυ γίνεται. Αν μετρά από 20 χρόνια θα θυμάται ο κόσμος το όνομά μου και πως έδωσα την καρδιά μου και το αίμα μου για την ομάδα, αυτό θα είναι το πιο σημαντικό για μένα".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ