ΠΑΟΚ

Μάτος: "Θα πάρουμε το πρωτάθλημα"

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΧΟΡΣΤ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΑΕ ΠΑΟΚ)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΧΟΡΣΤ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΑΕ ΠΑΟΚ) EUROKINISSI SPORTS

Ο ακραίος μπακ του ΠΑΟΚ, Λέο Μάτος, θέλει να ρίξει άγκυρα στην Θεσσαλονίκη ευελπιστώντας να παίζει ως τα 38 του και μιλάει για τον τίτλο, τον πρώην και τον νυν τεχνικό, και την χρησιμότητα των playoffs.

Ο Λέο Μάτος παραχώρησε συνέντευξη στους εκπροσώπους του Τύπου που καλύπτουν την προετοιμασία του ΠΑΟΚ και χωρίς περιστροφές και καλύψεις, έθεσε ως στόχο το πρωτάθλημα. Ο Βραζιλιάνος στάθηκε επίσης στις διαφορές του Αλεξάνταρ Στανόγιεβιτς με τον προκάτοχό του, Βλάνταν Ίβιτς, στη σχέση του με τους διαιτητές και στα playoffs.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ:

Για το ότι φέτος γνωρίζει όλη την ομάδα ενώ πέρσι ήταν καινούργιος στην ομάδα: "Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ διότι υπάρχει πολύ καλή οργάνωση. Και πέρσι η ομάδα με υποδέχτηκε πολύ φιλικά και καλά. Η οικογένεια μου είναι πολύ ευτυχισμένη στην Ελλάδα το ίδιο και εγώ. Ήμουν επτά χρόνια στην Ουκρανία αλλά έτσι όπως νιώθω στην Ελλάδα δεν ένιωσα ποτέ".

Για την αλλαγή του προπονητή και τον Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς: “Έχουμε καλές εντυπώσεις για τον νέο προπονητή. Μου αρέσει ο τρόπος δουλειάς του γιατί ασχολείται με τις λεπτομέρειες και οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Έχει εμπειρία και γνωρίζει το ποδόσφαιρο. Του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο, αυτό προσπαθεί να περάσει στους παίκτες. Νομίζω ότι μαζί του μπορούμε να κερδίσουμε πολλά".

Για την αλλαγή του συστήματος και την επιθετική νοοτροπία: "Δεν μπορώ να πω πως ο Ίβιτς δεν έπαιζε επιθετικά απλά χρησιμοποιούσε άλλη τακτική. Ο νέος προπονητής έχει τη δική του τακτική. Είναι όμως νωρίς για να δώσω περισσότερες πληροφορίες για αυτό το θέμα, πρέπει να παίξουμε και άλλους αγώνες".

Για το αν το νέο σύστημα δεν τον βοηθάει να σκοράρει: “Δεν σκέφτομαι το αν θα σκοράρω. Η δουλειά μου είναι η αμυντική λειτουργία και να κάνει ο καθένας σωστά την δουλειά του. Αν έχω την ευκαιρία να σκοράρω, απλά θα… γίνει”.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Για το γεγονός ότι αγωνίστηκε πέρσι σε 48 αγώνες και αν έγινε σωστή διαχείριση διότι στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν έδειξε σημάδια κούρασης: "Δεν έχω συνηθίσει να παίζω τόσα πολλά ματς διότι στην Ουκρανία έπαιζε μάξιμουμ 35 ματς. Όμως δεν μπορώ να πω ότι η απόδοση μου είχε πέσει. Τα σπριντ και τα χιλιόμετρα μου ήταν τα ίδια. Όμως για να φτάσω σε αυτό των αριθμό αγώνων με βοήθησαν οι άνθρωποι της ομάδας, οι γυμναστές και οι φυσιοθεραπευτές. Η ηλικία μου είναι τέτοια ώστε να πρέπει να υπάρχει διαχείριση".

Για το αν θεωρεί ότι πέρσι προς το τέλος της σεζόν αδικήθηκε από τους διαιτητές και ότι στοχοποιήθηκε από αυτούς αφού δέχτηκε πολλές κάρτες: "Δεν μπορώ να πω ότι με έχουν στοχοποιήσει. Σε όλη μου την καριέρα έχω πάρει μία φορά κόκκινη κάρτα και αυτό με δεύτερη κίτρινη κάρτα όχι από σκληρό μαρκάρισμα αλλά επειδή η μπάλα βρήκε το χέρι μου. Θεωρώ ότι απλά οι διαιτητές προσπαθούσα να επιβάλουν την τάξη και να μην μαρκάρω τόσο σκληρά".

Για τη νευρικότητα που φάνηκε να έχει στους τελευταίους αγώνες: "Ο χαρακτήρας μου μέσα στον αγωνιστικό χώρο είναι έτσι. Θέλω να κερδίζω και όταν δεν συμβαίνει αυτό κάποιες φορές εκνευρίζομαι. Ναι καμιά φορά παίζω πιο δυνατά αλλά έτσι είναι το στυλ του παιχνιδιού μου. Μου αρέσει να παίζω επιθετικά και σκληρά”.

Για το τι πρέπει να κάνει καλύτερο ο ΠΑΟΚ για να κατακτήσει τον τίτλο: "Δεν πρέπει να αλλάξουμε πολλά. Πρέπει να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε από πέρσι. Ο Ιβάν Σαββίδης όταν ήρθε δεν βρήκε την ομάδα σε καλή κατάσταση, αυτός οργάνωσε τον σύλλογο και πιστεύουμε πως το έχει καταφέρει σε καλό βαθμό και η δουλειά του φαίνεται χρόνο με τον χρόνο. Απόδειξη είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου. Ναι είμαστε Κυπελλούχοι και εγώ έχω την αίσθηση ότι φέτος θα πάρουμε το πρωτάθλημα".

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: "Μου αρέσει το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά κάποιες λεπτομέρειες δεν μου αρέσουν όπως τα playoffs. Δεν μπορώ να καταλάβω σε τι χρησιμεύουν και την ίδια γνώμη έχουν και άλλοι συμπαίκτες μου”.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΟΚ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS

Τι είναι αυτό που τον έχει κάνει να θέλει να τελειώσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ: "Είμαι 31 χρονών και πιστεύω ότι μπορώ να παίξω ως τα 37-38 διότι κάνω πολύ καλή ζωή, είμαι οικογενειάρχης, δεν πίνω δεν καπνίζω και έχω καλή φυσική κατάσταση. Ξεκίνησα από την Φλαμένγκο και η Θεσσαλονίκη μου θυμίζει την πατρίδα μου λόγω της κουλτούρας και της θερμοκρασίας, του κόσμου και πολλών άλλων. Νιώθω σαν στο σπίτι μου στον ΠΑΟΚ και αν το θελήσει η διοίκηση θα ήθελα να κλείσω την καριέρα μου σε αυτόν”.

Για το αν επιθυμεί να γίνει αρχηγός της ομάδας μιας και έχει πάρει πολλές φορές την ομάδα στην πλάτη του: "Δεν συμφωνώ ότι έχω πάρει την ομάδα στην πλάτη μου. Απλά την βοήθησα να πάρει κάποια αποτελέσματα. Δεν θα το κρίνω εγώ αν θα γίνω αρχηγός αλλά ο προπονητής και οι συμπαίκτες μου. Αν θεωρούν ότι πρέπει να γίνω εγώ αρχηγός τότε θα κάνω ότι χρειαστεί για να σηκώσω αυτό το βάρος. Έχουμε όμως καλούς αρχηγούς στην ομάδα όπως ο Μαλεζάς, ο Γλύκος ή κάποιες φορές ο Λέοβατς".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ